ridrick Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Z ciekawości spojrzałem na temperaturę, było -2°C. Sugerujesz ze Pani mózg zamarzł i dlatego go nie zauważyła ?? Pewnie się k... śpieszyło i zapomniała popatrzeć. PS Sorry za OT juz nie będę 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 http://www.dziennikl...aleria-material 37-letnia kobieta, kierująca toyotą avensis wyjeżdżała - nazwijcie mnie szowinistą ale wg mnie to wszystko wyjaśnia Pewnie się k... śpieszyło i zapomniała popatrzeć. Powinno jej się pośpieszyć na cmentarz a nadjeżdżający pojazd to powinien być nie motocyklista a TIR. 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LUBIANY Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dlatego nie hamuję autobusem jak frajer wyjeżdża z podporządkowanej. Jedno nacięcie na kierownicy więcej ha ha 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. gary Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Panowie, czy nie przesadzacie z tym śmiercionośnym podejściem? Rozumiem oburzenie i sam jestem gorącym hejterem takich kierowców, roznosi mnie jak widzę takiego barana/owcę lub czytam o takich ale nie możecie życzyć komuś tragicznego wypadku... Mogło się zdarzyć tak, że matka wiozła dziecko na pogotowie i w zaaferowaniu robi głupoty na drodze. @Lubiany, jak czułbyś się wjeżdżając autobusem w bok samochodu, w którym w foteliku jedzie dziecko zgniatane właśnie przez Ciebie? Cieszyłbyś się z dwóch nacięć na kierze, za jednym pierd...ciem? Chyba nie. Ludzie przybastujcie z takimi tekstami bo zachowujecie się tak samo jak ci wszyscy mądrzy i doświadczeni puszkarze, którzy wypadki motocyklowe komentują tekstami typu: chciał to ma.., na pewno jechał na jednym kole ponad 2 koła na godzinę... Nie tłumaczę i nie usprawiedliwiam baby. Powinni zabrać auto i prawko np. na pół roku. Za drugim razem się zastanowi ale nie życzę jej ani utraty zdrowia ani życia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) @LUBIANY to ja już teraz wiem czemu te kierownice u nas takie ponagryzane ale wracając do tego co @gary napisał jakby tak prawko na jakiś czas zabierali to by był nie głupi pomysł,kara dotkliwa bujać się potem komunikacją Edytowane 20 Grudnia 2013 przez sebol (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 @gary masz rację retoryka użyta przez chłopaków raczej nie jest godna pochwały ale to tylko retoryka. Myślę że @Lubiany zanim walnie w samochód to dwa razy pomyśli o swoich pasażerach, fakt jest taki że ten konkretny odcinek Rzgowskiej jest cholernie nie sympatyczny, a wiem to bo jeżdżę tamtędy codziennie zarówno puszką jak i moto. Z resztą widziałem tego motocyklistę nie raz i wczoraj mnie zmroziło jak widziałem jak go zbierali strażacy na nosze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Powinni zabrać auto i prawko np. na pół roku. Za drugim razem się zastanowi ale nie życzę jej ani utraty zdrowia ani życia. Pół roku to kolega motocyklista, którego zgarnęła na ulicy, poleży w szpitalu/domu z takimi obrażeniami. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 @Lubiany, jak czułbyś się wjeżdżając autobusem w bok samochodu, w którym w foteliku jedzie dziecko zgniatane właśnie przez Ciebie? Grześ chyba wie jakby się czuł bo regularnie wjeżdża w kierowców i z tego co wiem ani razu z jego winy W MPK jest tak, że nie wypada za mocno hamować bo jak się stojący pasażer przewróci to niestety wina jest kierowcy. Dlatego co mądrzejsi i nauczeni doświadczeniem kierowcy tej instytucji jak widzą gościa co wymusił to nie hamują na siłę tylko jeb w typa! Opcja lepsza, bo jak pierdolnie taką osobówkę to typ nie ucieknie. A tak, pasażerowie leżą, wkurwieni, grożą pozwami i składają na takiego kierowcę zażalenia do MPK. A jak przypierdolisz kolesia co wymusił to jego wina. Dlatego @gary odnoszę wrażenie, że źle zrozumiałeś wpis bo nie znałeś tematu i nie wiedziałeś o co biega. Taka Polska! Nie rozumiem też co złego w nacięciu na kierownicy. Chociaż wiadomo ile razy taki autobus był klepany Powinni zabrać auto i prawko np. na pół roku. A tutaj to komunizmem już wieje. Zabrać prawko - ok, ale zabrać auto? Jak możesz komuś zabrać moją własność? A jak syn czy mąż jeżdżą? Zero myślenia... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 kolego gary, Lubiany ma do wyboru poturbować jednego osła który: nie domaga, dowidzi, ma w poważaniu znak ustąp (wstaw jakie ci pasuje) lub kilka lub kilkadziesiąt osób które ma w autobusie i za nie " odpowiada" Aidekk napisał szybciej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zaraz się admin wkurzy i nas zbanuje za OT. Dlatego gary odnoszę wrażenie, że źle zrozumiałeś wpis(...)A ja odnoszę wrażenie, że niektórym zaciera się granica między światem, powiedzmy w GTA 5, a rzeczywistością, gdzie należy raczej starać się bez strat dojechać do celu, w spokoju, bezpiecznie i możliwie sprawnie, a nie rozp...ić każdego kto stanie nam na drodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 A ja odnoszę wrażenie, że niektórym zaciera się granica między światem, powiedzmy w GTA 5, a rzeczywistością, Nie grywam ani w GTA 5, ani w nic podobnego, ani tez mi się nic nie zaciera. Nie rozumiesz odpowiedzialności za ludzi w autobusie MPK i wszystko w temacie. Skasowane autko vs kilkoro rannych i poturbowanych. Wybór prosty... Lepiej hamować delikatniej i nie wyhamować tylko jebnąć. Przypadek z Łodzi ok 1 mies temu. Kierowca MPK zahamował za mocno i na drobna kobitkę ok 48 kg przewrócił się ok 100 kg facet. Nie wiem czy są pozwy ale kobita do dziś chodzi poturbowana i obolała. Przypadek z pracy od mojej kobity... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAYA1910 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 tylko z tym dbaniem o dobro pasażerów w MPK robi się czasem mała patologia, bo często sa możliwości łagodnego wyhamowania a tego się nie robi...Nie wspominam już o motorniczych którzy wisza na dzwonku bo ktoś im na torach stoi, np skręca w lewo i nie ma gdzie zjechać a torowisko nie jest wydzielone tylko i wyłącznie dla tramwajów. Tajemnica poliszynela jest to że po zdarzeniu typu stłuczka, kolizja, przysługuje im kilka dni wolnego na "dojście do siebie" Wiec do mnie nie przemawia taka retoryka wypowiedzi, chyba że rozumieć to jako duży może więcej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 HAYA1910 nie wiem kto tobie takich bzdur naopowiadal z tym wolnym po kolizji chyba że mówimy o śmiertelnym wtedy masz dzień wolnego ale to z twojego urlopu a nie dodatkowo za kolizję nie masz nic,jest jeszcze możliwość po wypadku poważnym zakończyć pracę w tym dniu wtedy zastępuje cię tzw rezerwa .Co do dzwonka też nie jest tak ,oczywiście są tacy co dręczą ten dzwonek bez przerwy ale dzwonek włącza się automatycznie przy hamowaniu awaryjnych czyli za ogranicznik (trzecia faza hamowania),oststeczna mało kto wie lub nie chce wiedzieć że tramwaj waży ok 60ton z ludźmi i droga hamowania metalowych kół na szynach z prędkości np 40 km/h wynosi 50 do 80 metrów a auto z 70 staje praktycznie moment.tego żaden kierowca ne bierze pod uwagę tylko potem jest za późno i płacz sporo osób nie potrafi ocenić sytuacji i wjeżdża na.torowiska dla niego 40 m to jest wystarczająco żeby się zatrzymać i wtedy już jest za późno,jeździłem 10lat tramwajem u nas w mieście i to jest masakra że nikt tego nie uczy w szkole jazdy zawsze by to pomogło .pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. chylon Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Najbardziej mnie irytują ludzie którzy nie jeździli takimi sprzętami a mają najlepsze rozeznanie 6 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 To jest niestety nasza cecha narodowa. " - Jakie ma Pan doswiadczenie z lotnictwem ? - Jestem stalym klientem." Ale to juz rozmowa na inny watek 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Bo kultura na polskich drogach jest jeszcze 100 lat za murzynami i to tyczy sie zarówno kierowców samochodów, motocykli jak również MPK (nie wspominając już o innych uczestnikach ruchu). I nie ma co mówić, że jedni są gorsi od drugich, bo tak naprawdę każda ze stron jest winna. A wystarczy trochę wyobraźni i zrozumienia na drogach a wszystkim żyłoby się lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 z tym się zgodzę kultura u nas nie istnieje wcale no może jest kilka wyjątków,ale sądzę że ludzie wsiadajac do auta itp powinni skupić się na jeździe,a jest zazwyczaj że myśli o wszystkim tylko nie o prowadzeniu pojazdu ,przykre:( 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Kierowcy autobusów są w porządku!!! Włączałem się do ruchu na moto patrze, a autobus staje i pokazuje żebym jechał. Wtedy nie skorzystałem z uprzejmości, były to moje pierwsze godziny na moto i z ruszaniem sobie nie za bardzo radziłem. Teraz oczywiście, że bym skorzystał pozdrawiam kierowce autobusu ps. Tak naprawę to był lubiany ale mimo wszystko warte to było pochwały Przydało by się wszystkim użytkownikom wyrozumiałości dla innych i mniej pośpiechu. Żeby to zrozumieć każdy powinien spróbować jak to jest będąc tramwajarzem, kierowcą autobusu, tira, dostawczego, osobówki, motocykla, roweru itd. Moim zdaniem najgorszymi użytkownikami są piesi!!! Ci którzy w życiu niczego nie prowadzili, trudno takim wytłumaczyć że pierwszeństwo na pasach to nie bonus dodatkowego życia. Przepisy przepisami, ale zdrowy rozsądek przede wszystkim 4 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Przydało by się wszystkim użytkownikom wyrozumiałości dla innych i mniej pośpiechu. Żeby to zrozumieć każdy powinien spróbować jak to jest będąc tramwajarzem, kierowcą autobusu, tira, dostawczego Prowda jak w mordę strzelił 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAYA1910 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Odniosłem sie tylko do , moim zdaniem, idiotycznych słów kolegi kierowcy autobusu. Z takim podejściem stawiasz się w jednym szeregu z tymi wszystkimi autorami komentarzy pod informacjami o wypadkach z udziałem motocykli którzy NAS wszystkich wrzucają do jednego wora. Nie miałem tez na myśli sytuacji gdy ktoś wyjeżdza komuś przed nosem a kierownik dużego mobila lub tramwaju nie staje w miejscu. Chodziło mi bardziej o chamskie zachowanie kierowników z MPK a post mr. Lubianego mnie do togo sprowokował. O uwieszaniu sie na dzwonku mówiłem w sytuacjach nie wymagających awaryjnego hamowania ,a wynikających jedynie z głupoty, chamstwa i poczuciu wyższości poprzez kierowanie większym gabarytem. Chciałem tez dodać że mogę coś powiedzieć na temat bo od czasu do czasu sam wsiadam w ciężarówkę i wiem jak to jest. Ps. Jak którys z kolegów ujeżdża tramwaj to niech nie dzwoni na czarne mondeo z żółtą naklejką bo "w ryj dac moge dać" jak mi w końcu nerwy puszcza :hammer: sorry za Off Top 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Chodziło mi bardziej o chamskie zachowanie kierowników z MPK Miałem podobne zdanie, do momentu gdy nie spotkałem się tramwajarzem przy wodzie rozmownej. On mi wtedy otworzył oczy jak to wygląda z jego strony, teraz ostrożniej korzystam z torowiska. Duża ciężarówka to nie to samo co przecinak, są pogody gdzie tramwaj jedzie jak na łyżwach, a piaseczku nie wolno używać bo lecą wały kardana. Dyrekcja woli płacić ubezpieczenie niż naprawiać, taniej im wychodzi. Motorniczy nie ma interesu żeby trafić puszkę, a wręcz odwrotnie bo jak uszkodzi to żegna się z premią. Nie broniąc przecinaków, ale wybór należy do Ciebie udowadniania kto ma racje na torowisku. Rzadko który ma wsypany piasek żeby motorniczego nie kusiło, chyba że coś się od roku zmieniło 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAYA1910 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 kur.... co mnie obchodzi piasek i jego premie.... Mnie obchodzi dla czego na mnie dzwoni choć stoję na lewoskręcie i czekam jak mogę wykonać manewr a ten dzwoni jakbym miał wyparować???? To też zależne od walów kardana??? POWTARZAM CHOĆ TO NIE BYŁO NA TEMAT. WIELOKROTNIE SAM I MOI ZNAJOMI JADĄC MOTOCYKLEM, AUTEM, ROWEREM SPOTKALI SIĘ ZE SKURWIAŁYM ZACHOWANIEM KORBELKOWYCH!!!!!. Przy wódzie będzie wylewać swoje żale zawodowe , tak jak każdy to robi co mu w robocie nie pasuje. Ja mówię o czymś zupełnie innym. Jak przeczytacie ze zrozumieniem to może w końcu dojdziecie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Mnie obchodzi dla czego na mnie dzwoni choć stoję na lewoskręcie i czekam jak mogę wykonać manewr a ten dzwoni jakbym miał wyparować???? To też zależne od walów kardana??? POWTARZAM CHOĆ TO NIE BYŁO NA TEMAT. WIELOKROTNIE SAM I MOI ZNAJOMI JADĄC MOTOCYKLEM, AUTEM, ROWEREM SPOTKALI SIĘ ZE SKURWIAŁYM ZACHOWANIEM KORBELKOWYCH!!!!! To jest tak samo jak z taksówkarzami, mają swój niepisany kodeks i inny tok myślenia. Wszyscy się na nich uwzięli i robią im na złość. Jak to się mówi, taksówkarz to nie zawód, to stan umysłu Prosty przykład, stoi taki korbelkowy na przystanku wypuszcza pasażerów. W tym czasie jest zielone i samochody wjeżdżają na skrzyżowanie i te nieszczęsne tory do lewoskrętu. Kończy się zielone, korbelkowemu zapala sie pozioma kreska (STÓJ) i w tym czasie rusza dzwoniąc i pchając się na auta przed nim.... Stały numer na Kościuszki/Zachodnia... to stan umysłu 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Teraz to mnie zniechęciliście a miałam ochotę zatrudnić się w mpk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 gonia nie bo cię inni zjedzą żywcem ale na serio fajnie by było mijać się z tobą na mieście na lini np. 69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi