Skocz do zawartości

Będę wędził mięsko. Ktoś chętny?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

 

24.10 będę wędził mięso i makrele.

Mam jeszcze trochę miejsca w wędzarce.

Gdyby ktoś chciał to oferuję się.

Schab i karkowka po 30, boczek i szynka po 35, makrela 25, slonina 20, kurczak 20

W piątek będę kupował mięso, żeby zapeklować wiec do południa w piątek można pytać, pisać.

792-92-62-4dwa

 

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

 

 

 

 

 

 

Opublikowano
Dnia 14.10.2020 o 16:48, JAREK-XJR napisał:

boczek i szynka po 30,

Podaj nr konta na pw. :)


1kg boczku

1kg szynki

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Mialo byc do poludnia w piatek. Szynke jeszcze kilogramowa moge dokupic ale boczki w makro sa po 3-3,5 kilo. Nie mam juz chetnych wiecej, a dla siebie juz mam.

 

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

 

 

 

Jutro jest ostateczny czas na zapeklowanie, wiec jak ktos by jeszcze chcial to dokupie miesa i zapekluje.

Opublikowano

Wybacz Jarek, zwróciłem uwage na daty i jakoś nie pomyślałem, że po temacie.

Spoko, dzięki :) Nie dokupuj już specjalnie. 

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Pewnie jakos w listopadzie, grudniu będę wędził znowu to dam znać.

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dawaj dawaj, chętnie zjem coś smacznego ;) (nie wiem jakim cudem przeoczyłem ten temat wcześniej..)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zatem odświeżam wątek.

Będę dymił 13/14 listopada.

Zamówienia zbieram do 5 listopada włącznie.

Za jednym zamachem mogę uwędzić jakieś sześćdziesiąt kilo mięcha więc przy dużym zainteresowaniu kto pierwszy ten lepszy.

Mięso wędzę około 8-10 godzin, po czym podnoszę temperaturę na około 1-2 godziny także w zasadzie nie trzeba sparzać ale jak kto tam woli. Ja NIE sparzam.

Szynka - 35 zł kg

Boczek - 35 zł kg

Schab - 30 zł kg

Karkówka/baleron - 30 zł kg

Polędwica - 40 zł kg - polędwicę wyjmuję przed podniesieniem temperatury, żeby była taka łososiowa.

Makrela - 25 zł kg

Słonina - 20 zł kg

W razie pytań proszę pisać lub dzwonić.

O szynce i słonice może się wypowiedzieć Piuriel - mam nadzieję, że smakowało.

 

Edit: nnie biorę żadnych zaliczek, płatność przy odbiorze. Cenę łączną zaokrąglam do pełnych złotówek zgodnie z zasadą zaokrąglania.

120471150_1225478394501387_7104101685218570121_o.jpg

Edytowane przez JAREK-XJR (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Ja poproszę boczek, szynkę i słoninę.
Mega mi smakuje Twoja robota.
@jaquzie żeby nie umknęło ;) Bierz Pan.

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Ooo podziękował za wywołanie @Piuriel, bo znów by mi umknęło ;)

To ja poproszę Panie @JAREK-XJR po kilogramie: boczku, szynki i schabu ;)

Mniam!

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Opublikowano

@JAREK-XJR, czy można zamówić 0.5kg? Jeśli tak to poprosiłbym:

  • 1kg schab
  • 0.5kg boczku
  • 0.5kg makrela
Opublikowano

Makrelę ważę całą ale to z reguły wychodzi jakieś 300-350 gram.

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
28 minut temu, JAREK-XJR napisał:

Makrelę ważę całą ale to z reguły wychodzi jakieś 300-350 gram.

Racja. To czy można w takim razie poprosić 2 (dwie) sztuki makreli, do tego co napisałem powyżej? :)

Opublikowano

To tylko podsumuję, żeby było w jednymi miejscu:

  • 1kg schab
  • 0.5kg boczku
  • 2x makrela (dwie sztuki)

Z góry dziękuję!!!

Opublikowano

😆

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Opublikowano

Ja chętnie spróbuję:

1kg boczku i 1kg szynki

Opublikowano

Jeszcze kurczaka-cwirtki wedze jak ktos chce. 20 zl za kg.
Jak ktos chce boczek wedzony, surowy to prosze dac znac to wyjme przed podniesieniem temperatury.

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 29.10.2020 o 22:01, JAREK-XJR napisał:

Jak ktoś chce boczek wędzony, surowy to proszę dać znać to wyjmę przed podniesieniem temperatury.

Mniej surowe dla mnie skoro już wspomniałeś :)

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Mocniej juz raczej ci nie spieke bo bedzie suche. Polecam sparzenie jak jest jeszcze za malo sciete. Postaram ci sie wybrac te najbardziej scieta.

 

Chyba przesune termin wedzenia o tydzien, tj. na 20/21.11.20

Mam jeszcze fermentujace jablka, do 20 akurat sie dofermentuje, to akurat przy wedzeniu pogotuje to i owo.

 

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

 

 

 

Chociaz moze wyrobie sie na 13/14.11

Kupie turbo drozdze to mozliwe, ze sie wyrobia w 10 dni.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i gotowe. Mozna umawiac sie na odbior. Jaquzie to chyba juz zjadl bo byl u mnie na dzialce w poludnie.

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Trochę zjadł - smaczne to wszystko ;) no i proponuję odbiory osobiste (w taką pogodę jak dziś na 2oo oczywiście) u Jarka na działce, by załapać się na degustację 😆😎 

20201115_165526.jpg

20201115_133625.jpg

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Opublikowano
1 hour ago, JAREK-XJR said:

No i gotowe. Mozna umawiac sie na odbior. Jaquzie to chyba juz zjadl bo byl u mnie na dzialce w poludnie.

 

No to super, byłbyś dostępny w przyszłym tygodniu (poza poniedziałkiem) w godzinach przedpołudniowych?

Opublikowano

Jutro mam zabity kalendarz, więc tak od najbliższego wtorku

Opublikowano

W zasadzie codzienie do 11:30 jestem w domu.
W razie co podaje numer do rozszyfrowania: 792yamaha

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

×
  • Dodaj nową pozycję...