Skocz do zawartości

Będę wędził mięsko. Ktoś chętny?


JAREK-XJR

Rekomendowane odpowiedzi

 

24.10 będę wędził mięso i makrele.

Mam jeszcze trochę miejsca w wędzarce.

Gdyby ktoś chciał to oferuję się.

Schab i karkowka po 30, boczek i szynka po 35, makrela 25, slonina 20, kurczak 20

W piątek będę kupował mięso, żeby zapeklować wiec do południa w piątek można pytać, pisać.

792-92-62-4dwa

 

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

 

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dnia 14.10.2020 o 16:48, JAREK-XJR napisał:

boczek i szynka po 30,

Podaj nr konta na pw. :)


1kg boczku

1kg szynki

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mialo byc do poludnia w piatek. Szynke jeszcze kilogramowa moge dokupic ale boczki w makro sa po 3-3,5 kilo. Nie mam juz chetnych wiecej, a dla siebie juz mam.

 

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

 

 

 

Jutro jest ostateczny czas na zapeklowanie, wiec jak ktos by jeszcze chcial to dokupie miesa i zapekluje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wybacz Jarek, zwróciłem uwage na daty i jakoś nie pomyślałem, że po temacie.

Spoko, dzięki :) Nie dokupuj już specjalnie. 

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dawaj dawaj, chętnie zjem coś smacznego ;) (nie wiem jakim cudem przeoczyłem ten temat wcześniej..)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zatem odświeżam wątek.

Będę dymił 13/14 listopada.

Zamówienia zbieram do 5 listopada włącznie.

Za jednym zamachem mogę uwędzić jakieś sześćdziesiąt kilo mięcha więc przy dużym zainteresowaniu kto pierwszy ten lepszy.

Mięso wędzę około 8-10 godzin, po czym podnoszę temperaturę na około 1-2 godziny także w zasadzie nie trzeba sparzać ale jak kto tam woli. Ja NIE sparzam.

Szynka - 35 zł kg

Boczek - 35 zł kg

Schab - 30 zł kg

Karkówka/baleron - 30 zł kg

Polędwica - 40 zł kg - polędwicę wyjmuję przed podniesieniem temperatury, żeby była taka łososiowa.

Makrela - 25 zł kg

Słonina - 20 zł kg

W razie pytań proszę pisać lub dzwonić.

O szynce i słonice może się wypowiedzieć Piuriel - mam nadzieję, że smakowało.

 

Edit: nnie biorę żadnych zaliczek, płatność przy odbiorze. Cenę łączną zaokrąglam do pełnych złotówek zgodnie z zasadą zaokrąglania.

120471150_1225478394501387_7104101685218570121_o.jpg

Edytowane przez JAREK-XJR (wyświetl historię edycji)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja poproszę boczek, szynkę i słoninę.
Mega mi smakuje Twoja robota.
@jaquzie żeby nie umknęło ;) Bierz Pan.

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ooo podziękował za wywołanie @Piuriel, bo znów by mi umknęło ;)

To ja poproszę Panie @JAREK-XJR po kilogramie: boczku, szynki i schabu ;)

Mniam!

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

28 minut temu, JAREK-XJR napisał:

Makrelę ważę całą ale to z reguły wychodzi jakieś 300-350 gram.

Racja. To czy można w takim razie poprosić 2 (dwie) sztuki makreli, do tego co napisałem powyżej? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To tylko podsumuję, żeby było w jednymi miejscu:

  • 1kg schab
  • 0.5kg boczku
  • 2x makrela (dwie sztuki)

Z góry dziękuję!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze kurczaka-cwirtki wedze jak ktos chce. 20 zl za kg.
Jak ktos chce boczek wedzony, surowy to prosze dac znac to wyjme przed podniesieniem temperatury.

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dnia 29.10.2020 o 22:01, JAREK-XJR napisał:

Jak ktoś chce boczek wędzony, surowy to proszę dać znać to wyjmę przed podniesieniem temperatury.

Mniej surowe dla mnie skoro już wspomniałeś :)

...You can be better than that..

       ╭〔︶︵︶〕

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mocniej juz raczej ci nie spieke bo bedzie suche. Polecam sparzenie jak jest jeszcze za malo sciete. Postaram ci sie wybrac te najbardziej scieta.

 

Chyba przesune termin wedzenia o tydzien, tj. na 20/21.11.20

Mam jeszcze fermentujace jablka, do 20 akurat sie dofermentuje, to akurat przy wedzeniu pogotuje to i owo.

 

Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka

 

 

 

Chociaz moze wyrobie sie na 13/14.11

Kupie turbo drozdze to mozliwe, ze sie wyrobia w 10 dni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Trochę zjadł - smaczne to wszystko ;) no i proponuję odbiory osobiste (w taką pogodę jak dziś na 2oo oczywiście) u Jarka na działce, by załapać się na degustację 😆😎 

20201115_165526.jpg

20201115_133625.jpg

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
avatar2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 hour ago, JAREK-XJR said:

No i gotowe. Mozna umawiac sie na odbior. Jaquzie to chyba juz zjadl bo byl u mnie na dzialce w poludnie.

 

No to super, byłbyś dostępny w przyszłym tygodniu (poza poniedziałkiem) w godzinach przedpołudniowych?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
  • Dodaj nową pozycję...