Skocz do zawartości

Dodatkowe światło STOP shad - nie działa. Pomocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powroce do tematu.
Jaki przekaznik mialby to byc? Czy on pelni funkcje stabilizatora/wzmacniacza zanikajacego napiecia?
Wyjalem zarowki led z lampy stop oryginalnej bo one z kolei w zasadzie niezauwazalnie zwiekszaja moc swiecenia po wcisnieciu hamulca. Żarowa zapalaja sie jak nalezy ale juz nie wystarcza pradu na ten dodatkowy stop.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, JAREK-XJR napisał:

Jaki przekaznik mialby to byc?

zwykły samochodowy przekaźnik zwierny  12V

Godzinę temu, JAREK-XJR napisał:

Czy on pelni funkcje stabilizatora/wzmacniacza zanikajacego napiecia?

absolutnie nie, bo nie po to są przekaźniki. Na piny sterowania podajesz napięcie z oryginalnej lampy stopu, a zasilanie do kufra dajesz gdzieś z akumulatora (albo innego miejsca, gdzei masz normalne napięcie).

GS500 icon3.png

Opublikowano (edytowane)

Jarek, dobry z Ciebie czlowiek, robisz dobre rzeczy dla innych, a dobro wraca :)

Odezwij sie na priv, umowimy sie jakos i zrobimy tak, że będzie dobrze, albo Ci zmotam ten przekaznik do dodatkowego stopu, zebys mial temat z glowy :)

Edytowane przez KLOSZ (wyświetl historię edycji)
Zdrowko

KLOSZ ☺

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘

⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘

Opublikowano

Jarek zobacz czy to światło Zapała się po podłączeniu do akumulatora przy zgaszonym silniku. Jeśli tak to przekaźnik powinien zrobić robotę

Opublikowano

To cewka przekaźnika równolegle do fabrycznego stop . Plus na styk czynny przekaźnika z przekaźnika na stop w kufrze ze stopu na masę albo na minus akumulatora.

Opublikowano

Tak mi sie nasunelo, że chyba jest to jedna z dłuższych napraw światła stopu w historii ludzkości. Jak sie nie uwiniemy z tematem do lipca, to będziemy obchodzić okrągłą, trzecią rocznicę :D

Zdrowko

KLOSZ ☺

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘

⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘

Opublikowano

No co ty mowisz? Kurcze jak ten czas leci. Ale masz racje, zeszly rok zabral krowid.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@JAREK-XJR,  jak nadal masz problem, to mogę spróbować pomóc.
W razie czego odezwij się na PW. :)