Skocz do zawartości

Dodatkowe światło STOP shad - nie działa. Pomocy.

JAREK-XJR

Rekomendowane odpowiedzi

Powroce do tematu.
Jaki przekaznik mialby to byc? Czy on pelni funkcje stabilizatora/wzmacniacza zanikajacego napiecia?
Wyjalem zarowki led z lampy stop oryginalnej bo one z kolei w zasadzie niezauwazalnie zwiekszaja moc swiecenia po wcisnieciu hamulca. Żarowa zapalaja sie jak nalezy ale juz nie wystarcza pradu na ten dodatkowy stop.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, JAREK-XJR napisał:

Jaki przekaznik mialby to byc?

zwykły samochodowy przekaźnik zwierny  12V

Godzinę temu, JAREK-XJR napisał:

Czy on pelni funkcje stabilizatora/wzmacniacza zanikajacego napiecia?

absolutnie nie, bo nie po to są przekaźniki. Na piny sterowania podajesz napięcie z oryginalnej lampy stopu, a zasilanie do kufra dajesz gdzieś z akumulatora (albo innego miejsca, gdzei masz normalne napięcie).

GS500 icon3.png

Jarek, dobry z Ciebie czlowiek, robisz dobre rzeczy dla innych, a dobro wraca :)

Odezwij sie na priv, umowimy sie jakos i zrobimy tak, że będzie dobrze, albo Ci zmotam ten przekaznik do dodatkowego stopu, zebys mial temat z glowy :)

Edytowane przez KLOSZ (wyświetl historię edycji)
Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

Jarek zobacz czy to światło Zapała się po podłączeniu do akumulatora przy zgaszonym silniku. Jeśli tak to przekaźnik powinien zrobić robotę

To cewka przekaźnika równolegle do fabrycznego stop . Plus na styk czynny przekaźnika z przekaźnika na stop w kufrze ze stopu na masę albo na minus akumulatora.

Tak mi sie nasunelo, że chyba jest to jedna z dłuższych napraw światła stopu w historii ludzkości. Jak sie nie uwiniemy z tematem do lipca, to będziemy obchodzić okrągłą, trzecią rocznicę :D

Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

• 2 miesiące temu...