Mrozu Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 witam, w mojej rebelce 125 mam slabe ladowanie. czy to na wolnych, czy na wysokich jest ok 12.5 - 12.8V. jak sprawdzic czy do wymiany regulator czy to jednak wina alternatora czy moze jeszcze cos innego? pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czupryn Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Kolego było już wiele tematów na ten temat. Wystarczy poszukać. każdy motocykl sprawdza się w podobny sposób. Zacznij od sprawdzenia wszystkich styków, bycmoze coś nie łączy... Spotkałem się z tym wiele razy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Z takimi wartościami prawdopodobnie regulator napiecia do wymiany. Jak ladowanie zachowuje sie na wyższysz obrotach? w jakim stanie akumulator? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozu Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 wlasnie szukalem i nie znalazlem. na wolnych i wysokich jest to samo. obroty niewiele wzrastaja jak sie podniesie obroty. akumulator nowy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Cos slabo szukales... Posprawdzaj przede wszystkim polaczenia miedzy alternatorem, regulatorem i akumulatorem. Wyczysc kostki, sprawdz, czy konektory nie maja luzu, przelec jakims kontaktem w sprayu. Pozniej naladuj aku do pelna i zrob jeszcze raz pomiary. To zasadniczy punkt wyjscia do diagnozowania usterek ukladu ladowania. Powodzenia! 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi