Mrozu Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 witam, w mojej rebelce 125 mam slabe ladowanie. czy to na wolnych, czy na wysokich jest ok 12.5 - 12.8V. jak sprawdzic czy do wymiany regulator czy to jednak wina alternatora czy moze jeszcze cos innego? pozdrawiam 0 Cytuj
Czupryn Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Kolego było już wiele tematów na ten temat. Wystarczy poszukać. każdy motocykl sprawdza się w podobny sposób. Zacznij od sprawdzenia wszystkich styków, bycmoze coś nie łączy... Spotkałem się z tym wiele razy. 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Z takimi wartościami prawdopodobnie regulator napiecia do wymiany. Jak ladowanie zachowuje sie na wyższysz obrotach? w jakim stanie akumulator? 0 Cytuj
Mrozu Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 wlasnie szukalem i nie znalazlem. na wolnych i wysokich jest to samo. obroty niewiele wzrastaja jak sie podniesie obroty. akumulator nowy. 0 Cytuj
KLOSZ Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Cos slabo szukales... Posprawdzaj przede wszystkim polaczenia miedzy alternatorem, regulatorem i akumulatorem. Wyczysc kostki, sprawdz, czy konektory nie maja luzu, przelec jakims kontaktem w sprayu. Pozniej naladuj aku do pelna i zrob jeszcze raz pomiary. To zasadniczy punkt wyjscia do diagnozowania usterek ukladu ladowania. Powodzenia! 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
Rekomendowane odpowiedzi