Lesiu94 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) ja jak tylko mogę tankuje szczególnie auto na lukoil, Moto też?Ja z reguły leje na orlenie, i do auta i do moto. Aczkolwiek jak kiedyś zalałem autko na shellu, to ewidentnie chodziło płynniej niż na orlenie np. Edytowane 23 Listopada 2016 przez Lesiu94 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 moto żadko bo mi jakoś nie po drodze, ale kiedyś jak wracaliśmy z piotrkowa z tomahoukiem an mocnej rezerwie wjechaliśmy na jakąś stacje noname wiec żeby nie było problemów zalaliśmy motongi chyba po 20 czy 30zł bo ch*j wi co to jakie było nasze zdziwienie jak przejechaliśmy ok 2-3km, moto chciało z pod d*py wyrwać takiego dostał kopa, przez chwilę mieliśmy ochotę wracać tam i zalać do pełna, no mega paliwo, to jest ostatnia stacja po prawej tuż przed wylotem z piotrkowa na trase w stronę łodzi 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Pan Konrad Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 moto chciało z pod d*py wyrwać takiego dostał kopa To ciekawe co tak naprawdę zatankowaliście, biorąc pod uwagę jednak przystosowanie silnika do spalania paliwa o konkretnych parametrach (zakres temperatur i prężność gazów spalinowych chociażby). No i co na to korbowody, gniazda zaworowe czy katalizator ;-) 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 chyba nie bierzesz pod uwagę że współczesne silniki i dodam że to moto sportowe sa przystosowane do mocniejszych paliw nawet 100 oktanowych 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
tomahouk Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) ale kiedyś jak wracaliśmy z piotrkowa z tomahoukiem an mocnej rezerwie wjechaliśmy na jakąś stacje noname wiec żeby nie było problemów zalaliśmy motongi chyba po 20 czy 30zł bo ch*j wi co to jakie było nasze zdziwienie jak przejechaliśmy ok 2-3km, moto chciało z pod d*py wyrwać takiego dostał kopa, przez chwilę mieliśmy ochotę wracać tam i zalać do pełna, no mega paliwo, to jest ostatnia stacja po prawej tuż przed wylotem z piotrkowa na trase w stronę łodzi To ta stacja Piotrków Tryb .Al Gen Sikorskiego 52 W Łodzi tankuje u Kosmatego w garażu ma jakieś cudo lotnicze prosto z beczki Edytowane 24 Listopada 2016 przez tomahouk (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj
Pan Konrad Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) chyba nie bierzesz pod uwagę że współczesne silniki i dodam że to moto sportowe sa przystosowane do mocniejszych paliw nawet 100 oktanowych Akurat liczba oktanowa ma pośredni wpływ na osiągi silnika w trakcie eksploatacji, wręcz można to pominąć. Bardziej widziałbym w odczuwalnej poprawie parametrów zwiększony udział węglowodorów aromatycznych ze względu na ich gęstość energetyczną i związków tlenowych (właśnie dodatki alkoholi i eterów). Ponadnormatywne dodatki dające ponadnormatywne osiągi. Edytowane 24 Listopada 2016 przez Pan Konrad (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 nie wiem co ty do mnie rozmawiasz i średnio mnie obchodzi techniczny bełkot, fakt jest taki że zapierdalało nieziemsko i to mi sie podoba, reszta to ch..j 4 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Darek_Lodz Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 ja na tesco, bo mam blisko 0 Cytuj
Pan Konrad Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Pewnie miało "pińcet" oktan 0 Cytuj
Heidevar Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 (...) zalaliśmy motongi chyba po 20 czy 30zł bo ch*j wi co to jakie było nasze zdziwienie jak przejechaliśmy ok 2-3km, moto chciało z pod d*py wyrwać takiego dostał kopa(...) Mało zalane=lekkość nagła=odczuwalny kop czyli ujmując stylem podręcznikowym nagle zmienił się stosunek mocy do wagi przekładając się na ogólne wrażenie z jazdy ;) 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Mało zalane=lekkość nagła=odczuwalny kop czyli ujmując stylem podręcznikowym nagle zmienił się stosunek mocy do wagi przekładając się na ogólne wrażenie z jazdy idąc tym tropem to powinno być odwrotnie, do pustego zalewasz= wieksza masa=gorsze osiągi=ogólne wqrwienie 2 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Piuriel Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Edytowane 25 Listopada 2016 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Burdek Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 idąc tym tropem to powinno być odwrotnie, do pustego zalewasz= wieksza masa=gorsze osiągi=ogólne wqrwienie Jak mam pusto w baku to jeżdżę bardzo oszczędnie, żeby mieć pewność, że dojadę do stacji, dlatego po zatankowaniu, zawsze fura idzie lepiej ) Z 20 lat temu jak miałem komara i skończyło mi się w nim paliwo, nie mogłem odnaleźć w garażu kanistra. Zabrałem więc bańkę po oleju silnikowym ( jakiś zwykły mineralny 15W coś tam) bańka od środka była niby zlana, ale myta po oleju nie była, więc wiadomo, coś na ściankach było. Zatankowałem, dolałem mixolu i Komar ewidentnie dostał kopa, takiego, że mogłem palić gumę oczywiście nie siedząc na nim wcześniej i później nigdy nie miał takiej mocy ( tzn pewnie miał, ale miał super opony hehe) Ps. Na oko jechał też dużo szybciej. Licznik nie działał więc nie wiem o ile ale wrażenie było jakbym pruł z 50km/h Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj
Pan Konrad Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Hehehe, i nie było trzeba stuoktanowego paliwa 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2016 Fajny temat, taki POLSKI. Co jakiś czas mieszkam w różnych krajach innych niż PL, teraz też... ostatnio zadałem tubylcowi podobne pytanie: - na stacji jakiej marki najlepiej tankować? - a jakie to ma znaczenie...??? Faktycznie, jak jestem tu czy tam, byle nie w PL fura zawsze pali 1-1,5L mniej, mimo że często jestem w górzystym terenie. Nie ma wody w paliwie, nie ubywa mocy... 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
karwoj25 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2016 Z tą wodą w paliwie to dowaliłeś teraz. Na chemii to chyba w ostatniej ławce siedziałeś :roll: 0 Cytuj GS500
michal_lc4 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) karwoj25 nienawidziłem chemii w szkole jeżeli do mnie "pijesz". Nie wiesz też chyba za bardzo o czym mówię, (pewnie od razu założyłeś że myślę o mieszaniu paliwa z wodą - bzdura) albo nie miałeś nigdy diesla z czujnikiem wody w paliwie/filtrze paliwa.... Edytowane 27 Listopada 2016 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
karwoj25 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Tak się składa, że jestem umiarkowanie szczęśliwym właścicielem i kierowcą 2 samochodów napędzanych ON. I wiem, że woda w filtrze ma inne źródło, niż stacja benzynowa. 1 Cytuj GS500
Piuriel Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/woda-w-paliwie-jak-z-nia-walczyc/hlyc3 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Wolf Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2017 Z bajek Kolega wyżej dobrze pisze 99 % paliwa PB sprzedawanego w Łodzi jest z naftobazy Koluszki . Nie wiem 70 % paliw w Polsce to Orlen? 25% Lotos ? 5% import własny firm paliwowych. Tak się składa, że pracuję w serwisie gdzie serwisuje się kilkadziesiąt samochodów z PGE które mają karty paliwowe Orlenu (tankują ON) i jak tylko temperatura spada poniżej -10 stopni samochody przyjeżdżają na wymianę filtra paliwa co 2-3 tankowania (zamarza woda w filtrach). Co do ilości biododatków informację mam od pracownika Orlenu (z wysokiego stołka). Poza tym w ubiegłym roku robiliśmy remont silnika benzynowego z przebiegiem 34 tyś km przejechanych w 3,5 roku, samochodem jeździ starszy pan tylko po mieście i tankował tylko na Orlenie. Nagaru na denkach tłoka było około 2 mm. Różne silniki różnie reagują na jakość paliwa, a każdy ma swoje spostrzeżenia i swoje zdanie. Ja tylko przekazuje moje doświadczenia z paliwami i tyle. Każdy i tak będzie tankował gdzie będzie chciał. 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Mam przelatane blisko 500kkm w samochodzie (jednym) po Polsce przez prawie 20 lat. Głównie orleny odwiedzałem (bo mam po drodze zawsze jakoś tak). Nie bronię orlenu ani nie neguje, ale powiedz mi Wolf gdzie tankuje ten pan z wyższego szczebla? Na bliskiej??Mnie stacja benzynowa jest bez znaczenie, musi być duża i mieć spory ruch, wtedy przynajmniej paliwo jest w miarę świerze. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Lesiu94 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Mnie stacja benzynowa jest bez znaczenie, Ja już z orlena rezygnuję jeśli chodzi o moje prywatne pojazdy. Niejedna osoba już mi mówiła, że tam jest syf. I muszę im przyznać rację. Zatankowałem rope 2x na shellu i jest dzień do nocy, auto płynniej chodzi, ma lepszego kopa. Na orlenowskim paliwie auto jest przymulone, przynajmniej moje;p 0 Cytuj
Pit71 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Dziękuję orlenowi ,w szczególności a w zasadzie tylko, stacji w Aleksie za zajeb...e mojej A6. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"
Rekomendowane odpowiedzi