Skocz do zawartości

Gdzie tankujecie ?

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

Serwisowałem pewną znaną markę (nie chcę pisać jaką żeby nie było że robię antyreklamę i zaraz po sądach będę latał) w Łódzkim i to co jest w filtrach na sitkach przy pistoletach to ludzkie pojęcie przechodzi i czasem to lepiej nie wiedzieć co się dzieje tam w środku dystrybutora, raz syf zablokował pompę. Nie raz widziałem jak podjeżdżały samochody tankowały do pełna i już nie odjeżdżały o własnych siłach. Dlatego tankuję sobie na statoil lub 123, nie wiem czy na tych stacjach też są takie jajca bo ich nie serwisowałem ale jakoś nawet sam zapach jest bardziej benzynowy :smile:

• 11 miesięcy temu...

Jak jeszcze pomykałem Mazdą 323F to miałem problem z zaworami, jak się rozgrzała to klekotały prawie jak w dieslu, w autoryzowanym serwisie powiedzieli mi, że to wina paliwa "niskooktanowego" bo komp nic nie pokazuje i luzy są ok. (partacze tak swoją drogą). Zacząłem testować różne stacje i zaworki cichły kiedy zalałem z Shell,a lepiej nawet było kiedy wlałem z BP i tak mi zostało. A tak na dobre to zawory ucichły po remoncie silnika  :biggrin:

Tankuję na BP bo mają miłą obsługę na aleja Grzegorza Palki 3, zbieram punkty PayBack, tania myjnia ręczna, smaczne przekąski niezła kawa, duża sieć stacji, a z paliwem nigdy nie miałem problemów (widocznie ma te oktany co trzeba :smile: ). Czasem wlewam Ultimate jak chcę teraz mojego Caddy,ego przepalić po zimie i też czuć różnicę.

ja na LOTOSIE, bo mam najbliżej - w sumie to po drodze. poza tym ostatnio zaczęli akcję weekendową i mają 98 Dynamic w cenie zwykłej 95 :smile:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

sie powtórzę:

ogólnie to paliwo w Polsce pochodzi z Płocka albo Gdańska

plus różne szemrane transporty nie wiadomo czego rozładowywane na rampach kolejowych prosto do autocystern

jakośc paliwa nie zależy od szyldu (szczególnie przereklamowanych shell i bp) tylko od czystości zbiorników i uczciwości sprzedawcy (zakładając że kupuje z depozyt którejś z rafinerii)

z dwa razy pytałem na Szelu skąd mają paliwo, powiedzieli że z Holandii, nie wiedziałem, że baza w Koluszkach to już Holandia...

autocysterny: szele, bp, statoile, orleny i pozostałe podjeżdżają do tych samych nalewaków i leją ten sam produkt, wybór jest tylko między depzytami Płocka i Gdańska

dodatki są dolewane w trakcie takowania autocysterny (chyba że automatyka nawali, to idzie gościu z wiadrem i leje, ja te wiadra nazywałem Wipałer)

dodatki są różne (pamiętam jedną nazwę: Keropur) i różnie działają np. o V-power zawsze mówili że to środek do czyszcenia układów wtryskowych, dobre i to, ale cudów bym sie nie spodziewał

żeby nie było off topu stacje na których najczęściej tankowałem przez ostatnie lata bez najmniejszych problemów (benzyna i diesel):

Carrefour Przybyszewskiego

Bogdanka (między Koluszkami a Brzezinami, dawniej Timex w Koluszkach)

Neste Selgros/Obi Rokicińska (kolega raz napoił sie na Neste Dąbrowskiego/Lidl i miał kłopoty z pompą wtryskową)

Carrefour Rzgowska/Kolumny

Jordanów

Shell Piłsudskiego (ale tylko dlatego, że mam po drodze i im Statoil 123 cenę zbija)

Statoil Przybyszewskiego

oczywiście hotdogi najlepsze na Orlenie (duński i czosnek)

Lepiej na bitumice niż w botanice.

Ja generalnie staram się nie tankować na stacjach 'no name' i na Lukoilu...

Niechęc do Lokoila mam po tankowaniu na ich stacji przy skrzyżowaniu Narutowicza-Kopcińskiego... dwa lata temu, tego samego dnia, zatankowałem na tej stacji BP95 do mojej Divy i do Boba (126p). Skonczyło się na tym, że zarówno 2oo, jak i bobek kaszlały, parchały, a jechać nie chciały.... W bobie jakoś ten bak paliwa spaliłem i wszystko było ok.

Niestety Diva sobie nie poradziła - przestała palić na wszystkie gary, paliła na 3/4. No i w bonusie do tankowania musiałem wylać to gówno z baku i oddać gaziory na czyszczenie i synchronizację... :angry:

OMIJAJCIE LUKOIL NA NARUTOWICZA-KOPCIŃSKIEGO Z DALEKA! :whip:

150270.png

ja ze swojej strony moge przestrzec przed stacją NOTEX w Andrespolu. Ja nie wiem co oni robią na tej stacji ale JAKIEKOLWIEK paliwo jakie tam lałem do JAKIEGOKOLWIEK pojazdu było do dupska lekko mówiąc. Ropa zamarza , LPG nie jedzie i śmierdzi jakoś dziwnie a jak zalałem 95 do bike'a to zdarzało mu się przerywać na wyższych obrotach i na ciepło trudno palił... Nie wiem czemu ale nie może to być przypadek , dodatkowo  tankowałem na tej stacji tylko jak musiałem więc dosłownie pare razy a za każdym razem było coś nie tak.. Odradzam..

Notex w Andrespolu jest kultowa pod względem pomyj jakie tam sprzedają pod nazwą "paliwo". Nikt kto tam choć raz zatankował, zapewne więcej tam nie zatankuje. Dla mnie nie do pojęcia jest, jakim cudem ta stacja wciąż istnieje :smile:

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Ja na ogół Lukoil i Orlen - ceny niskie a stacje dobre markowe. Od biedy zatankuję na Bliskiej. Omijam stacje no name i BP - na tej ostatniej za drogo a paliwo jak wszędzie. Chociaż ostatnio wracając z Poznania tankowałem właśnie na BP bo mieli zepsuty dystrybutor z Pb 95 i 98ka była w cenie 95tki = 5,37 zł/l. Dałem się więc namówić :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Ja zawsze tankuje na BP i miałem tylko raz problem z samochodem jak mi paliwo zamarzło zimą poza tym okej.
Kilka samochodów z firmowej floty stanęło w całej Polsce więc coś chyba było na rzeczy (zima 2011r).
Na orlenie staram się nie tankować od momentu kiedy mój brat po zatankowaniu samochodu dwa razy wracał na lawecie.

Ja tankuję na Shellu, na Traktorowej - zarówno 2, jak i 4 kółka (etylina i ON) - jak do tej pory bez zarzutu, choś tanio nie jest. Lukoil na Szczecińskiej przy Niesięcinie (to juz chyba Konstantynów :smile: ) też jest OK. Nie miałem do tej pory żadnych problemów.

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Szkoda, że zlikwidowali Neste - z reguły tam tankowałem i benzynka była najtańsza oraz zawsze cenowo konkurencyjna z Lukoil. Teraz z tego co zauważyłem te stacje automatyczne zmienili na Shella oraz eMila i jest sporo drożej...

Tak, tak - nawet LPG można tam tanio i samodzielnie zatankować :biggrin: 1-2-3 Statoil to chyba pierwsza stacja z samoobsługą LPG w Łodzi, a przynajmniej była pierwsza dla mnie :smile:

• 2 miesiące temu...

Ja zawsze staram się o ile to jest możliwe tankować motocykl i auto na stacjach Orlenu.

Pracowałem na stacjach tego koncernu przez 10 lat i wiem że nikt tam nie oszukuje na paliwie (na tych stacjach gdzie pracowałem nie było mowy o tym ).

Jakość paliwa całkowicie bez zarzutu.