Arek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Moja maszyna po wszyskich przeróbkach jest bardzo wrażliwa na jakość paliwa.Pełne osiągi uzyskuje tylko na orlenowskiej verwie.Reszta stacji to ruletka,po takim tankowaniu najcześciej silnik przerywa i nieosiąga pełnej mocy.Przeważnie śmigam z kumplem na MT-ku lejemy na tych samych stacjach, jego silnik chodzi bez zarzutu a mój już nie.Do tego od czasu kiedy po tankowaniu diesla na shelu paliwo mi zamarzło w dwuch pojazdach omijam tą stacje. 0 Cytuj
ridrick Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Hmmm a ja gdzie się zatrzymam tam leje Testowałem paliwa w moto i samochodzie i większych różnic nie widziałem. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Arek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Niestety jak się jedzie w trase to zabardzo grymasić nie można.Leje tam gdzie muszę.Ale jak po okolicy śmigam to tylko verwa. 0 Cytuj
MaRRcin Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 ja tam na LUKOIL-ach, tania i dobra wacha. nigdy nie mialem problemoiw ze spalaniem czy odpalaniem czy innymi rzeczami. 0 Cytuj
Krzysztofor Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Również leje na Lukoil, a stacje typu BP shell i statoil omijam łukiem chyba ze do najbliższej stacji mam już spory kawałek, ale 98% latania po mieście i okolicy to tylko lukoil na pabianickiej (Port łódź).jak jeszcze śmigałem na 50ccm i musiałem pchać sprzęt na stacje Statoil i zalałęm tam 95 to byłą duża różnica w mocy, jak się ma niecałe ponad 4km to czuć jak sprzęt się zbiera. to samo jak dotankowywałem na shell'u również po starcie było czuć róznice, słabszy był i niechciał się zbytnio wkręcać. Z Yamaha miałem podobnie na BP zalałem i coś słabiej się jechało. Lepiej dmuchać na zimne i tankować na swych ulubionych(sprawdzonych)stacjach 0 Cytuj LwG!!!
adany_76 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 ja niestety o lukoilach nie mam dobrego zdania . W pracy tankowalem na lukach ( a mam zbiorniki 1290 l ) i powiem wam panowie że auto zawsze gdy tankowalem na lukach chusteczkowo wychodziło . Zalewając motocykle gdzie zbiornik ma 18 l może nie widać różnicy , ale moje zdanie jest takie że tam 1 litr na dystrybutorze nie równa się 1 litrowi paliwa , a to jest widać dopiero przy tankowaniu ok. 1100 literków . Być może jest tak tylko z napędem , ale zdanie sobie wyrobiłem i lukoila omijam z daleka . Sprawdzona stacja którą mogę z całą pewnością polecić to bliska na wyskokach ( stacja przed głownem ) , znam chłopaków z obsługi i tam jest wszysto na 100% o.k . Ale to jest moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać. 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić....
MaRRcin Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 ale to na wszystkich lukach zauwazyles czy tylko na jednym?wiesz czasami maja zle skalibrowane pompy / dystrybutory i dlatego tak wychodzi i taka sytuacja moze miec miejsce na kazdej stacji. Mozesz napisac na jakiej stacji itp??? to bede tez omijal 0 Cytuj
adany_76 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 strykowska przy wojska polskiego 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić....
Muodyv6 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 strykowska przy wojska polskiegoPrzejeżdżam tam codziennie i na tym skrzyżowaniu nie widziałem stacji.. chyba że mówisz za skrzyżowaniem jak się jedzie dalej strykowską to jest. 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Przejeżdżam tam codziennie i na tym skrzyżowaniu nie widziałem stacji.. chyba że mówisz za skrzyżowaniem jak się jedzie dalej strykowską to jest.Jak skręcasz z Brzezińskiej w Strykowską w prawo > zapewne o tą stację chodzi. Odnosząc się do stacji LukOil ogólnie, to widziałem kilka reportaży na TVN Turbo, iż samochody miały problemy z odpowiednią pracą silnika po zalaniu całego baku itd. Aczkolwiek samą firmę jako stację lubię, ze względu na przyzwoite ceny, częste promocje i bogaty asortyment. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
adany_76 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 dokładnie chodzi o tą stację , tylko wydaje mi się że nie ma skrzyżowania brzezińskiej ze strykowską tam jest wojska polskiego aż do wiaduktu . ale tak jak mówisz suchy jadąc od brzezin skręcasz w prawo i za 150 m masz ową stację . ja z nią mam przykre doświadczenia . 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić....
Muodyv6 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 tak jest ale stacja jest kawałek za skrzyżowaniem a nie, na skrzyżowaniu masz same parkingi;D 0 Cytuj
Darcio Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Ja tam tankuje cały czas czy motocykl czy auto na Carrefourze tanie i dobre niemiecki paliwo. Jeśli ktoś ma autko diselka mogę podać namiary na gościa za Konstantynowem łódzkim (Babice) gdzie ściąga ropę i sprzedaje po 5.20 za 1l ( testowałem ją nie raz i jestem bardzo zadowolony to samo paliwo co na Orlen ) 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 dojazd do Babic i powrót => różnica w cenie wychodzi na zero 0 Cytuj
Darcio Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Tak ale jak ktoś z tamtym okolic jest to można zalać. Jn np: jeżdżę tam do dziewczyny to mam blisko:) 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 podaj dane dziewczyny to też zacznę jeździć a przy okazji taniej tankować 0 Cytuj
Micek1968 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja tam tankuje cały czas czy motocykl czy auto na Carrefourze tanie i dobre niemiecki paliwo. Jeśli ktoś ma autko diselka mogę podać namiary na gościa za Konstantynowem łódzkim (Babice) gdzie ściąga ropę i sprzedaje po 5.20 za 1l ( testowałem ją nie raz i jestem bardzo zadowolony to samo paliwo co na Orlen ) ale trzeba kupić beczkę 100l. czy detalicznie też sprzedaje? A tak a propo tematu wątku to głównie tankuję na Shellu (bo mam najbliżej z domu) i nie narzekam... Za to NIE POLECAM: Wasbruka w Zgierzu naprzeciw Biedronki i tej stacji na Dąbrówce na Piątkowskiej... MASSAKRA jedna i druga 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
Krzysztofor Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja tam tankuje cały czas czy motocykl czy auto na Carrefourze tanie i dobre niemiecki paliwo.Darku to nie jest niemiecka wacha tylko ona pochodzi z Orlenu , znajoma mego mech. tam pracuje, a paliwko podobno jest jedno z lepszych, ale jakoś i tak na Lukoila trafiam 0 Cytuj LwG!!!
preker84 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Za to NIE POLECAM:Wasbruka w Zgierzu naprzeciw Biedronkii tej stacji na Dąbrówce na Piątkowskiej... MASSAKRA jedna i druga Potwierdzam i obie omijam szerokim łukiem 0 Cytuj 504635425
m_sokol Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Od mniej więcej roku głównie tankuję na Orlenie. Mam za to złe doświadczenia ze Statoil na Pabianickiej przy Prądzyńskiego i BP na Rzgowskiej przy Carrefourze. W obu przypadkach po tankowaniu musiałem kasować błędy komputera w "katamaranie" bo nagle sondy lambda się psuły. Od momentu zmiany stacji problem sond się rozwiązał. 0 Cytuj
PRZEMO EL Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Ja tam tankuje gdzie mi sie paliwo skończy , jeszcze nie miałem zadnych problemów odpukać 0 Cytuj CBR RR 900- CBR XX 1100 - ZZR 1400
Wojtas Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 aaa ja tankuję siebie na Pietrynie w Kaliskiej http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif czasami do pełna http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif A motocykl / samochód Łódź stacja Shell Al. Politechniki miła obsługa, dobra cena , często są promocje -dają jakieś gratisy aa i jeszcze punkty można zbierać na kartę ( ale to już chyba jest na większości stacji ) 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"
Piotr Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 teraz tankowałem na BP a następne tankowanie będzie na Shellu - w obu przypadkach pod korek i ocenie różnicę w km na 1 baku 0 Cytuj
MateuszZR7 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Ja tankuję najczęściej na Shellu :)Czemu ?? - a chyba z przyzwyczajenia i z karty na punkty ( mają gadżety FERRARI ) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi