Suchy-wolk Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ostatnio tankuję na BP, ponieważ stacje poza paliwem, są dobrze wyposażone, jest gdzie zaparkować, załatwić się czy też coś zjeść. Dodatkowo od jakiegoś czasu są różne konkursy, kubki, wycieczki i inne bajery, które mnie przyciągają - bo zawsze coś. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
ffojtus Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 konkursy to są nie od jakiegoś czasu - praktycznie cały czas się coś dzieje w konkretynych sieciach...:> generalnie Shell i BP chyba najczęściej robią takie akcje... - Na BP teraz są te kubki z miastami oraz filmy na DVD- Na Shellu zaś moja ulubiona promocja, to przy okazaniu karty na punkty shell jakiś tam rabat, albo raz mi się (na Pabianickiej) zdarzyło zatankować V-powera w cenie PB95 0 Cytuj
Patrycja Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja już z przyzwyczajenia od lat te same stacje. Shell na Zgierskiej, Bliska na Łódzkiej w Zgierzu i Orlen na Partyzanckiej w Pabianicach. Przynajmniej tam nie muszę się rozbierać z kasku do tankowania. Nikt też nie wyskakuje, żeby ostentacyjnie spisywać moje numery, bo może ukradnę paliwo za 25 zł, jak mi się przytrafiło np. w Aleksandrowie Ł. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif . 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka
ffojtus Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 faktycznie, na niektórych stacjach widziałem już naklejki z przekreślonym kaskiem motocyklisty... chociaż nigdy nie słyszałem żeby w praktyce kogoś tak 'ścigali' ;/ Opowiesz więcej? 0 Cytuj
x10d Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W dniu 24.08.2011 o 11:01, 'ffojtus' napisał(a): faktycznie, na niektórych stacjach widziałem już naklejki z przekreślonym kaskiem motocyklisty... chociaż nigdy nie słyszałem żeby w praktyce kogoś tak 'ścigali' ;/ Opowiesz więcej? Ostatnio znajomi pracownicy z Lukoila kolo mnie zaczeli mnie prosic, zebym stawal 'tylem' do wejscia i sciagal kask, bo nieraz juz sie zdarzylo, ze ktos na moto tankowal i odjezdzal nie placac i teraz oni dostaja po glowie, jak nie widac twarzy motocyklisty i rejestracji na kamerach. 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long
Patrycja Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Tankowałam z kaskiem siedząc na moto. Akurat po drodze przełączyłam na rezerwę, tak bym nie wjeżdżała na tą stację. Korek z kluczami i rękawice odłożyłam na dystrybutorze. Ktoś wyszedł z budynku stacji i stanął za mną z karteczką Nalałam całe 6 litrów, bo więcej nie weszło i zeszłam z moto, wtedy ta osoba podeszła i z lekką jakby pretensją w głosie, że następnym razem to kask mam ściągnąć. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif Trochę mnie to zaskoczyło, bo na "moich" stacjach nikt się nie czepiał, ale może dlatego, że mnie tam już znają, tankuję tam do samochodu od lat. 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka
x10d Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W dniu 24.08.2011 o 12:55, 'Patrycja' napisał(a): Ktoś wyszedł z budynku stacji i stanął za mną z karteczką Dobre Szkoda ze fot jeszcze nie zaczeli Ci komorka robic 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long
Jerry Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Na Shellu nie można siedzieć na motorze podczas tankowania... tak jest napisane na ich broszurach 0 Cytuj
Patrycja Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W dniu 24.08.2011 o 12:59, 'Jerry' napisał(a): Na Shellu nie można siedzieć na motorze podczas tankowania... tak jest napisane na ich broszurachJa zawsze siedzę na motocyklu. Chyba tak bardzo tego nie przestrzegają Bo zdarzyło mi się też w innym Shellu w Łodzi kupować i siedziałam na motocyklu. Albo uznali, że taka sierota co 6 litrów paliwa leje przez 5 minut to i tak nie ucieknie 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka
ffojtus Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 też zawsze siedzę na motocyklu przy tankowaniu - musi być w pionie żeby się więcej nalało w końcu ;] Cóż, prawda taka że po opisanych historiach nie dziwie się jak podchodzi się na stacjach do tematu motocyklistów ;/ szkoda, gromadka a działa na opinie wszyskich 0 Cytuj
jabłona-e30 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ja tankuję na Orlenie, gdyż mam najbliżej. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/ohyea.gif 0 Cytuj Admin: Nie przesadzaj z wielkością sygnatury!
Radzikkk Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ja leję na Bliskiej w Lutomiersku i Orlenie w Konstantynowie Ł. Paliwo leję u nich ładne parę latek i nigdy nie było problemów. Czasem większość ilość paliwa brałem na "Sob-Pol" w Konstantynowie Ł. kierunek Aleksandów Ł. prawie zawsze paliwo mają pare groszy tańsze niż konkurencja. Tata bardzo często tam tankuje diesla i też nigdy nie było problemów więc można polecić 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Moim zdaniem po zalaniu ' lepszego paliwa ' po prostu sami sobie wmawiamy, że szybciej jedziemy, bo jest lepsze paliwo.Były przecież przeprowadzane liczne testy, które wykazały zero jakiejkolwiek różnicy.W teorii zalanie 98 lub 100 powinno delikatnie poprawić osiągi i zmniejszyć spalanie... Ale czy tak jest? Moim zdaniem nie, dlatego leje 95, oraz sporadycznie 98 lub 100.Jako ciekawostkę tylko dodam, że znajomy mojego znajomego sprowadził sobie ze stanów jakiś model Acury ( jeden z nowszych )Ta Acura posiadała czujnik we wlewie paliwa lub baku ilu oktanowe paliwo jest wlewane. Podczas tankowania 95 na orlenie czujnik wykazał 92 oktany. Własciciel Acury poszedł z tym do kierownika stacji, a tamten ' zafundował ' mu cały bak paliwa, żeby nie robić rozgłosu.Dlatego z jednej strony lepiej już tankować to 98, bo przynajmniej wtedy raczej mamy w nim te minimum 95 oktanów.A za najlepszą stację uważam stacje Shell'a. Wydaje mi się, że motocykl jak i auta zatankowane tam najmniej palą. Różnicy w osiągach nie czuje, albo jest minimalna na +. 0 Cytuj
jabłona-e30 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Żeby odczuć różnice powinno zatankować się paliwo lotnicze. 0 Cytuj Admin: Nie przesadzaj z wielkością sygnatury!
JAREK-XJR Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Ja od wielu wielu już lat tylko BP. No chyba, że sytuacja drogowa zmusza do innej.Co do kasku na głowie to ja zawsze zdejmuję,ale spotkałem się już jak z kolegami jechaliśmy na zlot, że dopóki chcący zatankować nie zdjął kasku dopóty obsługa nie włączyła dystrybutora. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska
crosiak Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Osobiscie leje 98 poniewaz spalanie naprawde wychodzi mniejsze przynajmniej w moim przypadku. Co do osiagow to niezabardzo to widac chociaz kiedys jak zalalem gdzies na jakiejs gownianej stacji 95 bo innej nie mieli a pozniej podjechalem na BP i zalalem 98 Ultimate naprawde byla roznica motocykl poproatu dostal drugi oddech ale kiedys jak z bratem zatankowalismy do malego fiacika 126p paliwka Vpower Racing efekt byl niesamowity wtedy pierwszy raz Fiacik zamknal licznik na wlokniarzy jezeli ma ktos taka mozliwosc to niech naleje najlepiej do aut ze starymi silnikami i sie przekona 0 Cytuj
stanany Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 znam faceta który naprawia pompy wtryskowe w Poznaniu i jest fanem a właściwie posiada kolekcję paliw z poszczególnych stacji i doszedł do wniosku że najlepsze paliwa są na stacjach przy marketowych ponieważ mają tam bardzo często kontrolę i nie oszukują paliwa natomiast najgorsze paliwo posiada Shell i BP 0 Cytuj
Adrian-xj600 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 W dniu 11.12.2011 o 16:58, 'stanany' napisał(a): znam faceta który naprawia pompy wtryskowe w Poznaniu i jest fanem a właściwie posiada kolekcję paliw z poszczególnych stacji i doszedł do wniosku że najlepsze paliwa są na stacjach przy marketowych ponieważ mają tam bardzo często kontrolę i nie oszukują paliwa natomiast najgorsze paliwo posiada Shell i BPa jak BP jest przy markecie ? 0 Cytuj
stanany Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 markety nie prowadzą stacji takich Jak BP czy Shell mają swoje 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 W dniu 12.12.2011 o 07:47, 'stanany' napisał(a): markety nie prowadzą stacji takich Jak BP czy Shell mają swojeJak to nie? Statoil przy Tulipanie na Piłsudskiego jest zarządzany przez centrum handlowe. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
JAKUBKO Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 a co z stacjami tymi samoobsługowymi?brudzą paliwo czy nie jest jakiś wątek poświęcony paliwu z wykresami jakości paliw? 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
Miki1996 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Paliwa na wszystkich stacjach są bardzo podobne jakościowo. Co do stacji marketowych to paliwa wcale nie są takie tanie, bo są syfem tylko sklepy mają niskie marże, bo oni na stacjach nie chcą zarabiać tylko klienta przyciągać. A na małych stacji to nie polecam tankować, bo jak wiadomo w paliwie zawsze jest woda, a na takich stacjach rzadko uzupelniają zbiorniki i nie uzupelniąja ich, aż nie zejdzie wszystko, a później można się zdziwić, że w paliwie jest bardzo dużo wody, co w 2t skutkuje śmiercią tragiczną. W dniu 30.08.2011 o 11:12, 'BykuOCW' napisał(a): Moim zdaniem po zalaniu ' lepszego paliwa ' po prostu sami sobie wmawiamy, że szybciej jedziemy, bo jest lepsze paliwo.Były przecież przeprowadzane liczne testy, które wykazały zero jakiejkolwiek różnicy.W teorii zalanie 98 lub 100 powinno delikatnie poprawić osiągi i zmniejszyć spalanie... Ale czy tak jest? Moim zdaniem nie, dlatego leje 95, oraz sporadycznie 98 lub 100.Jako ciekawostkę tylko dodam, że znajomy mojego znajomego sprowadził sobie ze stanów jakiś model Acury ( jeden z nowszych )Ta Acura posiadała czujnik we wlewie paliwa lub baku ilu oktanowe paliwo jest wlewane. Podczas tankowania 95 na orlenie czujnik wykazał 92 oktany. Własciciel Acury poszedł z tym do kierownika stacji, a tamten ' zafundował ' mu cały bak paliwa, żeby nie robić rozgłosu.Dlatego z jednej strony lepiej już tankować to 98, bo przynajmniej wtedy raczej mamy w nim te minimum 95 oktanów.A za najlepszą stację uważam stacje Shell'a. Wydaje mi się, że motocykl jak i auta zatankowane tam najmniej palą. Różnicy w osiągach nie czuje, albo jest minimalna na +.To paliwo niby 100oktanowe jest szlachetniejsze i warto raz na 6 miesięcy zalać, żeby przeczyścić silnik.A paliwo na żadnej stacji nie ma nigdy tyle oktanów ile podają. Zawsze ma mniej. 0 Cytuj
stanany Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 W dniu 12.12.2011 o 14:42, 'Suchy-wolk' napisał(a): Jak to nie? Statoil przy Tulipanie na Piłsudskiego jest zarządzany przez centrum handlowe.chodzi o stacje takie jak Tesco I Cerrefour posiadają swoje własne stacje benzynowe a w pozostałych są to prywatni właściciele lub koncerny paliwowe 0 Cytuj
Arecki_ELW Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Co do paliw to w regionie łódzkim większość zaopatruje się raczej w Koluszkowskiej bazie paliw więc jakość będzie chyba podobna, żeby nie stwierdzić taka sama... 0 Cytuj
JAKUBKO Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 kuzyn jeździł cysterką to tak jak mówisz paliwo różni się naklejką na cysternie po wyjechaniu z rozlewni każdy naklejał swoją nazwe i rura na stacyje 1 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
Rekomendowane odpowiedzi