Suchy-wolk Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Tutaj dzielimy się naszymi wyszukanymi wynalazkami dotyczącymi pojazdów, które nas zainspirowały. Posłuchajcie tego dźwięku wydobywającego się z silnika 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Muodyv6 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Suchy-wolk Wstawiaj [media]link do YT[/media] (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
MateuszZR7 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Może nie modyfikowany ale dobry filmik. 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 No masz rację że fajny filmik;) i ładnie zrobione ujęcia typu zwolnione tempo itp 0 Cytuj
JAKUBKO Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nawiązując do założonego tematu " Modyfikowane I Tuningowane Pojazdy Na Czterech Kołach"chciałbym przedstawić swój własny projekt opel corsa JOY 1992r 1.4 60KM Właścicielem corsy jestem od 1997r.Poczatkowo posiadała standardowe wyposażenie i silnik . W 1998r silnik został poddany zmianom dzięki czemu z silnika 1.4 uzyskałem moc 98KM. Niestety żywot silnika zakończył się po niecałym roku w wakacje na obwodnicy Gdańskiej przy prędkości 210km/h .Po powrocie przyszedł czas na zmiany i do corsy trafił silnik 1.6 90KM z vectry GT z instalacją LPG.i skrzynią F16.Po okresie zimowym silnik trafił na falbanek.Obróbka głowicy i wzmocnienie układu korbowego na kuty wraz ze zmianą wtrysku,mapy,układu ssącego na stożek i wydechowego 4,2,1 z 16v dało efekt uzyskania 115KM.W 2006r kupiłem opla calibre od zachodnich sąsiadów na swap.Silnik który wykorzystałem do corsy to nieśmiertelny c20xe o mocy 150KM.Calibra poszła na złom a serce i osprzęt do corsy. Poniżej przedstawiam skrót czteroletnich prac nad samochodem Samochód rozebrany praktycznie do blachy,podwozie i komora silnika wypiaskowana wyspawana i zabezpieczona Do modyfikacji corsy zaliczam: -zawias firmy KM.z regulacją twardości przód i tył gazowy skok zawieszenia to przód 10-30mm tył ok 40mm -układ hamulcowy TRW na przód 256mm tył większa średnica cylindrów z 18 na 24mm (bębnowe)+ szersze szczęki -w silniku zostały zmienione: -wałki na ostrzejsze 271 od świątka -mocniejsze wstryski jeszcze nie od leta, i pompa paliwa 3bary wraz z regulatorem -modyfikacja sterownika (chip) -układ ssący 70mm.+ stożek i wywalenie oryginalnej obudowy SFI zastąpiona została na powercap-em, -układ wydechowy kolektor 4-2-1 o zwiekrzonym przekroju ,strumiennica 50mm tłumik środkowy z reno trafic i tylny przelot z ładną końcówką -układ chłodzenia opel tigra 1.6 16v wraz z wentylatorem od vw tourana + chłodnica oleju -układ napędowy skrzynia od calibry F20 i półośki modyfikowane w Toruńskiej firmie zajmującej się regeneracją przegubów i półosi wytrzymałość do 350KM -koło zamachowe odciążone i wyważone z 9,5 do 4,9kg W chwili obecnej silnik generuje moc ok 180KM przy 7200 obr min. środek: -rozpórka przód + tył z corsy GSI (po przeróbce) -licznik GSI z dodatkowymi wskaźnikami ładowania i ciśnienia oleju (białe bardziej czytelne tarcze) -rozciągnięte tylne nadkola,przednie wspawane od golfa I gen.co umożliwi zamontowanie felg 7,5X16" czarna struktura pół mat,opony 205/40 ZR16 tył 195/45 ZR16 (bez wspomagania) -nakładki progowe -lakier czarno biały mat 70% tylne szyby ciemna folia na chwilę obecną środek poza niewielkimi zmianami zostaje oryginalny co w najbliższym czasie? ... planuje softturbo z silnika opla c20let pompującego bezpieczne 0,5 bara co pomoże uzyskać moc na poziomie 230KM oraz wymianę instalacji na nowszą sekwencyjną STAG 300 plus ze zmienną charakterystyką 2 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
Suchy-wolk Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Fajna relacja Jakubko - tylko jaki ma związek przed ostatnie zdjęcie z twoją Corsą? :decayed:Swoją drogą, mam kolejną modyfikację, tym razem działa ona tylko od strony kierowcy; 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
JAKUBKO Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Fajna relacja Jakubko - tylko jaki ma związek przed ostatnie zdjęcie z twoją Corsą?haha to tylko tak żeby rozładować tą cała grzebaninę mechaniczną lubię czasem dodać coś od siebie bardziej osobistego http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
Muodyv6 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Rozładowanie dobre, no i corsa fajna:) 0 Cytuj
kuba Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 heh bardzo fajna fotorelacja, juz nie mogę się doczekać ślimaczka pod maską! Będzie konkretny projekcik!!Trzymam kciuki za powodzenie akcji! 0 Cytuj
JAKUBKO Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dziękuje kolegi 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
Muodyv6 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Co jak co ale chciałbym zostać przewiezony tym latającym wozem;p 0 Cytuj
MateuszZR7 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Co jak co ale chciałbym zostać przewiezony tym latającym wozem;pJa również ale to chyba będziemy musieli zrobić napad na jakąś stację. 0 Cytuj
JAKUBKO Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 na stację MIR http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif w lato będzie aukcja na przejazd corsą http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif niech wygra NAJBOGATSZY 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl
MateuszZR7 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 niech wygra NAJBOGATSZY Zaczynam już zbierać 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 niech wygra NAJBOGATSZYNie no;D chcieć się przejechać to jeszcze każe pieniądze rozmieniać;d 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Aidekk Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Znalazłem coś takiego na necie i normalnie już myślę, komu by tu sprezentować. Szwagier ma niedługo urodziny Znalazłem tutaj dostepne (dystrybutor jakiś) za 137 zł. http://motoryzacyjna.pl/soundracer.html Dzielę się z wami bo na pewno macie samochody i może ktoś lubi takie bajery. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Muodyv6 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Czy ja wiem. może jak jedziesz gdzieś i panny zabierasz to fajnie im tak puśćić ale tak w codzienność to raczej lipton chociaż śmiechowy bajer;d 0 Cytuj
dario29 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Ale super.Gdzie to można kupić? Jest na allegro? UUU znalazłem sporo kosztuje.Za dużo jak dla mnie za chwile zabawy http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif Poczekam jak będzie za piątaka 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Dawałem ten filmik już - http://motocykle-lodz.pl/topic/798-modyfikowane-i-tuningowane-pojazdy-na-czterech-kolach/page__view__findpost__p__19841Przenoszę ten temat... 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Aidekk Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Taa, widzę że dawałeś. No nie ogarnąłem całego forum jeszcze i jak widać przeoczyłem 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Peteski Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 To ja może tez coś od siebie wrzucę czym się zaraziłem kilka lat temu..teraz o tyle mam fajnie bo mogę w tym wszystkim uczestniczyć od back stage-a :)Miłego oglądania 0 Cytuj
JASTRZAB Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tutaj dzielimy się naszymi wyszukanymi wynalazkami dotyczącymi pojazdów, które nas zainspirowały. http-~~-//youtu.be/GzXVLbs41EwPosłuchajcie tego dźwięku wydobywającego się z silnika pół ku...wy pół szatana :-)) 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812
Adam Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 A widzieliście TO!?http://www.youtube.com/watch?v=24afjVqm2Uw 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Rekomendowane odpowiedzi