Popular Post Aidekk Posted April 27, 2014 Popular Post Report Share Posted April 27, 2014 W związku z postem ridricka w temacie paraliż-łodzi-masa-krytyczna-rowerzyści-jadą-kierowcy-stoją chciałbym was wszystkich gorąco zachęcić, abyście wypełnili wniosek i wysłali. Nie zajmie to dużo czasu a jest cień szansy, że pomoże nam obalić inicjatywę masy. Krzykacze z wątku o masie - macie pole do popisu Dokładny opis tego co trzeba zrobić przeklejam tutaj: Chcesz pomóc w likwidacji masy krytycznej? Masz dosyć rowerowych terrorystów? Jako rowerzysta czujesz, że Barański i Fenomen tworzy Ci wrogów?POBIERZ, PODPISZ i WYŚLIJ protest.http://bit.ly/stopmasiekrytycznejAdresy, na które należy wysłać podpisany plik to:czk.sekretariat@uml.lodz.pl,sekretariat.prezydenta@uml.lodz.pl,lckm@uml.lodz.pl,zdit@zdit.uml.lodz.pl,j.kopcinska@uml.lodz.pl, grzegorz.matuszak@uml.lodz.pl,k.stasiak@uml.lodz.pl,m.cieslak@uml.lodz.pl,m.walasek@uml.lodz.plNie bądź obojętny i przyczyń się do realnego działania! Ode mnie już wysłane. Załączam poniżej gotowy dokument, tylko podpisać i wysyłać! Aby wiedzieć, ile poszło wniosków dołączam ankietę. masa.doc 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychoslav Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 nawet dostałem maila zwrotnego, ze dostarczono do UMŁ 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIT Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Ja wysłałem na wszystkie załączone e-maile, ale zwrotny przyszedł jeden. Faktycznie zróbmy coś w granicach norm zanim ktoś je przekroczy . 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridrick Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 W związku z postem ridricka w temacie paraliż-łodzi-masa-krytyczna-rowerzyści-jadą-kierowcy-stoją I będzie na mnie Profilaktycznie skorzystałem ze służbowego maila Oczywiście załączyłem tez filmik z Brazylii. Pewnie nic to nie da ale próbować trzeba Co ile ponawiamy maila ?? Co miesiąc ?? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motoTomasz Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 A wiecie, że nic Wam to nie da? Urząd musi wydać zgodę na zgromadzenie publiczne jakim jest Masa. Jedyna możliwość to zorganizowanie/zgłoszenie podobnego zgromadzenia odbywającego się w tym samym miejscu i o podobnej trasie przemarszu. Tyle tylko, że należy to zgłosić wcześniej niż Fenomen i w odpowiednim momencie zgłaszać nieznaczne zmiany trasy. Inną sprawą jest możliwość codziennego zgłaszania zgromadzenia polegającego na przejeździe kierujących samochodami/motocyklami np. przez W-Z. Celem takiego zgromadzenia może być "pokazanie uczestnikom zalet prowadzonych remontów w celu poprawienia odbioru społecznego utrudnień w ruchu miejskim." Takim sposobem codziennie będzie można dotrzeć szybciej do domu i to w asyście Policji. Oczywiście można do tego dodać punkt o zablokowaniu ruchu rowerzystów na danej trasie "aby przedstawić zalety poruszania się po drogach bez niechronionych uczestników ruchu, którymi są piesi i rowerzyści" 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted April 28, 2014 Author Report Share Posted April 28, 2014 A wiecie, że nic Wam to nie da? Urząd musi wydać zgodę na zgromadzenie publiczne jakim jest Masa.Drogi Tomku, wybory są tuż tuż. Jeśli naszych głosów będzie więcej niż masy to zwyczajnie osiągniemy co chcemy. Darmozjady chcą być przecież wybrani na kolejna kadencję. Dla nich 1000 vs 1200 = prosty wynik 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUBIANY Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Po piątkowym wypadku. Internauci: zakazać Masy Krytycznej http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,15873214,Po_piatkowym_wypadku__Internauci__zakazac_Masy_Krytycznej.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadrian90 Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 (edited) Rownież wyslalem. Nie licze na cuda, ale jeśli nie będzie chęci to pretensje możemy mieć też do siebie, że nic nie robiliśmy http://warszawawypozyczalniasamochodow.pl/ Edited March 4, 2015 by Nadrian90 (see edit history) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarosy Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 wysłane 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikey Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Poszło. Na pohybel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudysid Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 poszło na każdy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIT Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Odświeżam bo nie warto nowego tematu zakładać, a znalazłem ciekawy artykuł: http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/Rowerzysci-pojada-pod-prad.-Bedzie-wiecej-wypadkow Obejrzyjcie filmiki pod artykułem jak jeżdżą rowerzyści - 60pkt. karnych w 10min. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridrick Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Teraz im na Żeromskiego zrobili drogę dla rowerów po obu stronach i korki są x3 a pedalarzy nie widać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mur67 Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Teraz im na Żeromskiego zrobili drogę dla rowerów po obu stronach i korki są x3 a pedalarzy nie widać Zimno jest, do samochodów się przesiedli. Wrócą jak się ociepli 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRRcin Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Prawdziwy pedalarz nigdy nie zsiada ze swojego roweru. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridrick Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 w sumie to się zastanawiam jak to teraz jest z tym pasem. Czy normalnie mozna po nim jeździć ?? czy to kompletnie zabronione ??? Z drugiej strony leci ta trasa przez całe skrzyżowanie. Jedynie przy barlickim nagle znika. Ja tam po tym jeżdze i mam w d*pie. Już wiekszą bzdure tylko na wschodniej zrobili 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pafcio Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 ze wschodniej zdjeli 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaquzie Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 ten cyklista też powinien powiedzieć sobie STOP https://www.youtube.com/watch?v=14EDJX_nSUo#t=11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post krzychoslav Posted September 26, 2014 Popular Post Report Share Posted September 26, 2014 widać masa wkur***a każdego normalnego obywatela.. dziś na trasie MK ludzie rzucali im gałęzie pod koła a na Żeromskiego ponoć z okien lali na nich wodę na pohybel ! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridrick Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Jajkami ich i to zbukami 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridrick Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,16880483,Rowerzysci_kontra_kto__Urzednicy_ulegli_naciskowi.html#ixzz3HWDqc25X Nawet nie będę komentował głupoty typa z Fenomenu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychoslav Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 ten Barański to baran jakich mało.. masa krytyczna zaczyna przypominać swego rodzaju sektę, klapki na oczy i powtarzać to, co mówi wspomniany Barański.. szkoda gadać. przepustowość na Żeromskiego ? bez komentarza, każdy zainteresowany wie, że korki tam są o wiele większe, bo pedalarze muszą mieć swój wytyczony pas - na ktorym jeszcze żadnego nie widziałem. dobrze, że temat odswieżyłeś , bo już za 2 dni znowu PEDAŁują przez miasto - byłbym zapomniał, kurrrrr 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkas Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 (edited) Mozna by ich obrzucic dyniami w ramach helołin Edited October 30, 2014 by lukkas (see edit history) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulba Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Wypelnionych betonem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkas Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Skuteczniej i bardziej efektownie i stylowo bedzie prochem strzelniczym .... 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts