krzychoslav Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 ja natomiast robiłem kurs w szkole WIŚNIEWSKI. kurs na B - super, dlatego też skusiłem się zrobić kurs na A w tej samej szkole (rok temu, zmieścilem się jeszcze na 'starych' przepisach ) i się zawiodłem. Siedziałem na placyku, w tym czasie instruktor znikał na mieście z kursantem na C, kiedy przyszło do jazd w dniu egzaminu - chciał mnie znów zostawić na placu, dopiero "grzeczna wymiana zdań" go przekonała. Wsiadł w swój własny samochód i pojechaliśmy na miasto. Generalnie - mnie się nie podobało i ze swojej strony nie polecam. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazy An (anetaisuzi) Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Jest tu jeszcze oprócz Przemka jeden fajny gość na forum o imieniu Emil, który też uczy w Łodzi w szkole posiadającej Gladiusa, którego Wam polecam. Ma chłopak dar przekazywania wiedzy i moto duszę. DZIĘKUJĘ EMIL..... 0 Cytuj Lazy An Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3z Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Osobiście polecam szkołę "DELTA" ze względu na super atmosferę panującą na placyku Ja z kolei mam odmienne zdanie, DELTY nie polecam. Moje rozpoczęcie kursu (czerwiec 2013) zbiegło się z odejściem Pana Dariusza Lenarta. W związku z tym nie wiem, jak szkoła funkcjonowała wcześniej, ale zapewne pozytywne opinie w sieci i "na mieście" nie były bezpodstawne (dlatego wybrałem tę szkołę). Niestety, podczas mojego kursu zajęcia praktyczne były prowadzone przez osamotnionego instruktora, który "szkolił" w zasadzie z perspektywy krzesła pod parasolem w rogu placu, często w towarzystwie znajomych wpadających na pogaduszki. Nie padło ani słowo o przeciwskręcie czy innych istotnych zagadnieniach związanych z techniką jazdy. Bardzo mało podpowiedzi, wskazówek, dotyczących najlepszej metody "zaliczania" poszczególnych manewrów. Uczeń właściwie pozostawiony sam sobie w indywidualny sposób dochodził do tego, jak optymalnie wykonywać np. slalom wolny. Frustrację pogłębiał widok instruktorów ze szkoły WOTA (dla niezorientowanych - szkoły te mają wspólny plac), którzy na ogół aktywnie towarzyszyli kursantom na placu. W związku z tym postanowiłem wykupić przedegzaminacyjne jazdy doszkalające w szkole PAŁGAN. Tutaj spotkałem się z przeciwstawnym podejściem. Pan Zbyszek podszedł do tematu z ogromnym zaangażowaniem i przez dwie godziny jazdy miałem poczucie, że wreszcie trafiłem w dobre ręce. W ciągu 2 godzin w szkole Pałgan usłyszałem więcej porad i wskazówek, niż w trakcie 20 godzin w szkole Delta. Na dokładkę podzielę się sytuacją po zdanym egzaminie (za 2 podejściem). Niesiony euforią zadzwoniłem z podziękowaniem do P. Zbyszka Pałgana, który wypytał o osobę egzaminatora, przebieg trasy, itd. czyli cenne informacje dla innych szkolonych. Zadzwoniłem też do instruktora z Delty. Rozmowa była krótsza... "Zdałeś? No to spoko, gratulacje, na razie". Dziś żałuję, że zabrakło mi asertywności, aby spróbować przełamać schemat i po prostu zażądać większego zaangażowania. Jednak pokazuję żółtą kartkę. Jednocześnie ogromny plus za część teoretyczną w DELCIE - mega profesjonalizm i kapitalne podejście Pana Pawłą Kolasy. Na podstawie swoich doświadczeń rekomendowałbym szkoły: PAŁGAN oraz WOTA. a teraz jak juz zdałem egzamin i kupię moto to będę tam podjeżdżał na ploty Vasher, dla dobra szkolonych lepiej tego nie rób 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Ja z kolei mam odmienne zdanie, DELTY nie polecam. Moje rozpoczęcie kursu (czerwiec 2013) zbiegło się z odejściem Pana Dariusza Lenarta. W związku z tym nie wiem, jak szkoła funkcjonowała wcześniej, ale zapewne pozytywne opinie w sieci i "na mieście" nie były bezpodstawne (dlatego wybrałem tę szkołę). Niestety, podczas mojego kursu zajęcia praktyczne były prowadzone przez osamotnionego instruktora, który "szkolił" w zasadzie z perspektywy krzesła pod parasolem w rogu placu, często w towarzystwie znajomych wpadających na pogaduszki. Nie padło ani słowo o przeciwskręcie czy innych istotnych zagadnieniach związanych z techniką jazdy. Bardzo mało podpowiedzi, wskazówek, dotyczących najlepszej metody "zaliczania" poszczególnych manewrów. Uczeń właściwie pozostawiony sam sobie w indywidualny sposób dochodził do tego, jak optymalnie wykonywać np. slalom wolny. Frustrację pogłębiał widok instruktorów ze szkoły WOTA (dla niezorientowanych - szkoły te mają wspólny plac), którzy na ogół aktywnie towarzyszyli kursantom na placu. W związku z tym postanowiłem wykupić przedegzaminacyjne jazdy doszkalające w szkole PAŁGAN. Tutaj spotkałem się z przeciwstawnym podejściem. Pan Zbyszek podszedł do tematu z ogromnym zaangażowaniem i przez dwie godziny jazdy miałem poczucie, że wreszcie trafiłem w dobre ręce. W ciągu 2 godzin w szkole Pałgan usłyszałem więcej porad i wskazówek, niż w trakcie 20 godzin w szkole Delta. Na dokładkę podzielę się sytuacją po zdanym egzaminie (za 2 podejściem). Niesiony euforią zadzwoniłem z podziękowaniem do P. Zbyszka Pałgana, który wypytał o osobę egzaminatora, przebieg trasy, itd. czyli cenne informacje dla innych szkolonych. Zadzwoniłem też do instruktora z Delty. Rozmowa była krótsza... "Zdałeś? No to spoko, gratulacje, na razie". Dziś żałuję, że zabrakło mi asertywności, aby spróbować przełamać schemat i po prostu zażądać większego zaangażowania. Jednak pokazuję żółtą kartkę. Jednocześnie ogromny plus za część teoretyczną w DELCIE - mega profesjonalizm i kapitalne podejście Pana Pawłą Kolasy. Na podstawie swoich doświadczeń rekomendowałbym szkoły: PAŁGAN oraz WOTA. Vasher, dla dobra szkolonych lepiej tego nie rób Uczęszczałem na kurs do szkoły DELTA w tym samym czasie co użytkownik d3z i mam zupełnie inne odczucia. Jednym z moich instruktorów był użytkownik przemo2310 (pozdrawiam). Co do szkoły WOTA i ich instruktorów rzadko kiedy widziałem ich na placu. Co do osamotnionego instruktora który "szkolił" z perspektywy krzesła pod parasolem to zawsze służył radą jeśli tylko się o coś zapytałem. Nie było problemu o wykupienie dodatkowej godz. przed samym egzaminem (dosłownie przed samym egzaminem).A po zdanym egzaminie spotkałem się z nim najpierw pod WORD-em, a później na placu manewrowym. Szczegółowo mnie wypytał o egzaminatora, przebieg egzaminu oraz trasę jaką jechałem. Ja z czystym sumieniem mogę polecić szkołę DELTA. Ale każdy ma swoje odczucia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateoLDZ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 W związku z tym postanowiłem wykupić przedegzaminacyjne jazdy doszkalające w szkole PAŁGAN. Tutaj spotkałem się z przeciwstawnym podejściem. Pan Zbyszek podszedł do tematu z ogromnym zaangażowaniem i przez dwie godziny jazdy miałem poczucie, że wreszcie trafiłem w dobre ręce. W ciągu 2 godzin w szkole Pałgan usłyszałem więcej porad i wskazówek, niż w trakcie 20 godzin w szkole Delta. Ja również polecam Pałgana, profesjonalne podejście do kursanta. Przede wszystkim uczy jak jeździć na motocyklu, a nie tylko jak zdać egzamin. Wszystkie manewry starał się ze mną tak ćwiczyć aby za każdym podejściem wychodziło to coraz lepiej, wsiadł nawet ze mną na motocykl aby w praktyce zaprezentować jak powinno się prawidłowo robić przeciwskręt. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić szkołę Pałgan. 0 Cytuj HONDA CBR 1000RR <<<< sprawdź to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike1976 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Również polecam tą szkołę; siedziba na Wólczańskiej; zgodnie z przepisami 2010 (ale wcześniej od Tomi) były stałe trasy na egzamin kat.A. Polecam także tego samego instruktora Piotra, cierpliwego i dowcipnego profsjonalistę - egzamin zdałam za pierwszym razem , większość moich jazd (chyba ok 25 godzin) odbywała się w czasie lekkiego deszczu, ale za to już szkoła Maćka Janaszewskiego nie odpowiada . Poza tym znajomym osobom (3) również udawało się zdać za pierwszym razem po kursie w PERFEKT . ja tez miałem kurs u p.piotra super koles i egzamin zdany za pierwszym razem,naprawde polecam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 To ja też dorzucę pięć groszy w sumie 4 osoby w jednym czasie poszliśmy ja moi bracia i koleżanka wszyscy zdaliśmy za pierwszym razem choć nawet godz nie wyjeździliśmy pan Irek bardzo fajnie uczy tłumaczy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Siemka Ja robiłem w Delcie i poszło za pierwszym razem bez problema Pozdro 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 A mamy kogoś kto szkoli na A i jest na forum ?? Doczytałem się tylko kolegi Przemo2310 ale nie wiem czy Moi szanowni koledzy zamierzający iść na kurs nie będą mieli zbyt daleko. Pozdrawiam 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jest Emil 89 auto szkoła Mróz na Piotrkowskiej ile nie pamiętam ja może też nie długo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Akademuś i ja ale ja dopiero dogrywam moto-szkołę w Łodzi bo powoli wracam na stare śmieci... 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil89 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jest Emil 89 auto szkoła Mróz na Piotrkowskiej ile nie pamiętam ja może też nie długo A no jestem dzięki za reklamę czekam aż sama będziesz instruktorką na moto i może czegoś nowego się od Ciebie dowiem Pozdrawiam 0 Cytuj Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro, marz tak jakbyś miał żyć wiecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 A no jestem dzięki za reklamę czekam aż sama będziesz instruktorką na moto i może czegoś nowego się od Ciebie dowiem Pozdrawiam Emilu a ja liczę ciągle że Ty jako profesjonalista dłuższy stażem mnie podszkolisz teoria to jedno a praktyka najważniejsza! Mogę tylko u Woty niestety właśnie Dagmara mi to uświadomiła nie jestem happy nie znam tam zbyt wielu instruktorów dobrych na A 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemiczna Malina Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 http://autoakademia.com.pl/ no dobra, a czy ktoś ma jakieś opinie, doświadczenia związane z powyższą szkołą? 0 Cytuj Too fast to live, too young to die !!! Moje motofotografie - http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akademuś Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 http://autoakademia.com.pl/ no dobra, a czy ktoś ma jakieś opinie, doświadczenia związane z powyższą szkołą? Głupio wypowiadać się w swoim temacie, także pozostawię bez komentarza:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Płomień Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 W ciągu ostatnich kilku dni trochę jeździłem po szkołach jazdy i mam propozycję żeby zaktualizować temat, bo paru szkół już nie ma albo wycofali się z kat. A. Będzie to bardzo pomocne dla ludzi którzy dopiero planują zacząć prawo jazdy, może im to zaoszczędzić sporo czasu jak i $ na paliwo jeśli ktoś porusza się (jeszcze) na 4 kołach i korzysta z propozycji zawartych w powyższym temacie. Szkoły które nie prowadzą kategori A Wójtowicz - Rzgowska 78 F1 - Narutowicza 41 (osobiście nie byłem, tylko słyszałem że nie prowadzą)Szkoły które nie istnieją Kempex - Rzgowska 17a Nie ma pod tym adresem żadnej autoszkoły, może nadal istnieje na retkini. Sukces - Broniewskiego 2/24 Tej szkoły już nie ma, obok jest Driver który nie prowadzi kat. A Jerzy Witczak - Nawrot 104 Jest tam kościół i przychodnia, czyli wszystko co potrzebne w razie gdyby ktoś nie umiał i nie chcial się nauczyć jeździć. Samej szkoły jednak nie ma, widać konkurencja wygryzła 16L Driver - Byłem o godzinie 11:40, domofon nie odpowiada, a facet z parkingu obok twierdzi że o żadnej autoszkole w owej lokacji nie słyszał Marek Pałys - Demokratyczna 44/1 Nie istnieje, nr podany na relkamie prowadzi do "byłego właściciela". Najwyraźniej interes sie zamknął. Taka osobista dygresja - zauważyliście że życie człowieka zwykłego, jak i zmotoryzowanego ma taki sam schemat? Najpierw na czterech, później przez bardzo długo na dwóch, a jak na dwóch nie daje rady, to na starość pozostają co najwyżej trzy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo2310 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 W zeszłym roku z kat. A ruszyło tylko kilka szkół, Delta, Wota, Pałgan, Autoakademia, Bajon na Wojska Polskiego i Mróz, o tych wiem może ktoś jeszcze. Nie wiem jak będzie w tym roku, mogę tylko powiedzieć że w Delcie już ruszyliśmy od piątku. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) 16L Driver, Pałys, Sukces i Kempex zamknęli się od roku do 3 lat wstecz. W tej chwili kategorie motocyklowe w Łodzi ma M.Bajon na Wojska Polskiego (dwa Gladiusy, na A i A2, ybr125 na A1 oraz motorower Junak C902 na AM. SuperOSK), Auto Akademia na Struga/Kościuszki, Pałgan, AB Mróz na Piotrkowskiej, Delta i Wota. Natomiast w Pabianicach od jutra ruszamy ze Szkołą Kierowców Turbo. Motocykle: Gladius, SV650, Yamaha ybr 125 oraz motorower. Mamy plac zarówno z nawierzchnią bitumiczną, żwirową(slalom z wykorzystaniem martwego ciągu) oraz betonową. Nasz plac zapewnia ogromną przestrzeń do jazdy i (z tego co czytam) jako jedyna moto szkoła w Łódzkim szkolimy z instruktorem w roli plecaka. Edytowane 7 Marca 2014 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 sorki za offtop, ale... nie boicie się tak wsiąść na plecak kursantowi? 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Pałgan co prawda jeździ za kursantem swoim motocyklem ale zawsze jedne zajęcia poświęca na "plecakowanie" z kursantem po placu. Dodam że jedne z ostatnich zajęć żeby kursant był już trochę obyty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateoLDZ Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Pałgan co prawda jeździ za kursantem swoim motocyklem ale zawsze jedne zajęcia poświęca na "plecakowanie" z kursantem po placu. Dodam że jedne z ostatnich zajęć żeby kursant był już trochę obyty Jak ja robiłem u Pałgana kurs, to raz właśnie wsiadł ze mną jako plecak i pokazywał jak prawidłowo wykonać przeciwskręt oraz jak składać się w zakręcie i cały czas stosuje się do jego rad 0 Cytuj HONDA CBR 1000RR <<<< sprawdź to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) sorki za offtop, ale... nie boicie się tak wsiąść na plecak kursantowi? Bynajmniej!Generalnie to ja bardziej bałbym się wypuścić kursanta samopas w miasto czy na obwodnicę. Siedząc za nim zawsze mogę sprawdzić jego dosiad, luźność łokci, gdzie patrzy w zakręcie a w razie spanikowania przy 100km/h w zakręcie - puknąć w łokieć i już zacieśnia zakręt. Dodatkowo można zaprezentować różnicę pomiędzy plecakiem kumatym a średnio obytym w temacie. Kto z Was przejeżdżał zadania egzaminacyjne z plecakiem? Niekoniecznie na kursie... I wyobraźcie sobie jak wyglądam w pełnym kombiaku jako plecak 14-latka na motorowerze Śmieszny widok, ale grunt, że przynosi skutki. Edytowane 7 Marca 2014 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 szkolimy z instruktorem w roli plecaka. Byście musieli miec bardzo ładne instruktorki bym się do was zgłosił 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jeśli już robicie listę szkół jazdy to dodam: Gryglas (Armii Krajowej 64[376], Retkinia). Z ich strony internetowej wynika, że nie prowadzą kat. A. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 No to po co ich dopisywać? Podałem moto szkoły w Łodzi, które w tej chwili mają uprawnienia do szkolenia w zakresie kategorii motocyklowych. Każdy może sprawdzić osk na stronie UMŁ. http://bip.uml.lodz.pl/index.php?str=16&id=10287 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi