x10d Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Dla zainteresowanych fajny tutorial jazdy w grupie i komunikowaniu się.http://www.klubmotoc...e&id=6&Itemid=9Jest taki temat jak TEN - moze tam to tez przeklej? Wprawdzie juz podobne stronki tez byly, ale nigdy nie wiadomo, czy ktoras z tamtych stron nie padnie 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 macham, najczęściej odmachują burgmanowi też bym machnął, sedesowi niekoniecznie. żal mi jednak czasem "króla szos z Bożej łaski" jadącego jakimś chopperem (najczęściej pan ok. 50lat, wąs, ma się za nie wiadomo kogo zapewne), który toczy się z naprzeciwka 50km/h, ja machnę, a ten nawet głową nie raczy głową kiwnąć.. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enter Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Panom po 50 zdarza się nie machnąć najczęściej jak jadą wielkim cruisem. Pewnie właśnie wstawiają wodę na herbatę albo szukają włącznika odmachiwania. żeby nie było offtopu. Ja zawsze LWG chyba że jestem w czasie manewru ew. się głową kiwa. 0 Cytuj Group of Franc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madpawel Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ja też zawsze macham i tez najczesciej nie odmachuja panowie na choperach. 0 Cytuj STUNTEX - serwis motocyklowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrycja Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Czasami muszę popcorn w moim chromowanym koszyczku na kierownicy poprawić, więc lewa ręka zajęta, sami rozumiecie... Ale faktycznie, często bywa, ze jak ktoś jedzie kredensem to nie odmachnie. Aaa, czasami nie odmachnę, jak już kątem oka zobaczę, np. na Włókniarzy motocyklistę jadącego w przeciwnym kierunku. 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Zawsze odmachuję (skuterom również). Zawsze macham (ale nie skuterom - bo większość nie wie "o co kaman"). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Ja jeżdżąc nsr . to dużoo osób mi machnęło , a np chopery nic raz w życiu się tylko zdarzyło .a w angli ze względu ruchu lewokierunkowego to machają prawą tak apropo? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrycja Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 a w angli ze względu ruchu lewokierunkowego to machają prawą tak apropo?Chyba nie , raczej lewą, pod prawą łapką przecież manetka jest. 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 ale mijając kogoś z naprzeciwka ma go po prawej stronie . my po lewej więc on jak niby machnie tą lewą to tamten nie zauważy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Topaz Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 A może oni tam w Anglii machają nogami....? 0 Cytuj |'^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^|*||__|-TEAM MONSTER ENERGY- |*||''|";\,____|__...__...__by_Kawasaki ___|*||_|_|,,..,,,,]|""(@)''(@)'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''(@)(@)** (@) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 albo jak kto lubi;D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMiN Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 myślę że temat tzw " z d*py" , nie można globalizować. NA każdym typie motocykli jeżdżą ciołki i bufony, ale to nie oznacza że wszyscy są bucami. Nie mam "tych " granicznych 50 lat, jeżdżę produktem kredensopodobnym i pierwszy macham zazwyczaj, bo mnie mama nauczyła mówić dzień dobry, proszę i przepraszam. EOT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocone Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 W Anglii bodajże kiwają łbami 0 Cytuj ◬ ╲╭━━━━╮ ╲┃╭╮╭╮┃ ┗┫┏━━┓┣┛ ╲┃╰━━╯┃ ╲╰┳━━┳╯ ╲╲┛╲╲┗ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 machanie zależy głównie od człowieka i sytuacji. znam gości co np nie machają harleyowcą bo sie tego wstydzą czy coś w tym stylu. Ja macham jak mogę bo wiadome na winklu nie bedziesz machał albo jak sprawdzasz predkosc max a czasem wiadome nie zauważysz bo sie koncentrujesz na jeździe lub jesteś zamyślony. prosta sprawa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adany_76 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 jako kierowca motocykla jestem poczatkujący ale zawsze staram sie jakis gest wykonać , jako zawodowy kierowca ( pracuję na tirach ) powiem wam że kierowcy jadący na adr-ach też pozdrawiają się przy mijaniu . Jest to kulturalne , i bardzo miłe 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGraczykLDZ Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 jako kierowca motocykla jestem poczatkujący ale zawsze staram sie jakis gest wykonać , jako zawodowy kierowca ( pracuję na tirach ) powiem wam że kierowcy jadący na adr-ach też pozdrawiają się przy mijaniu . Jest to kulturalne , i bardzo miłeTeż czasem jeźdzę jako "awaryjny kierowca" ciężarówkami - tylko że z naczepami do szkła - również wszyscy machają, nie ważne czy polak, czy niemiec.Odnośnie jazdy na motocyklu to podobnie jak koledzy, nie macham skuterom. Nie wiedzą o co się rozchodzi. Dla całej reszty zawsze macham i odmachuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Też czasem jeźdzę jako "awaryjny kierowca" ciężarówkami - tylko że z naczepami do szkła - również wszyscy machają, nie ważne czy polak, czy niemiec.Odnośnie jazdy na motocyklu to podobnie jak koledzy, nie macham skuterom. Nie wiedzą o co się rozchodzi. Dla całej reszty zawsze macham i odmachuje.Co do skuterów to chyba nie Ty jeden, bo jak jadę to jest wielkie święto jak mi motocyklista machnie lub odmachnie, ale chyba już tak się utarło na drogach że skuter jest be... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pink-f Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 skuter jest be...nie jest taki be, ale faktem jest że skuterowcy w większości nie wiedzą o co chodzi (sam jeździłem skuterem i byłem wielce podjarany jak mi "większy" machnął).pozdrawiam Michał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Należy zauwarzyć że machanie staje się nie możliwe przy prędkościach powyżej 130, a przynajmniej jest znacznie utrudnione.Panowie na czopkach żadko tą bariere pokonują więc ich machanie jest bardziej widoczne.Na szlifierkach to nawet po mieście się z takimi prędkościami pomyka więc machanie jest miej widoczne, lub zastąpione skinieniem głowy,co często jest nie do wychwycenia.Osobiście macham do wszyskich motocyklistów, uwarzam że jest to bardzo miły gest,lecz przy większych prędkościach unoszę palce nie odrywając kciuka od manetki co może nie być zauwarzone przez kolege z naprzeciwka. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wiadomo, przy większych prędkościach to że niewidoczne to pikuś, gorzej że jest niebezpieczne... http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.T.I.H.L Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Przez ostatnie 2 tygodnie byłem na szkoleniu w Warszawie i jeździłem troche motem brata i powiem wam szczerze machałem do wielu na drodze a praktycznie nikt mi nie odmachał. (co prawda na drogach pelno moto w roznych kolorach i smakach) Widzę że temat dawno padł, ale muszę to dopisać.Niestety njałem pecha i wychowałem się w tym paskudnym mieście i powiem iż to fakt (nie generalizując) warszawscy bajkerzy to po prostu niewychowani pozerzy. Nie tak dawno bo raptem w 2009 r na jednym ze słurzwieskich skrzyżowań złapałem szlifa (stare gumesy + samochód przede mną który przypomniał sobie że skręca – bez kierunku + zblokowanie tyłu = klops). Co lepsze na przeciwległym pasie 2 kolesi na sportach, i co robią w tempie karawanu gapiąc się na mnie przejeżdżają obok, mając mnie głęboko w poważaniu. Tutaj Bajka, jak w zeszłym sezonie po wieczornym szlajaniu się na Kawie, schaltowałem się na fajka na przedłużeniu ul. Konstrukcyjnej (tam jest taki mały park i z ulicy można na wprost do niego wjechać, jest gdzie klapnąć pokontemplować, maszynkę pogłaskać ), a tu Człowieniu podjeżdża do mnie na X 11 i nawija czy wszystko gra itp. Normalnie aż serce skacze w górę. Ja nie twierdze że wszyscy z wawy to buraki ale ... P.S. Jeśli jest na tym forum ten Człowienu to normalnie Wodzu jak się spotkamy to Cię wyściskam, dzięki Tobie zaczynam wierzyć w „motocyklowe braterstwo” 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 No to Ja od siebie dodam, że moja żona na gsem wjeżdżając na parking polibudy postanowiła przed krawężnikiemzwolnic prawie do zera i wywaliła maszynę. Oczywiście jedyny chętny do pomocy był koleś, który wyjeżdżał motocyklem z terenu politechniki ;)Nie jest z nami tak źle z kolegami bajkerami ;P 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x10d Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 ul. Konstrukcyjnej (tam jest taki mały park i z ulicy można na wprost do niego wjechać, jest gdzie klapnąć pokontemplować, maszynkę pogłaskać )Z ciekawosci - nie znalazlem takiej ulicy w Lodzi :> Moze chodzilo Ci o ul. Konstytucyjna i park 3 Maja? 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 No to Ja od siebie dodam, że moja żona na gsem wjeżdżając na parking polibudy postanowiła przed krawężnikiemzwolnic prawie do zera i wywaliła maszynę. Oczywiście jedyny chętny do pomocy był koleś, który wyjeżdżał motocyklem z terenu politechniki ;)Nie jest z nami tak źle z kolegami bajkerami ;PBo tylko motocyklista zrozumie drugiego motocyklistę a inni mają Cię totalnie w d*pie bo "dawca" się wyje**** i się śmieją że dobrze.Ludziska z W-wy to burasy podobnie jak Krakusy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gixer600 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Drogi kolego "S.T.I.H.L" odnośnie twojego wcześniejszego postu na temat "niewychowanych pozerów" to uważam, że nie należy odrazu ludzi przekreślać tylko dlatego, że nie udzielili ci pomocy, wiem że to nie było miłe z ich strony ale zawsze mogli mieć powód przez który zrobili tak a nie inaczej. Nie chodzi o to, żebym kogoś usprawiedliwiał ,ale zwróć uwagę na to ile osób jeździ bez prawka, bądź też bez przeglądu czy ważnego OC, bądź muszą się dostać szybko z punktu A do punktu B albo zwyczajnie nie mają czasu na zawracanie sobie głowy problemami innych osób, choć przez zwykłą grzeczność należało by sprawdzić chociaż czy nic ci nie jest. A tak na marginesie to ja sam byłem świadkiem razem z bratem nieszczęśliwego wypadku motocyklisty. Facetowi podczas jazdy na A2 coś nie poszło z hamowaniem i stracił panowanie nad moto, zaliczył ślizg tuż przed nami. Na jego szczęście nic poważnego się nie stało, lekkie obtarcia na kombi i przerysowane moto + wyciek oleju. Pomogliśmy mu z bratem zebrać się do kupy, na tyle na ile było to możliwe i pojechaliśmśmy dalej. Mogliśmy olać sprawę tak jak przejżdżające koło nas puszki bo nie mieliśmy zbytnio czasu ale trzeba było chociaż sprawdzić czy mu się nic nie stało, tyle mogliśmy zrobić dla niego zrobić. pozdro dla F4i z Poznania, może to akurat czyta. A tak wogóle odnośnie tematu. Macham jeśli tylko mogę i sytuacja mi na to pozwala. Widziałem ludzi pozdrawiających ponad wszystko niezależnie od sytuacji, np. na ostrych zakrętach co jest dla mnie już trochę przegięciem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi