Rafizkj Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Witam wszystkich mam problem ze swoją suzi gsx750 f z 94 r mianowicie chodzi o to że nie chce odpalić tzn po przekręceniu stacyjki zapala się czerwona kontrolka od oleju oraz zielona neutralny biegi i dalej jest problem bo wogule nie kręci nie ma migaczy ani świateł ogólnie tylko te dwie kontrolki się palą niedawno miałem taki sam problem i okazało się że wtyczki od bezpieczników były zaśniedziałe wyczyściłem i bylo wszystko dobrze ale teraz wróciły objawy wtyczki sprawdzone wyczyszczone i nic cewka na rozrusznik działa na krótko czy ktoś mógłby mi coś doradzić co dalej bo juz mi ręce opadają czujnik od stopki też odpinałem i nic się nie zmienia pomocy czt ktoś miał podobny przypadek za wszelką pomoc z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Pozostaje złapać miernik w jedną dłoń, schemat instalacji w druga i metodycznie i żmudnie szukać, gdzie prądy giną. Na dobry początek sprawdź jeszcze wiązkę idącą od stacyjki i kostkę łączącą stacyjkę z instalacją. Następnie sprawdziłbym czy po włączeniu stacyjki dochodzi plus na skrzynkę bezpieczników. Sprawdź też czy po rozpięciu kostki od stacyjki, na czerwonym przewodzie od strony wiązki instalacji (nie od stacyjki) jest plus. Możnaby jeszcze sprawdzić czy działa (o ile u Ciebie występuje) przekaźnik od stopki bocznej/kierunkowskazów (w Suzukach bywały takie zintegrowane podłączane 6 czy 7 przewodową kostką). Niestety takie usterki to czasem duzo metodycznego szukania, a na końcu okazuje sie na ogół, że przyczyna jest jakaś pierdoła, a cały wic polega na tym, żeby ją zlokalizować... 2 Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafizkj Opublikowano 3 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 W dniu 31.08.2022 o 18:14, KLOSZ napisał: Pozostaje złapać miernik w jedną dłoń, schemat instalacji w druga i metodycznie i żmudnie szukać, gdzie prądy giną. Na dobry początek sprawdź jeszcze wiązkę idącą od stacyjki i kostkę łączącą stacyjkę z instalacją. Następnie sprawdziłbym czy po włączeniu stacyjki dochodzi plus na skrzynkę bezpieczników. Sprawdź też czy po rozpięciu kostki od stacyjki, na czerwonym przewodzie od strony wiązki instalacji (nie od stacyjki) jest plus. Możnaby jeszcze sprawdzić czy działa (o ile u Ciebie występuje) przekaźnik od stopki bocznej/kierunkowskazów (w Suzukach bywały takie zintegrowane podłączane 6 czy 7 przewodową kostką). Niestety takie usterki to czasem duzo metodycznego szukania, a na końcu okazuje sie na ogół, że przyczyna jest jakaś pierdoła, a cały wic polega na tym, żeby ją zlokalizować... Witam serdecznie udało się dojść co i jak okazało się że czujnik stopki właśnie był trafiony wymienione i śmiga jak marzenie 🙂🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi