karp1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam mam problem z HD road King od pewnego czasu zniknol mi lewy kierunkowskaz prawy jest mogę prawego wyłączyć lewym przyciskiem a brak możliwości aby włączyć lewy czy ktoś mi jest w stanie pomóc coś doradzić pozdrawiam 0 Cytuj
gary Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 12 godzin temu, karp1 napisał: czy ktoś mi jest w stanie pomóc coś doradzić Od tego między innymi mamy to forum ale obowiazują tutaj pewne zasady i podobnie jak w życiu, najpierw należy przywitać się w Powitalni:https://motocykle-lodz.pl/forum/4-powitalnia/ Możliwe, że znajdzie się ktoś kto miał taki problem. Rozumiem, że na forum HD szukałeś i nikt jeszcze nie miał takiego problemu? Jak już się przywitasz to na forum mamy speca od elektryki: @KLOSZ Jak nikt nie pomoże tekstowo, to On z pewnością fachowo. 1 Cytuj
salat Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Na nierozwiązywalne problemy polecam Sebastiana w serwisie HD na Dąbrowskiego, gość wie wszystko o Harrych, a awaryjne możesz włączyć ? 0 Cytuj
Robaszek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Może głupia awaria czyli brak masy. Jeśli przerywacz cyka to będzie wina po drodze do kierunku. Trzeba prześledzić i sprawdzić nawet brakujący styk z masą powoduje zanik kierunku. Miałem tak w suzuki GN po zmianie całych kierunków z tyłu przestawał świecić mimo dobrego podłączenia. 0 Cytuj
KLOSZ Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Czołem! I jak tam? Problem rozwiązany? Czy tam przypadkiem w tym Road Kingu nie jest tak jak to w FLHR, że kierunkowskazami steruje moduł kierunkowskazów i bezpieczeństwa TSSM? Na początek posprawdzaj wszystkie połączenia zgodnie ze schematem instalacji. NIe mam pewnosci co do wersjii modelu, bo za mało jest szczegolow, ale w FLHR za lewe kierunkowskazy odpowiadaja przewody fioletowy, biało-fioletowy. Na czarnym powinienes miec na stale mase, niezaleznie od wlaczenia stacyjki. Do lewej manetki po włączeniu stacyjki na pomaranczowo-bialym powinno dochodzic napiecie, ktore jest kluczowane przyciskiem od lewego kierunkowskazu na przwod bialo-fioletowy i dalej to leci do modulu kierunkowskazów i bezpieczenstwa. Po nacisnieciu przycisku od lewego kierunkowskazu, na wyjsciuz modulu kierunkowskazow (przewod fioletowy) powinno byc napiecie przerywane do zasilania zarowki lewego kierunkowskazu. Musisz to przesledzic krok po kroku i musi sie znalezc przyczyna. Podkreslam, ze pisze to w oparciu o schemat, ktory znam od FLHR, nie wiem czy bedziesz mial te same kolory, ale jest duza szansa, że tak. 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
karp1 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Witam ja już mam wszystko na ledach moduł napięcia kierunków led jest dobry bo sprawdzony jak zmostkuje w lampie w kostce to jest ale tylko przód tyłu nie ma jak zmostkuje w regulatoze napięcia też jest tylko przód tu jest dziwnie bo hary jest wersja limitowana robiona dla strażaków po zamachu na WTC jaszcze stóp po wciśnięciu pulsuje dopiero po 5 pulsach zaczyna świecić normalnie 0 Cytuj
KLOSZ Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie za wiele z tego zrozumialem, bo nie wiem co mostkujesz w regulatorze napięcia i w lampie, ale byc moze winne iest "cos" wpiete miedzy instalacje i tylne swiatla? Musisz dokladnie przedzwonic miernikiem instalacje i tyle. To nie prom kosmiczny, musi zadzialac Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez KLOSZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
Rekomendowane odpowiedzi