Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brak iskry, cewki sprawdzone i obie mają taką samą rezystancje, masa jest ok więc podejrzewam że może to być moduł i tu prośba do forumowiczów czy jest ktoś kto posiada taką Yamaszke i poświęciłby mi parę minut (na sprawdzenie mojego modułu).

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź jeszcze polaczenie miedzy impulsatorem - modułem i cewkami, Może cos sie rozlaczylo, albo zasniedzialo? Mozna sie pokusic o podmaine modulu z jakiejs dzialajacej sztuki z podobnego rocznika, ale pytanie czy taką znajdziesz.

Edit: a który to rocznik? I czy nie masz przypadkiem jakiegoś alarmu czy innego immobilizera? Bo moze tu jest jakis problem a nie w kablach lub samym module? /Tak sobie zgaduję.../

Edytowane przez KLOSZ (wyświetl historię edycji)
Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

Opublikowano

2012, problem z immo też biorę pod uwagę, tylko czy wtedy by w ogóle kręcił rozrusznik?

Opublikowano (edytowane)

Na ogol immo odcina zaplon, a nie rozrusznik. W XJ6 zdarzaja sie problemy z ułożeniem anteny od immo przy stacyjce. przejrzyj te okolice. Czasem proste rozwiazania okazuja sie problemem powodujacym duze klopoty.

Ew. poszperaj w necie za serwisowka do tego modelu. O ile pamietam jest opisana procedura testowania immo i dodawania kluczyka. Moze tu jest problem /wróżymy dalej ;)  /

Edytowane przez KLOSZ (wyświetl historię edycji)
Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

Opublikowano

Serwisówke mam na innym komputerze to sobie przejrzę z tym testowaniem, a przy stacyjce wszystko wygląda ok.

Opublikowano

Żeby przetestować i dodać kluczyk niestety potrzebny jest ten czerwony kluczyk a takowego nie posiadam, poza tym w trybie diagnostycznym powinien wywalić błąd a nic takiego sie nie pokazuje.