krzychoslav Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Siema ! Pojawił się mały problem z moim FZS1000 Jadę sobie grzecznie jak człowiek, wszystko gra, nagle przebieg całkowity znika. Nie ma, ani cyferki, przebieg dzienny za to dalej jest (co się później okazało też czasem znika). Gaszę maszynę, odpalam.. Obrotomierz nie działa. No ok, przejedziemy. Jadę normalne, ale licznik pokazuje śmieszną prędkość. (gps 199 - na niemieckiej autostradzie oczywiście testowałem) - prędkościomierz jakieś 90. po 5 minutowym postoju na fajkę wszystko wraca do normy i działa jak powinno. reasumując przebieg dzienny się nie pokazuje prędkościomierz żyje swoim życiem obrotomierz nie działa i nie dzieje się to cały czas tylko czasami czy jest tu jakis spec i potrafiłby mi powiedzieć co się może dziać? rozbierany był przód, sprawdzane wszystkie kabelki, połączenia, wszystko w porządku z elektryka 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 ja bym obstawiał na jakiś zimny lut w samym zegarze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Odkręć szybę i przeczyść kostkę łączącą zegary z wiązką. Może to nie pomoże ale od czegoś musisz zacząć Czasami tam zaśniedzieją styki a jest ich tam sporo. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Może być zimny lut albo naturalnye zurzycie np. wyschnięty kondensator. Trzeba dać do firmy która robi takie zegary, samemu lepiej nie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 dzięki za odpowiedzi, będę kombinował. może znajdę kogoś kto na chwilę zamieni się ze mną na zegary i się okaże czy to zegar czy kable jednak 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Jakby co to kolega "Klosz" ma tutaj znakomitą reputację w tematach prądów błądzących i elektronów zagubionych ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Wbijaj do KLOSZA. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Czołem! Melduję się wywołany do tablicy, chociaż wszystko już zostało zdaje się powiedziane przez Kolegów powyżej. Jeżeli jestes pewny wszystkich polaczen pomiedzy instalacja i zegarami (wszystkie kostki łączące po drodze i złącze samych zegarów, ze szczególnym uwzględnieniem podłączenia masy do zegarów oraz połączen między speed sensorem i zegarami, oraz modulem zaplonowym i zegarami), to rzeczywiście problem może siedzieć w samych zegarach (wspomniany jakiś zimny lut albo wyschnięcie jakiegoś kondensatora elektrolitycznego). Trzeba by temat obmacać jeszcze raz od strony instalacji, a jak to nie da efektu, to zajrzeć do zegarów. Z tym pierwszym nie ma żadnego problemu, natomiast za tym drugim nie przepadam, bo to zegarmistrzowska dłubanina czasami się robi, ale otworzyć zegary i zerknąc zawsze można. Po ich otwarciu mozna spróbować je podpiąc i trochę "pomiętosić" sprawdzając czy problem się nie ujawni. Jeśli tak, to szukamy zimnego lutu. Jeśli byłaby to kwestia wyschniętego elektrolitu, to raczej problem występowałby w sposób ciągły a nie taki przypadkowy - chociaż tu też nie ma 100% reguły. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez KLOSZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 jeszcze raz dzięki za odpowiedzi KLOSZ, obejrzę jeszcze kabelki z mechanikiem, jak nic sie nie ujawni to będe się odzywał 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ktory to rocznik tego wehikułu? 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 2002.. Wysłane przez gołębia pocztowego 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Noooffka sztuka. Troche za wczesnie na samorozlutowanie sie zegarow... Ale z drugiej strony... rozne sa przypadki... 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi