krs Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Obserwuję temat, choć mi też raczej bliżej do 100-110 jak 150, czy tam 220. ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Od razu mówię że tempo raczej emeryckie - trasa 100 -150, a w górach myślę że do 100 maks aby na spokojnie jechać o dojechać. Ja napisałem to 150km/h ponieważ za Wrocław można całkiem sprawnie dojechać S8 gdzie legalnie można jechać bodaj 110-120km/h a jak komuś zależy na czasie to i szybciej Zresztą kwestia prędkości jest dla mnie kwestią do dogadania bo jadąc na 2 dni nie trzeba pędzić na złamanie karku. Zastanawiam się rónież czy macie jakiś pomysł na organizację noclegu (jakieś namiary na większy ośrodek ?) bo o ile na 2-3 maszyn, myślę że nie będzie większego problemu to jeśli chciałoby jechać już np 5 maszyn to trzeba by zacząć rozglądać się za czymś konkretnym. Druga sprawa Bartek, Stachu i Krystian, jak Wy zapatrujecie się na kwestię pogody - jedziemy tylko jeśli będzie pogoda w porządku czy pomimo nie pewnej pogody i tak się wybieramy ? Temat pozostawiam otwarty do dalszej dyskusji i liczę ze dorzucicie swoje "trzy grosze " 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Ja napisałem to 150km/h ponieważ za Wrocław można całkiem sprawnie dojechać S8 gdzie legalnie można jechać bodaj 110-120km/h a jak komuś zależy na czasie to i szybciej Zresztą kwestia prędkości jest dla mnie kwestią do dogadania bo jadąc na 2 dni nie trzeba pędzić na złamanie karku. Zastanawiam się rónież czy macie jakiś pomysł na organizację noclegu (jakieś namiary na większy ośrodek ?) bo o ile na 2-3 maszyn, myślę że nie będzie większego problemu to jeśli chciałoby jechać już np 5 maszyn to trzeba by zacząć rozglądać się za czymś konkretnym. Druga sprawa Bartek, Stachu i Krystian, jak Wy zapatrujecie się na kwestię pogody - jedziemy tylko jeśli będzie pogoda w porządku czy pomimo nie pewnej pogody i tak się wybieramy ? Temat pozostawiam otwarty do dalszej dyskusji i liczę ze dorzucicie swoje "trzy grosze " Ja wolałbym jechać jak będzie ładna pogoda, bo jazda w deszczu to niewielka przyjemność. Ośrodki to muszę polookać, bo nie byłem w tej okolicy i nie mam żadnych namiarów. Jeśli chodzi o prędkość, to dopóki nie zabiorą mi za to prawka to może być 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o noclegi to polecam: http://www.gorskiporanek.pl/w Stroniu Ślaskim lub http://www.ladek.com.pl/niezapominajka w jednej i drugiej opcji obfite śniadania i pokoje w przystępnych cenach Jeśli chodzi o Kotlinę Kłodzką to tylko opcja 2 dni bo jest tam wiele fajnych miejsc do zwiedzania. Droga stu zakrętów faktycznie nic wielkiego choć jak na "polskie warunki" nie jest źle Polecam błędne skały można podjechać pod samo wejście za 10zł a nie iść 45 minut szlakiem a motocykle wpuszczają nawet przed zamknięciem bo można spokojnie ominąć szlaban wracając po 18tej Nas tak wpuścili podczas gdy auta odjeżdżały z kwitkiem- czas przejścia około 1-1,5h. Druga atrakcja to Szczeliniec fajna zabawa szczególnie w ciuchach motocyklowych i z kaskiem w ręce - około 2h chodzenia. Kilka razy trzeba się było rozbierać z kurtek i przeciskać miedzy skałami. Skalne miasto w Czechach jak dacie radę to koniecznie bo tez piękne miejsce tylko mała uwaga płacicie w koronach czeskich nie ma innej opcji także trzeba odwiedzić kantor. Kłodzko to piękne miasteczko z imponująca twierdzą na której zwiedzenie potrzeba pół dnia ale można przejść się po miasteczku i zobaczyć miniaturkę Mostu Karola w Pradze a twierdzę obejrzeć z zewnątrz . A jeśli dacie rade to koniecznie zarezerwujcie sobie zwiedzanie jaskini niedźwiedziej która wg mnie jest najpiękniejsza w Polsce i jedna z fajniejszych jakie widziałam na Świecie niestety trzeba zapisywać się na jej zwiedzanie dużo wcześniej bo są dzienne limity- zwiedzanie około 1,5h-2h. Zaraz obok jest nieczynna kopalnia uranu też fajna atrakcja zwiedzanie około 20 minut Mogłabym tak wymieniać bez końca bo mimo że to mały teren to jest tam mnóstwo atrakcji :)Pamiętajcie ze jadać grupą możecie negocjować ceny noclegów i czasem wstępów Pozdrawiam i życzą powodzenia Edytowane 19 Lipca 2015 przez sysia (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krs Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 @sysia, dobra robota. Można by pomyśleć o temacie, gdzie z podziałem na województwa byłyby właśnie takie opisy, co, gdzie, jak, za ile. Super sprawa. jak Wy zapatrujecie się na kwestię pogody - jedziemy tylko jeśli będzie pogoda w porządku czy pomimo nie pewnej pogody i tak się wybieramy ? Dla mnie bez różnicy. Całe życie ciągnę za sobą chmury. Przywykłem. Z tym że tak jak pisałem, na razie tylko obserwuję. Będę wiedział na czym stoję dopiero w piątek po 16-tej. Z noclegami latem raczej nie ma tam problemów, więc można na szybko coś poklikać na booking.com np. W zeszłym roku jak jechałem do Pragi, nocleg zamawiałem na szybko z Orlenu pod Wrocławiem. 50zł ze śniadaniem. Można taniej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) @sysia, dobra robota. Można by pomyśleć o temacie, gdzie z podziałem na województwa byłyby właśnie takie opisy, co, gdzie, jak, za ile. Super sprawa. Chętnie pomogę w Polsce zwiedziłam już chyba wszystkie regiony godne uwagi Jeśli chodzi o Bałkany podobnie i większość zachodniej Europy także Edytowane 19 Lipca 2015 przez sysia (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) To jua wrzuce trochę "prywaty" może warto pomyśleć o terminie... wrześniowym?\ np 12/13 wrzesień 2015? Dlaczego? ktoś już pisał - Branna - byłem już jako oglądacz dwa razy i zaprawdę powiadam Wam warto. Można łażić praktycznie wzdłuż całej trasy,, motopark otwary na fanatyków cykania... i te maszyny wyścigowe Indiany; NSA najmłodsze starujące mogą mieć ok 40 lat... najstarsze prawie 100 http://www.kolstejnskyokruh.cz/?page_id=3741 Edytowane 19 Lipca 2015 przez Mur67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 @Mur67 Góry we wrześniu wyglądają ekstra i warto wtedy tam się wybrać jednak ja oraz mój plecaczek nie damy rady we wrześniu niestety i jedyny realny termin na wyprawę 2 dniową to 1-2 sierpnia. Także niestety będziemy mocno lobbować za terminem 1-2 sierpnia i mam nadzieję że jakiegoś towarzysza podróży znajdziemy Ja wolałbym jechać jak będzie ładna pogoda, bo jazda w deszczu to niewielka przyjemność. Ośrodki to muszę polookać, bo nie byłem w tej okolicy i nie mam żadnych namiarów. Jeśli chodzi o prędkość, to dopóki nie zabiorą mi za to prawka to może być Co do pogody to ja również jestem nastawiony na dobrą pogodę - tzn każda bez deszczu jest dobra Obejrzałem właśnie pogodę długoterminową (tak wiem równie dobrze mógłbym wróżyć z kart ) i na razie trend ma być pozytywny także mam nadzieje że wszystko uda się doprowadzić do skutku i będzie .http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/prognoza-pogody-na-16-dni-chwila-odpoczynku-potem-atak-poteznego-upalu,174137,1,0.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Znajomy poleca Zieloną Gospodę w Karpaczu na nocleg i Góry Izerskie do przejechania. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteklodz Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) ja niestety jestem zależny od pogody, a bardziej kolana o nocleg nie ma co się martwić na miejscu jest pełno kwater, jak w jednej nie będzie miejsca to lokalni zaraz się obdzwonią i nocleg się znajdzie Edytowane 20 Lipca 2015 przez barteklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Bus, bagażówka stała trasa Łódź-Paryż(F)-Łódź 663-231-860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ja bym radził albo Karpacz albo Kotlinę Kłodzką i okolicę, jeśli chcecie to mogę wam podpowiedzieć nocleg i pokazać najlepsze trasy i atrakcje okolicy. Dajcie znać przed wjazdem to dołączę do was w Kłodzku i pojezdzimy, jedna uwaga z mojej strony jest taka ze jadąc taka trasę warto przynajmniej pół dnia poświęcić na czechy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam organizatora tripa, chętnie uderzę z wami w tą wyprawę tak na 90 % - jeśli można oczywiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 1-2 sierpnia ? bo widze ze 1 sierpnia jest to oto to: http://motocykle-lodz.pl/topic/10010-f%C5%82m-night-osada-czarnocin-1082015/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 To kwestia wyborów i kompromisów. Jako że niestety w inny weekend nie dam rady wybrać się na 2 dniowy wypad to będę musiał poświęcić to wydarzenie na rzecz wyprawy w góry Uważam że warto zamienić nocny wypad na 2 dniową wyprawę, a sądzę że FŁM będzie organizować tę imprezę również w przyszłym roku więc uda się wtedy wybrać. Mam nadzieje że w przyszły weekend pogoda dopisze i wszystko dojdzie do skutku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Jako, że pogoda w weekend ma podobno dopisać w całej Polsce, myślę że z dużym prawdopodobieństwem wyprawa dojdzie do skutku . Jeśli ktoś jest chętny i chce się wybrać to prosiłbym o info tutaj albo na PW w celu zaplanowania ostatecznej trasy przejazdu i dogrania wszelkich szczegółów PS Sorry za spam ale chciałem żeby post był widoczny EDIT:Na 99% trasa będzie się kształtować następująco:Wyjazd: https://goo.gl/maps/KWCQbPowrót: https://goo.gl/maps/L30rs Nastąpiła obsuwa i start jest o 9:00 na stacji paliw SOB-POL w Konstantynowie Łódzkim. Zapraszam wszystkich chętnych wylot max 9:30. Edytowane 31 Lipca 2015 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Relacja będzie? 0 Cytuj A każdy plan można zmienićLecz wolę życie bez planuJak tylko odkurzę mieszkanieZdobędę mury Libanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Relacja będzie? "Stefan" podejrzewam,że Ty byś już wróciła z tej wyprawy,ale każdy się wybiera jak może(proszę nie komentować,piszę na podstawie opowiadań i fotorelacji Stefana i Maćka) 1 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Po ostatnim poście Autora wywnioskowałam nadgorliwie, że już było pojechane, a nawet wrócone. Mówiąc wprost: myślałam że to był TEN weekend. Aczkolwiek mogę się mylić, bo temat znacząco ewoluował, a część rozmówców zrobiła z niego habilitację ;-). Jeśli jeszcze jedziecie, wracacie, albo się pakujecie, to przepraszam za falstart. Trzymam kciuki i będę zaglądać :-) Wasz siwiejący Stefan 1 Cytuj A każdy plan można zmienićLecz wolę życie bez planuJak tylko odkurzę mieszkanieZdobędę mury Libanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Dobrze zrozumiałas Megi było już pojechane i wrócone ale co do relacji/podsumowania to muszę mieć dłuższą chwilę aby coś wypocić Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) To ja trochę uprzedzę autora i krótko podzielę się moimi wrażeniami Traska naprawdę fantastyczna, dla mnie 100 zakrętów jest nowym pierwszym punktem obowiązkowym na wyjazd w sezonie i już mam w planach kolejny wyjazd, by dalej je szlifować Rowerzystów i pieszych za wielu tam nie widziałem, samochody może trochę się wloką i trzeba je wyprzedać, ale daje radę, napotkany został też autobus (wyjeżdżający z zakrętu ) i samochód jadący środkiem jezdni (zaraz po zakręcie). Generalnie trzeba się orientować, co wkoło jeździ, ale i tak warto. Polecam każdemu, bo w okolicy też jest parę ciekawych miejsc do odwiedzenia. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Stachu (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Warto jeszcze wspomnieć o polecanej wcześniej Autostradzie Sudeckiej która jest w moim odczuciu również interesująca i ma "lepsze walory widokowe" Jednak gdzieś w połowie drogi pomiędzy Lewinem Kłodzkim a Międzylesiem droga zaczyna robić się tragiczna (są dziury w których rośnie trawa... ) także z naszymi maszynami musieliśmy odpuścić. Natomiast na odcinkach z nowo położonym asfaltem trzeba uważać na piasek i żwir który czasem pojawia się a wraz z nim adrenalina rośnie Generalnie jeśli ktoś się w tamte okolice to warto dojechać do końca równego asfaltu na Autostradzie Sudeckiej (okolice wsi Spalona) i zawrócić w stronę cywilizacji Niestety zabrakło nam czasu na jazdę po Czeskiej stronie Sudetów Tamte rejony muszą poczekać na kolejny wypad może trochę dłuższy ponieważ w 2 dni trzeba się ze wszystkim sprężać - szczególnie że chcieliśmy też odrobinę zwiedzić okolicę. Podsumowując pogoda dopisała jak i towarzystwo, także wypad trzeba zaliczyć do udanych i czekać na kolejną możliwość wyjazdu Jak się zbiorę to wrzucę jakieś zdjęcie na zachętę PS: Chciałbym również podziękować koledze z forum na czerwonej Suzuki SV, który podłączył się do nas w drodze powrotnej na S8 - w kupie zawsze raźniej się jeździ Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zapodaj fotki 0 Cytuj A każdy plan można zmienićLecz wolę życie bez planuJak tylko odkurzę mieszkanieZdobędę mury Libanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi