Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przemmo Opublikowano 6 Lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Dzisiaj miałem ciekawe spotkanie z Panami mundurowymi Jadę sobie "spokojnie" zobaczyć czy coś się dzieje na Dellu i dojeżdżam do radiowozu. Grzecznie zwolniłem, dojechaliśmy do czerwonych świateł, po zmianie szybko ruszam ale daleko nie zajechałem bo widzę w lusterkach dyskotekę Zatrzymuję się grzecznie, wysiada Młody Miś i prosi o papiery. Podaję, koleś ogląda, w prawo i lewo, do góry nogami, po czym uśmiech i "Acha! Tak myślałem, zbyt przepisowo Pan jechał!!!" Na to ja, nieco zaskoczony: "A to znaczy, że coś zrobiłem nie tak...?" "A jaką kategorię Pan posiada?" - Młody Miś wesoło zagaduje. "No B" "A jaką powinien mieć Pan jeżdżąc tym motocyklem?" - Młody Miś wyraźnie szczęśliwy, już widzi pochwałę Misia Komendanta... "No B..." Młody Miś patrzy na mnie jak na idiotę. "Przecież to 125...." W oczach Młodego Misia pojawiła się lekka panika ale zachował powagę. Obejrzał jeszcze raz dokumenty, sprawdził czy nie zmazałem zer, brwi uniosły się w pobliże czubka głowy... Sprawdził wszystko 4 razy, do tego badanie alkomatem, sprawdzanie moich danych w bazach danych, kontakt z Misiową Centralą, no i po 10 minutach smutne zakończenie. "Wszystko w porządku, miłego wieczoru..." wyszeptał oddając dokumenty. "I wzajemnie!" - moje rozbawione spojrzenie niestety nie wzbudziło u Młodego Misia podobnych uczuć, jednak premii nie będzie... Dobrej nocy wszystkim! 22 Cytuj
Zet Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) To ja od lat czekam na kontrolę czy to na motocyklu czy w samochodzie (chociaż w puszce jako kierowca siedziałem ze trzy lata temu) i nic. Zero. Null. Byłbym dobrym szpiegiem - najwyraźniej ze swoim nijakim wyglądem wtapiam się w otoczenie do tego stopnia, że wszelkie organy kontrolne traktują mnie jak powietrze. Pojadę sobie może wzdłuż granicy - kto wie, przy odrobinie szczęścia jakaś piękna celniczka zechce sprawdzić kto pomyka z wypchanymi sakwami wzdłuż naszych wschodnich rubieży? Eh, rozmarzyłem się... Edytowane 7 Lipca 2015 przez Zet (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA
Dann Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 to chyba ja Cię wczoraj widziałem na dellu..zatrzymał cie busik..za światłami jadąc od rokicińskiej ? 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
Seweryn Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Kiedyś słyszałem od znajomego policjanta że ten kto jedzie dokładnie z przepisami, jest pierwszym do kontroli. 0 Cytuj
Przemmo Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) to chyba ja Cię wczoraj widziałem na dellu..zatrzymał cie busik..za światłami jadąc od rokicińskiej ? Dokładnie tak. To ja od lat czekam na kontrolę czy to na motocyklu czy w samochodzie (chociaż w puszce jako kierowca siedziałem ze trzy lata temu) i nic. Zero. Null. Byłbym dobrym szpiegiem - najwyraźniej ze swoim nijakim wyglądem wtapiam się w otoczenie do tego stopnia, że wszelkie organy kontrolne traktują mnie jak powietrze. Pojadę sobie może wzdłuż granicy - kto wie, przy odrobinie szczęścia jakaś piękna celniczka zechce sprawdzić kto pomyka z wypchanymi sakwami wzdłuż naszych wschodnich rubieży? Eh, rozmarzyłem się... Mogę Ci załatwić, tylko powiedz kiedy Kiedyś słyszałem od znajomego policjanta że ten kto jedzie dokładnie z przepisami, jest pierwszym do kontroli. Hehe... Oto Polska Edytowane 7 Lipca 2015 przez Przemmo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Dann Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Dokładnie tak. Piwo się należy za upolowanie 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,
Przemmo Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Piwo się należy za upolowanie Kiedy i gdzie? 0 Cytuj
Thebestof78 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 na początku tego sezonu mnie i koledze mądry pan policjant w okolicach Zgierz Stryków próbował udowodnić, że nie przejdą przeglądu nasze motocykle bo mamy złe szyby moja czarna a kumpla tęczowa 1 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
ospl Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Mnie jakoś w kwietniu zatrzymał nieoznakowany radiowóz na Okólnej. Dokładnie ten sam scenariusz. Jechałem przepisowo, radiowóz mnie wyprzedził i zatrzymanie do kontroli. Pierwsze zdanie jakie padło z ust milicjanta "Dlaczego Pan tak wolno jedzie?" - a jechałem 10-15 km/h więcej, niż pozwalało ograniczenie.... Oczywiście milicjant twierdził, że nie mam uprawnień na swój motocykl (125ccm), bo nie ma on automatycznej skrzyni biegów. Po 10 minutowym posiedzeniu w radiowozie zmienił zdanie. Przykre jest to, że milicja zatrzymuje kierowców, którzy jadą zgodnie z przepisami. To tylko uczy jednego: nie jedź zgodnie z przepisami bo będziesz miał kontrolę. Od tego czasu stosuje się do tego i unikam kontroli jadąc (troszkę) nieprzepisowo. 0 Cytuj
Przemmo Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 na początku tego sezonu mnie i koledze mądry pan policjant w okolicach Zgierz Stryków próbował udowodnić, że nie przejdą przeglądu nasze motocykle bo mamy złe szyby moja czarna a kumpla tęczowa Wiadomo, że złe szyby nie są dobre bo potrafią znienacka i bez uprzedzenia zaatakować inne pojazdy dlatego NIGDY nie przechodzą na przeglądach... Statystki mówią, że złe szyby 3 razy częściej powodują rozregulowanie głównych podzespołów motocykla bo zły nastrój lubi się udzielać A o tęczowej szybie w tym kraju to ja bym nawet nie wspominał, a co dopiero z taką jeździć... I to facet Mnie jakoś w kwietniu zatrzymał nieoznakowany radiowóz na Okólnej. Dokładnie ten sam scenariusz. Jechałem przepisowo, radiowóz mnie wyprzedził i zatrzymanie do kontroli. Pierwsze zdanie jakie padło z ust milicjanta "Dlaczego Pan tak wolno jedzie?" - a jechałem 10-15 km/h więcej, niż pozwalało ograniczenie.... Oczywiście milicjant twierdził, że nie mam uprawnień na swój motocykl (125ccm), bo nie ma on automatycznej skrzyni biegów. Po 10 minutowym posiedzeniu w radiowozie zmienił zdanie. Przykre jest to, że milicja zatrzymuje kierowców, którzy jadą zgodnie z przepisami. To tylko uczy jednego: nie jedź zgodnie z przepisami bo będziesz miał kontrolę. Od tego czasu stosuje się do tego i unikam kontroli jadąc (troszkę) nieprzepisowo. Oskarze drogi, w tym roku mija już 25 lat od rozwiązania milicji w Polsce... Jak rozumiem to było dawno, dawno temu? A podsumowując resztę - w kraju, w którym prawie nikt się przepisami nie przejmuje, taki wzorowy obywatel musi być podejrzany, czemu nas to dziwi? :D:D 1 Cytuj
ospl Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Nazwa instytucji się zmieniła, obyczaje w ogóle Podczas pisania tego postu przypomniała mi się scena z Psów. Noc, w tle wielki, płonący stos archiwów: - Panie poruczniku, co teraz będzie?- Nic, będzie tak samo... albo lepiej... 1 Cytuj
Arpe Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 się czepiacie, zbytnia nadgorliwość zawsze jest podejrzana (jak już cytujemy filmy, to proponuje zobaczyć Piszczka) wyłapywanie np. pijanych po tym jak ostrożnie i przepisowo jadą to stary sposób 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice.
Rekomendowane odpowiedzi