Skocz do zawartości

Honda Cb600 Pc41

GerwazyGRACZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ze względu, że kilka razy miałem przyjemność dosiadać taki motocykl i bardzo mi się spodobał, zastanawiam się nad jego zakupem. W związku z tym chciałbym prosić użytkowników tego moto o komentarze i opinie. Jak się sprawuje, wady zalety, komfort jazdy (czy tylko na miasto czy w dłuższą trasę też się nada). Miło widziane porady na co zwrócić uwagę przy oględzinach. A może polecicie coś innego godnego uwagi. Dodam, że będzie to moje pierwsze moto po 8 letniej przerwie. 

Znalazłem nawet Ciekawą ofertę w Łodzi. Co sądzicie o tym motocyklu. To, że ma dodatkowe plastiki i inny wydech widzę sam, ale może wam rzuca się coś w oczy czego ja jako laik nie zauważam.

Edytowane przez GerwazyGRACZ (wyświetl historię edycji)

Oglądałem ten motocykl w kwietniu tego roku. Wtedy cena była 15tys. Motek porysowany, wtedy do wymiany był napęd i opony. W jakim stanie jest teraz? Cena sporo niższa od pierwotnej ale od kwietnia nie sprzedany. Dla mnie wyglądał wtedy na trochę zaniedbany.

Wiesz co koleszko? O hankach za dużo Ci nie napiszę, prócz tego że mają bardzo dobre opinie. Kiedy sam poszukiwałem 600cc czytałem mnóstwo testów, opini i wypowiedzi na forach. Ale osobiście kupiłem kawasaki, bo wiesz jak to jest, Honda robi civika, suzuki swifta, yamaha fortepiany a kawasaki motocykle :smile: :) :smile:

Co do ogłoszenia jakie wkleiłeś, mam te same opony u siebie i nie sa rewelacyjne. Potrafią mnie niemile zaskoczyć, kiedy wydaje mi sie ze sa rozgrzane i mocniej pochyle i ciaśniej skręcę, to d*pa ucieka. Słabo tez wychodzą w testach jeśli chodzi o zakręty. Dalej co do ogłoszenia. Czy to taki dobry pomysł kupować moto od kogoś kto sie na nim uczuł? Chodzi mi tu o traktowanie skrzyni biegów. W motocyklu trzeba to robic umiejętnie, szybko, pewnie i redukując z dodaniem gazu podczas wysprzeglania.

Czasem warto poszukać bardzo zadbanej i starszej maszyny niz taniej zajechanej nowszej. Weź to pod uwagę. Styl i funkcjonalność motocykla na pewno przemyślałeś wiec powiem tylko że większa ilość plastików-owiewk ułatwia jazdę w większych prędkościach.

Powodzenia :smile:

...

www.hornety.pl (Ci goście mają zawsze pewne sprzęty)

Zaloguj się na forum Hondy Hornet, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.

Wiesz co koleszko? O hankach za dużo Ci nie napiszę, prócz tego że mają bardzo dobre opinie. Kiedy sam poszukiwałem 600cc czytałem mnóstwo testów, opini i wypowiedzi na forach. Ale osobiście kupiłem kawasaki, bo wiesz jak to jest, Honda robi civika, suzuki swifta, yamaha fortepiany a kawasaki motocykle :smile: :) :smile:

kawasaki robi skutery wodne :biggrin: