Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Ktm Duke 125 By Luczyn - Moja Mała Mechaniczna Pomarańcza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka - jako, że jest bardzo mało szczegółowych informacji w sieci o tym moto, daję tutaj moje materiały dla potomnych póki Duke jest jeszcze ze mną. Sporo pozmienianie od serii i sporo przy moto porobione m. in.

- dołożone handguardy

- dołożone crash pady na obie osie (https://youtu.be/Oe19PrUBrgo)

- dołożone gmole silnika

- obie żarówy zmienione na Osram Coolblue Intense

- filtr powietrza zmieniony na K&N (https://youtu.be/NYF2LIABZHU)

- filtr oleju zmieniony na K&N (https://youtu.be/y590BZljv-U)

- wydech zmieniony na IXIL L3X Hyperlow (https://youtu.be/pDlgCOiT8ME)

- zmieniony napęd na DiD VX2 i zębatki na JT sprockets

- zmienione laćki na Michelin Pilot Power

- nałożony 3M carbon fiber wrap na kilka elementów

- zmienione gripy na KTM gel grips

- zmienione klocki na EBC HH sintermetalowe

- dołożony tank pad

- dołożona naklejka ochronna na wlew paliwa (https://youtu.be/RqY818sWCJQ)

- zmienone okleiny na zestaw KTM Racing

- świeczka zmieniona na NGK (https://youtu.be/ZOly83ccARY)

- dołożona torba bagażnik SW Motech

- zmieniona pokryweczka zbiornika płynu hamulcowego ;-)

...i pewnie jeszcze parę rzeczy by się znalazło

Pełne FAQ gdzie wszystko jest pokazane i szczegółowo omówione:

Fotka z ostatniego czyszczenia:

Hvm5xNtl.jpg

fxYc4z4l.jpg

Dla porównania, tak wyglądało to maleństwo z fabryki:

3DgmGdyl.jpg

A tak mi wyszedł carbonik:

h90VkDSm.jpg FdVB0VYm.jpg

SNgcHt8l.jpg

Edytowane przez LucZyn (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Przepiękna maszyna :smile: Gdyby tylko wygląd szedł w parze z mocą motocykla, był by miód  :riding:  Nie da się ukryć, że grube inwestycje poszły, trzeba to zobaczyć na żywo  :smile:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano (edytowane)

Przepiękna maszyna :smile: Gdyby tylko wygląd szedł w parze z mocą motocykla, był by miód  :riding:  Nie da się ukryć, że grube inwestycje poszły, trzeba to zobaczyć na żywo  :smile:

Dzięki! Na kat. B można max 15 kucy, więc więcej pierwsze moto mieć nie mógło :-) Jak mi dobiją A w prawku będzie oczywiście już normalna maszyna i cała zabawa od nowa :biggrin:

Edytowane przez LucZyn (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Fajny sprzet podobaja mi sie te malowania ktemow:)

Opublikowano (edytowane)

Nawet mały duke robi wrażenie, fajna doinwestowana sztuka. Jak zrobisz 'A' to pewnie się przesiądziesz na największego brata :biggrin: 125 --> 1290  :riding:

Edytowane przez esquina (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Nawet mały duke robi wrażenie, fajna doinwestowana sztuka. Jak zrobisz 'A' to pewnie się przesiądziesz na największego brata :biggrin: 125 --> 1290  :riding:

Jest przepiękny, ale chciałbym jeździć do znajomych którzy się porozjeżdżali po różnych miastach w Polsce zamiast autkiem to na moto. Dwie albo trzy godzinki autostradą nakedem z dużą prędkością to mordęga. Muszę coś chyba zarzucić z owiewkami na dalsze trasy.

Opublikowano

Elegancko :biggrin: Aż dziwne, że wcześniej Cię nie " wychaczyłem " na YT bo raczej na bieżąco jestem z MotoVlogerami :biggrin: 

No i... KTM :biggrin: To się ceni ;) 

you will never know me, you can only follow me.

Opublikowano

LucZyn chciałem wcześniej brać Duke ale po pierwsze siedzisko twarde jak diabli a po drugie... no właśnie, naked na trasy to słaby pomysł. Ale chętnie bym się przyjechał i porównał z YZF, co Ty na to?

Opublikowano

Efekt piorunujący Szacuneczek i podziw za umiejętności :-)

Opublikowano

Świetnie wygląda!

Mam taką samą torbę na siedzenie - całkiem wygodny "przyrząd"

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Świetnie wygląda!

Mam taką samą torbę na siedzenie - całkiem wygodny "przyrząd"

Nie wiem jak u Ciebie, ale moja pomarańcza jest na tyle mała, że ta torba mi robi też za oparcie pod zmęczone wojażami lędźwie :biggrin:

Opublikowano

Fajna i zapewne nietuzinkowa maszyna, ładne fotki i porządny opis. 

Oby długo i bezproblemowo służyła :smile:.

Opublikowano

Muszę coś chyba zarzucić z owiewkami na dalsze trasy.

No to chyba KTM 1290 SA :smile:

Twoje maleństwo wygląda odlotowo.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

No to chyba KTM 1290 SA :smile:

Twoje maleństwo wygląda odlotowo.

Super adventure oglądałem kilka razy na targach - spoko, jak się każdy z 4152 użytkowników złoży po 10 zeta to mogę dołożyć resztę ;D

Opublikowano

Ładny sprzęcik.

10/10 :smile:

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Opublikowano

No sprzęcik zacny :smile: Szkoda tylko, że taka mała pojemność, ale nie można mieć wszystkiego ^^ 

Niech Ci służy i oby zawsze wyglądał tak jak na zdjęciach bo jest miodzio! :biggrin:

Opublikowano

No sprzęcik zacny :smile: Szkoda tylko, że taka mała pojemność, ale nie można mieć wszystkiego ^^ 

Niech Ci służy i oby zawsze wyglądał tak jak na zdjęciach bo jest miodzio! :biggrin:

Dzięki :biggrin: Pojemność musiała taka być, specjalnie właśnie 125cc szukałem. Na korki w centrum idealne narzędzie, przejeżdża nawet pod samochodami ;D Spalanko 2,7 więc wystarczy na stacji po kimś resztkę z rury strzepnąć do baku i jechać dalej. Wiadomo, że na trasy i żadne wyścigi się to nie nadaje. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to już niebawem dołączy do niego większy braciszek, bo kat. A w drodze. Ten spełnił swoją rolę idealnie, naprawdę fajna zabawka.

Opublikowano

Coś pięknego, chyba mam słabość do tego koloru :smile: Widać u Ciebie ładnie, że dbałość o detale (pokrywka zbiorniczka płynu - urocze:)) daje niesamowite efekty. Muszę pomyśleć nad takimi rozwiązaniami u siebie ;)

wtvDtek.jpg

KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA

Opublikowano

Dzięki :biggrin: Pojemność musiała taka być, specjalnie właśnie 125cc szukałem. Na korki w centrum idealne narzędzie, przejeżdża nawet pod samochodami ;D Spalanko 2,7 więc wystarczy na stacji po kimś resztkę z rury strzepnąć do baku i jechać dalej. Wiadomo, że na trasy i żadne wyścigi się to nie nadaje. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to już niebawem dołączy do niego większy braciszek, bo kat. A w drodze. Ten spełnił swoją rolę idealnie, naprawdę fajna zabawka.

Fakt z takim spalaniem to można jeździć i jeździć i na miasto faktycznie więcej nie potrzeba większy brat z pewnością przyniesie jeszcze więcej frajdy