madzia Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam serdecznie! Nazywam się Magda i zaczynam pierwszą przygodę z motocyklami. Oczywiście kilka razy pojeździłam motocyklem Hondą CB 450S więc umiem jeździć Mam 23 lata i od 5 lat posiadam prawko na kat. B. Zamierzam kupić motocykl o pojemności 125 cmm i jedynie co mi wpadło do oka to Honda Varadero XL125. Jednak na początek chciałabym kupić jakiś dobry motocykl do długiej jazdy (do 5000zł). Od kilku tygodni przeglądam ogłoszenia, porównuję... Jedynie co znalazłam interesującego na olx, to Honda CBR 125 jednak nie jestem pewna do tego ogłoszenia bo na motocyklach kompletnie się nie znam... Wydaje mi się on troszkę uszkodzony, zaniedbany i jak pisze "do nauki jazdy" niż do dłuższej jazdy w trasie. A może radzicie zrobić prawko jazdy na kat. A? Wszelkie porady mile widziane! Pozdrawiam, Magda 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyJeździec Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Siema Madzia!Rób kat. A, nawet się nie zastanawiaj ! Taniej Cię wyjdzie prawko i motor o większej pojemności, niż 125, które ostatnimi czasy mają choRe ceny Przyczepności i udanego zakupu!LwG! 1 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Jedź-i-biegnij/1595181267430737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kande Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witaj 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Hej Magda, co do prawka to też uważam, że A otwiera drzwi możliwości najszerzej ;-) Faktem jednak jest, że sezon już trwa, a na prawko od A do Z potrzebujesz chyba ze 2mce (kurs, egzamin, oczekiwanie na dokument). Jeśli Ci się nie pali to zrób teraz papiery, pojeździsz trochę na koniec sezonu czymś "dużym".Jeśli już chcesz śmigać, to Varadero 125ccm jest b. fajne. Widziałem, jechałem. Na ten sezon wystarczy, za rok sprzedasz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikado33 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Siemanko 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkopnik Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witamy Napisz skąd jesteś a na pewno ktoś chętny z Twojej okolicy znajdzie się by pomóc w zakupie pierwszej maszynki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4512 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witamy na forum Prawko jazdy kat. A możesz robić dopiero po skończeniu 24 lat (ale zapewne wiesz o tym ). Jeśli zdecydujesz się na zakup jakieś 125, to polecałbym wybrać się do jakiegoś OSK i wykupić kilka godzin żeby pod okiem instruktora pojeździć i dowiedzieć się czy umiemy prawidłowo jeździć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Stwierdzenie "kilka razy pojeździłam motocyklem Hondą CB 450S więc umiem jeździć" - chyba nie do końca jednak oznacza, że umiesz jeździć na 2oo... Zdecydowanie polecam zrobienie brief'u "A". I witam oczywiście 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Witajcie Prawko niestety zrobię w przyszłym roku, w lutym-kwietniu, właśnie dlatego, że muszę skończyć 24 No cóż, teraz mamy parę miesięcy jazdy na motorze (bo zimą nie, co ) i chciałabym pojeździć 125ccm póki co a po zrobieniu prawka go sprzedać Bardzo marzy mi się Varadero ale niestety troszkę nie na moje fundusze bo potrzebuję jeszcze na parę rzeczy takie jak ubezpieczenie... Zależy mi do 5 tys maksymalnie.. Wypatrzyłam Hondę ale zastanawia mnie ta stacyjka i tylna zębatka.. Jestem z Łodzi @jaquzie: Masz rację Ogólnie znam podstawowe techniki, jeździć umiem ale jeszcze nie do końca Dlatego chcę teraz poćwiczyć chociaż na 125 a później na prawku będzie mi łatwiej Edytowane 19 Czerwca 2015 przez madzia (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 jak będziesz chciała poćwiczyć na emeryckim moto (BMW R1200GS), wpadaj z piwkiem do mnie 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dzięki za propozycje Wezmę to pod uwagę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Witaj Magdaleno też bym Tobie zaproponował szkolenie jazdy u mnie ale sądzę że XX na pierwsze kilometry to kiepski pomysł Ale powiem jedno Marzenia trzeba mieć i dążyć do realizacji, ja po 5 latach spełniłem swoje Edytowane 19 Czerwca 2015 przez LeiTo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 witam 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Cześć Madzia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witaj......To super, że jest coraz więcej kobiet na jednośladach.Do...... na zlocie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Powitać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikora Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Czesc Madzia! Ludzie tu dobrze gadają... Wstrzymaj się ze 125tką i zrób kat. A - więcej możliwości. Przynajmniej kupisz coś porządnego i nie wydasz za dużo. Sama chcę zacząc od 125 (tak na dobry początek), ale jak patrzę na te ceny to chyba przez najbliższe 3 lata żadnego moto się nie dorobię. Przesada... Ale nic się nie poradzi. Pozdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witaj ...wszyscy Ci radzą ale decyzja należy do cb kup 125 i nabierz trochę doświadczenia ..a zaczem zdasz A będziesz miała czym się turlać po drogach 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Hejka wam, dzięki za taki duży odzew! Prawko tak jak napisałam, robię w lutym-kwietniu, i do tego czasu chciałabym pośmigać po mieście na razie 125tką... żeby nabrać doświadczenia przed robieniem prawka Na razie zastanawiam się nad kupnem 125tki, jednak to dodatkowe koszty + przyszłe prawko. A motocykla za rok, za parę miesięcy szybko raczej nie sprzedam Wczoraj (piątek) byłam w komisie motocyklowym, pokazałam ogłoszenie z Hondą CBR (nie znalazłam nic ciekawego do 5 tys), dostałam parę ważnych informacji, uwag na temat tego ogłoszenia... i czekam na telefon tego sprzedawcy (podobno kupi motocykl, posprawdza i da mi znać). Jeśli macie jakieś fajne ogłoszenia warte uwagi, zapodawajcie! Preferuję tylko Hondy, ale inne marki wezmę pod uwagę I tu taki dylemat, czekać do kwietnia, czy kupić 125tkę, pojeździć i sprzedać Edytowane 20 Czerwca 2015 przez madzia (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 I tu taki dylemat, czekać do kwietnia, czy kupić 125tkę, pojeździć i sprzedać ..yyy wyliczanka na dwoje babcia wróżyła 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Hahaha Mój brat ma Hondę CB450S i czasami jeżdżę po polnych drogach, parkingu, jednak to nie to samo... Dzisiaj usiadł jako pasażer i udało mi się ruszyć, a jest 2x większy ode mnie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 ..Kup swoja cbr-ke a nie będziesz się prosić brata "wielkoluda " 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Oj tam oj tam Czekam na telefon, a w międzyczasie przeglądam dalej ogłoszenia, czy coś fajnego będzie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucZyn Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Hejka! Też stałem w zeszłym roku przed podobnym wyborem i wybrałem zakup 125cc na rozpoczęcie przygody. Teraz już jestem w połowie robienia kat. A i niebawem przesiadka. Polecam takie rozwiązanie bo można śmigać i ćwiczyć do woli nie mając jeszcze pełnego prawka. A jak przychodzi później kurs i zdanie egzaminu to jest sporo łatwiej. Pozdrawiam :-) 1 Cytuj Facebook YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliźniak Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Cześć 0 Cytuj intruderpolska.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi