boodgee Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No to pytanie zasadnicze 1100GS czy 1150 GS? 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Lepiej dobry 1100 niż zlachany 1150 różnice nie wielkie przeskok żaden niby 1150 trochę ładniejszy ale 1100 to już klasyk Poczytaj https://micapeak.com/bmw/gs/gs_tel1.html Edytowane 10 Czerwca 2015 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Nad 1100RT też się zastanawiam... Będziesz w weekend w Łodzi? Moglibyśmy się spotkać i porozmawiać? EDIT Znalazłem Ciekawe ogłoszenie http://olx.pl/oferta/bmw-r1100gs-CID5-IDancej.html#360803a698 Czy znawcy mogą się wypowiedzieć? Edytowane 10 Czerwca 2015 przez boodgee (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Trochę golasek :-( na zdjęciach to można sobie kobitki pooglądać ;-) (choć to też nie to samo ;-)) W sobotę mam impreze ale w Nd po południu powinienem dojść do siebie :-D Edytowane 10 Czerwca 2015 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Nie piekarnia, najpierw wakacje, później muszę XJ sprzedać (no chyba, że trafi się okazja). A masz czas w pt pod wieczór? 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Myślę że jest szansa dzwoń w pt koło południa 505 sto 614 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariooo Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To i ja się wypowiem, dużego doświadczenia nie mam, ale sam marzę o czym z półki o jakiej Ty wspominasz. Mogę coś powiedzieć na temat odrzuconego już przez Ciebie BMW 1150 RT.... Znajomy zakupił , dodam ze chłopak mam 175 to max, faje rade regulowane siedzisko pomaga, ja przy wzroście 188 czuje się na nim bardzo dobrze pozycja super kanapa jak w domu, radyjko do 140 a nawet 160 słychać ładnie. W trasę jest wspaniały leci się na nim pięknie... Silnik BOXER to czuć bo drgania na postoju delikatnie czuć. Ale jak tym ruszysz to nerwy Cię biorą jak musisz się zatrzymać , jazda na min to sama przyjemność ale nie jestem obiektywny bo nie testowałem GS żadnego a podobają mi się strasznie:) Taki sprzęt jak ma JAQUZIE to jest cos nie powiem , ale to w mim wykonaniu poczekam jeszcze pare latek ;D narazie skorzystam z patentu z praklą żeby zaspokoić pokusę jazdy GS-em hehehehe RT do jazdy po mieście trochę gorszy, ale przy Twoim wzroście dasz sobie rade na pewno, troche wagi jest bo z tego co pamiętam 280kg gotowy do jazdy. Dodatkowo robi wrażenie....Z tym ze budżet chyba też do nadciągnięcia by był 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Mogę coś powiedzieć na temat odrzuconego już przez Ciebie BMW 1150 RT.... RT nie odrzuciłem, paradoksalnie jest ich więcej na rynku niż GS'ów. W trasy jeżdżę rzadziej niż po mieście i obawiam się, że RT może być zbyt duże na przeciskanie się w miejskiej dżungli. Dzisiaj widziałem na kopcińskiego/piłsudskiego kolegę na Pan European'ie i przeciskanie się szło mu całkiem sprawnie, więc moje twierdzenie częściowo można obalić. RT, podejrzewam, nie będzie dużo większy od ST1100... PS. dzisiaj chłopaki z drogówki na Kawie Versys w kolorze srebrnym pomykali. Moto nie ma żadnych oznaczeń policyjnych, a z przodu jest zainstalowany wideo rejestrator. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariooo Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 RT w mieście sprawdzi praktycznie tak samo jak auto:) przecisnąć się i stanąć na światłach pierwszym to praktycznie niewykonalne jest zbyt szeroki.... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 ja przy wzroście 188 czuje się na nim bardzo dobrze A nie 178? Bo 188 to Ty masz chyba na szczudłach albo szpilkach 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkas Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) RT w mieście sprawdzi praktycznie tak samo jak auto:) przecisnąć się i stanąć na światłach pierwszym to praktycznie niewykonalne jest zbyt szeroki....To tylko kwestia doświadczenia. RT ma podobne gabaryty co GS. Ja daje rade w miescie na swoim GS, korki i swiatla nie sa straszne i czesto spokojnie jestem na pole position. Wiadomo ze to nie maly SV ktory wcisnie sie wszedzie. Boodgee jak duzo latasz po czarnym to RT bedzie lepsza opcja i jest tanszy do porownywalnego GS. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez lukkas (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj www.antybrowar.pl facebook.com/antybrowar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Stara prawda że i tak wszyscy skończą na gs, oczywiście jeśli chodzi o markę bmw :-D gs lepiej pakowny na wyprawy w rt w 2 osoby ciężko zapakować namiot i resztę szpeju. Ale gs z kuframi też nie polatasz między autami, ja akurat zadko latam w koło komina a po mieście prawie wcale chyba że przelotem. Jednak preferuję dłuższe wyjazdy bocznymi drogami, emeryckim tempem :-D fajnie wjechać tam gdzie auto nie dojedzie i większość motocykli ma problem.Gs nie ma problemu, jednak nie jest to motocykl terenowy wbrew temu co niektórzy opowiadają, fakt taki ze przewrotki w terenie czy parkingowki na trawce, piachu nie robią na nim wrażenia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariooo Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 A nie 178? Bo 188 to Ty masz chyba na szczudłach albo szpilkach Aidekk, my się kiedyś gdzieś spotkaliśmy? Chyba mnie z kimś pomyliłeś hehehe Śmiesznie wyszło Boodgee jak duzo latasz po czarnym to RT bedzie lepsza opcja i jest tanszy do porownywalnego GS. Grzechem byłoby sie nie zgodzić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 lukkas, dnia 11 Cze 2015 - 12:59, napisał: Boodgee jak duzo latasz po czarnym to RT bedzie lepsza opcja i jest tanszy do porownywalnego GS. Grzechem byłoby sie nie zgodzić Eh, i tutaj leży pies pogrzebany :/ 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Aidekk, my się kiedyś gdzieś spotkaliśmy? Chyba mnie z kimś pomyliłeś hehehe Śmiesznie wyszło bo masz bardzo podobny avatar do mojego kolegi i odruchowo nie przeczytałem nicka Zwracam honor, mój błąd 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 [...]w moim wykonaniu poczekam jeszcze pare latek ;D narazie skorzystam z patentu z pralką żeby zaspokoić pokusę jazdy GS-em hehehehe ja jeszcze nie taki stary a jak pralka? 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Rt tak nie da rady ;-) Boodgee, usiądź sobie w domu na włączonej pralce - to zupełnie jakbyś siedział na GSie Tylko żeby próba była realistyczna należy zdjąć wyważenie pralki ;-) ale ka tam swojej praleczki i tak bym nie zamienił ;-) Edytowane 11 Czerwca 2015 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Panowie, a Aprilia Caponord lub Ducati Multistrada? 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Piękne ale czy przeciętnego Polaka stać na np.ducati? Nie mówię o kosztach zakupu tylko eksploatacji? Miałem przyjemność przejażdżki ducati, dla mnie nie do opanowania :-( tyle że ja to niedzielny kierowca jestem :-( Zerknij na dl 1000 super moto i z 10 lat mniej za te samą kasę co bmw Może wiaderko? Edytowane 11 Czerwca 2015 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zerknij na dl 1000 super moto i z 10 lat mniej za te samą kasę co bmw Może wiaderko? Pogubiłem się. DL1000 jest w mojej rozpisce, Viadro też wielebny, chyba się dzisiaj nie spotkamy, pogoda nas nie rozpieści 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Nie wiem jak pogoda ale mam troszkę napięty plan :-( może w przyszłym tygodniu wieczorkiem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Spoko. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi