Strumyk Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam. Zakupiłem właśnie gopro i zastanawiam się nad takimi oto kwestiami. Po pierwsze, mocować ją na szczycie kasku czy w lewej strony. Osobiście z boku podoba mi się to bardziej i wizualnie ale i fajnie gdy na filmiku widać część kasku. Po drugie, swój kask malowałem. Oczywiście malowanie odbyło się profesjonalnym sprzętem, podkłady, baza, clar chyba z 2-3 warstwy. Ale czy to nie będzie jakoś kolidowało? Boje się żeby kamerka po prostu się nie odczepiła... 0 Cytuj Dobry motocyklista to nie ten, który lśni w pięknej skórze, nie ten, który odkręca gaz do końca, a ten który zna wartość swego życia!
Vercyn Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie ma szans:) upewnij sie tylko ze przylepiec dolega do kasku możliwie jak najwieksza powierzchnia. Z poprzednia kamerka zamontowana na 3M vhb przejezdzilem ponad rok a przy demontażu musiałem się nieźle nagimnastykować i dopomóc suszarka lakier na kasku był nienaruszony. Obecnie mam gopro i też zamontowane z boku kasku. W czwartek lecę do Pragi - jak odpadnie dam Ci znać 0 Cytuj
Strumyk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Oby jednak nie odpadła, powodzenia i dzięki 0 Cytuj Dobry motocyklista to nie ten, który lśni w pięknej skórze, nie ten, który odkręca gaz do końca, a ten który zna wartość swego życia!
B3DNAR Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Ja polecam centralnie na szczęce ;-) 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow
floyd Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Pamiętaj, że jak zamocujesz asymetrycznie, czyli np z lewej, to będziesz to czuł to przy nieco większej prędkości. 0 Cytuj
Naczelny Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Też polecam centralnie na szczęce. jak masz z przodu jakieś wloty czy coś innego na co nie możesz przykleić, zamów sobie z allegro przejściówki i daj przylepiec nieco z boku, a kamerkę poprowadź na przód. polecam też w wypadku takiej konstrukcji oryginalne śrubki wymienić na zwykłe na płaski klucz bo nie będą zawadzać o ciuchy ani nic innego 1 Cytuj
kosmaty Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 ja gopro przyczepiałem i na szczycie kasku i z boku, druga opcja o tyle gorsza że spora część kadru zasłonięta i jak masz np kamere z prawe i chcesz coś skręcić z lewej to musisz głowe prawie o 90 stopni obócić, na szycie więcej widać, powyżej 200 troche jednak głowe odchyla 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Exec Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 A ja tak z trochę innej beczki: Michael-Schumacher helmet camera cause head injuries? W przytoczonym artykule nie dają definitywnej odpowiedzi, ale są podejrzenia na to, że kamera - przytwierdzona do kasku - podczas wypadku może zadziałać jak gwóźdź. Sam mam przyklejoną kamerę na kask, ale coraz częściej zastanawiam się czy by jednak nie mocować jej tylko do moto... 0 Cytuj
Strumyk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Wiele jest czynników które zmniejszają nasze bezpieczeństwo. Gdyby wszystkich omijać "bo może coś się stać" to najlepiej odstawić moto i nie wychodzić z domu. Choć i wtedy może przyjść złodziej i nas zaciukać. Bezpieczeństwo bardzo ważne, zgadzam się. Ale niema potwierdzonych testów. Mówi się że w wielu przypadkach może to zaszkodzić. Myślę jednak że metrowa wyrwa w drodze może zrobić więcej szkód dla tego z kamerki nie zrezygnuję ;p 0 Cytuj Dobry motocyklista to nie ten, który lśni w pięknej skórze, nie ten, który odkręca gaz do końca, a ten który zna wartość swego życia!
stanio Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 rowniez mam gopro i przylepce zamonowalem na gorze kasku jak i z prawej strony, mniej wiecej na wysokosci ucha. uchwyty wytrzymaly predkosci max mojej kawe ok.300. wiec smialo mozesz kleic gdzie tylko chcesz. tylko przed przyklejeniem odtlusc powierzchnie i przyklej uchwytami wygietymi, bedziesz mial wieksza powierzchnie. no i jak przykleisz to dobrze by bylo abys to zostawil na noc. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi