Skocz do zawartości

Cruiser Dla Wysokiej Osoby

akamutos

Rekomendowane odpowiedzi

Czołgiem

Planuję zmianę motocykla na cruiser, ale mam pewne obawy co do jego wielkości. Jestem dość wysoki (195cm) i obawiam się, że sporo maszyn może być dla mnie po prostu za mała :smile:

Byłem w tym roku na bajzlu, ale słabo było jeśli chodzi o używane moto od handlarzy (tak, aby się chociaż na sucho przymierzyć). Na http://cycle-ergo.com/patrzyłem, ale to mimo wszystko tylko obrazki :smile:

Zastanawiam się nad czymś z pojemności 600 - 1000, budżet ok 10k.

Czy ktoś z Was jest w stanie poratować radą, sam jest tego wzrostu lub może ma jakiegoś kolegę podobnego wzrostu z cruiserem?

• 9 miesięcy temu...

Ja siadam i robią mi zdjęcie z b oku.

188cm i 150kg żywej wagi,ale znajdę coś dla siebie:)

szukam vulkana 1500,żeby się przymierzyć.

• 10 miesięcy temu...

Na ten wzrost to do głowy mi przychodzi intruder C90 -1500 ew VS1400 z wysuniętymi podnózkami

dobrze prawisz ale kolega musi mocno budżet nadwyrężyć aby kupić coś w dobrym stanie

ostatnio była fajna VS1400 za 12 000 przygotowana jak dla niego

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-suzuki-intruder-vs-1400-CID5-IDiWfUL.html#500a08564a

fakt że to nie cruiser a choper ale 

Edytowane przez Żywcia (wyświetl historię edycji)

ostatnio była fajna VS1400 za 12 000 przygotowana jak dla niego

zależy co kto lubi, Fakt że motocykl najmłodszy nie jest, i ze trzy razy był już malowany, to jednak fajnie było by poznać historię motocykla czemu został obdarzony tymi bajerami,chyba że gość już takiego kupił 

kolega z grupy kupił Virago 750, dorobił obniżone podnóżki i customowe siedzenie co mu dodało 22 cm do rozprostowania nóg w sumie. Dotego gmole z dodatkowymi podnóżkami na kompletne rozprostowanie nóg i lata. Chłop 201cm.

Niestety każdy cruiser do 1000ccm pojemności bez przeróbek będzie za krótki.

VS1400 szczególnie, razem z VS750 są małe gabarytowo.

Serio duże moto to suzi VL1500, ale znowu nie ta kasa choć tańszy od wspomnianego wyżej C90...

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 lat później...

Witam,

nie chcę zakładać nowego wątku więc podepnę się pod ten, jeśli jeszcze ktoś to zagląda. Mam 191 cm wzrostu i ok 120 kg wagi. Będę jeździł raczej sam i szukam motocykla w budżecie ok 30 tys. Doświadczenia też nie mam zbyt wielkiego ale trochę pojeździłem w młodości na MZ 251, WSK, Jawa czyli nic z obecnie dostępnych motocykli :( Co byście mi polecili w tym budżecie i z moimi gabarytami? Nie planuję długich podróży, max 100 km. Szukam popularnej marki, która w miarę szybko można sprzedać jakbym chciał wymienić na coś nowszego, droższego. 

Będę wdzięczny za Wasze sugestie.