Skocz do zawartości

Kupno Pierwszej Maszyny Typ "chopper"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem Patryk mm 22 lata mieszkam w Gałkówku dwa lata już walczę z samym sobą czy nie zdecydować się na kupno motocyklu. Jak w temacie doświadczenie zerowe z motocyklami i pytanie kieruje do Was. Jakiego Choppera możecie mi polecić? budżet jest ograniczony do 10k to dużo i mało zależy od punktu widzenia. Dodam ,iż mam 185cm i trochę ponad 80kg. Nie interesuje mnie chińszczyzna wolę kupić coś "wiekowego" ale pewnego niż pseudo motocykl. Pozdrawiam.

Opublikowano

Przede wszystkim, jaka kategoria i jaka pojemność? Czy ma to być na A1 lub B i 3 lata prawka czyli 125cc? Czy może A2 i jakieś Virago 535? Czy nietłumiona 600tka wchodzi w grę?

Nasz forumowy kolega @Gregor STG przywiózł ostatnio z Niemcowni 3 piękne maszyny. Dwie z nich to chyba 125tki ale było i coś większego. Napisz, może jeszcze ma. Stan na prawdę powalał  :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Jak daleko chcesz tym latać? Przy 185 cm virago może być trochę nie wygodnie w dalszej trasie. Wiem z doświadczenia. Warto sie rozejrzeć tez za jakimś Drag Starem 650 tam trochę inaczej sie nogi układają i możesz zamontować spacerówki. 

Opublikowano (edytowane)

Kategoria jest bez znaczenia mam prawko 3 lata,ale dla mnie nie jest problemem jeździć na maszynie z wym kat A.  pojemność myślałem do 500tki -ale to tylko z uwagi na rady kolegów którzy mówili ,że pierwsze kroki polecają aby stawiać z poj do 500. Jeśli chodzi o to jak daleko chcę jeździć to powiem tak lubię wychodzić z domu i gdzieś sunąć przed siebie do tej pory tylko autem.

Edytowane przez Patryk22 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Virago każdy poleca i powoli coraz bardziej zagłebiam się  w tej maszynie. Wielkie dzieki za link,póki co czytam dalej szukam okazji i kto wie co będzie dalej ;) Jeszcze zobaczymy jak reszta użytkowników podsunie jakieś cenne rady .

Opublikowano

Ja bym Ci Virago odradzał, nie chcę nikogo urazić to tylko moja subiektywna opinia ale choćby ze względu na twoje gabaryty przymierzyłbym się do jakiegoś cruserka, np shadowki lub maraudera. Jesli chodzi o konkretny model to tak naprawdę musisz zdecydować sam. Przymierz się do kilku i wtedy zadaj pytanie jeszcze raz, ale już konkretne czyli co myślicie o tym a co o tamtym modelu. Nie ograniczałbym się do 500cm bo poniżej tysiąca wybór masz większy a moc jest do opanowania bez większego problemu sam zaczynałem od 800 i w połączeniu oczywiście z odrobiną rozsądku bez problemu ogarnąłęm temat.

Opublikowano

Aktualizacja tematu, po analizie i przemyśleniu wszystkiego jeszcze raz na chłodno stwierdzam,że faktycznie 500-tka będzie za mała dla mnie szukam czegoś do 800tki. Nadrabiam wiedzę w tym temacie mając na oku parę propozycji. Mianowicie  analizuje 3 maszyny. Kieruje do Was pytanie co sądzicie o :
1. Yamaha Drag Star 650
2. Honda Vt 750
3. Kawasaki Vulcan 800

Opublikowano

Ty sie musisz przejechać,zobaczyć jak Ci pasuję
motocykl to motocykl, trzeba coś więcej poczuć a nie tylko dane sprawdzać

:smile:

thumb_flm_1400674132__kofi.jpg
Opublikowano

Honda VT 750 stoi nowa w salonie Hondy na Obywatelskiej. Możesz obejrzeć i się przymierzyć

Opublikowano

W tym tygodniu przekonamy się czy Honda to jest to :smile:

Opublikowano

mam 180cm i virago 535 jest lekko za ciasna. kupiłem wysuniete sety i troche to pomogło. na ds125 gabarytowo bylo ok, wiec na 650 pewnie też.

Opublikowano (edytowane)

Kolego z  ręką na sercu mogę ci polecić Kawasaki Vulcan Cena trochę wyższa  niż  twój budżet , ale zapewniam Ciebie ze motor  godny  uwagi.   Mamy go od  2010 lub 2011  roku  i   co  zimę trafiał na  serwis   by go  przeglądali .  Motor  na prawdę  zadbany i   zainwestowane w niego było dobre pieniądze. Napisze tak  Wsiadasz i jeździsz bo masz wszytko naszykowane na sezon. Zaraz padną pytania  " to po co sprzedajesz skoro gotowy na sezon"   Otóż od razu na nie odpowiem  Ja  zmieniłem motor     2 tyg temu   i mój Tata też   właśnie chce zmienić na  nowszy  i to jest powód  sprzedania  bo   ten co kupujemy nie będzie  wiecznie na nas czekać. Pozdrawiam  i podaję link 

http://allegro.pl/show_item.php?item=5437439384

Edytowane przez LeiTo (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Temat uważam za zamknięty. Kawasaki Vulcan 800 :smile:

Opublikowano

No to gratki z zakupu. Wyjaśnij jeszcze tylko proszę, jaką kategorię prawka posiadasz od 3 lat?

Kategoria jest bez znaczenia mam prawko 3 lata,ale dla mnie nie jest problemem jeździć na maszynie z wym kat A.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pogratulować 

Jak widać forum się przydaje  :smile:

Opublikowano

Dobry wybór, też  zaczynałem od tej pojemności...

Opublikowano

witam tez szukam pierwszego choppera dosiadczenie na dwoch kolkach mam ale nieduze szukam do 30tysi co doradzicie

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej  ale niestety ta aukcja już znalazła  nabywcę.  Tego typu motocykl czyli Kawasaki VN800 Vulcan jest dobrym sprzętem