cichy Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Siema!! Szukałem w miarę taniej i wygodnej "tysiączki" i stałem się posiadaczem Yamahy Thunderace Postanowiłem zmienić klocki i na jednym zacisku prawie ich nie było,kiedy na drugim była jeszcze połowa Zdjąłem zaciski żeby je przeczyścić. W jednym zacisku tylko jeden tłoczek pracował(sprawdziłem to kompresorem), więc wyjąłem wszystkie, wyczyściłem i nasmarowałem. Każdy z tłoczków pięknie zaczął pracować. Założyłem zaciski wraz z nowymi klockami na tarcze. Po przejażdżce okazało się, że wcześniej zablokowane tłoczki, chyba nie odbijają, bo klocki cały czas po jednej stronie trą o tarcze. Przejechałem się ok. 20 km i problem nadal jest Co teraz zrobić? Myślałem żeby kupić używany, sprawny zacisk od thundercata ok 50zł. Boję się że jak kupię uszczelki (230zł) to problem nie zniknie. Chyba że jest ktoś tutaj, kto mógłby się tym zająć za rozsądne pieniądze Edytowane 19 Maja 2015 przez cichy (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktos Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Zestawy naprawcze zalatwia sprawe,ale trzeba tez wyczyscic rowki pod gumkami uszczelniajacymi,wtedy tloczki beda pracowaly. 0 Cytuj Modjo Garage-mechanika pojazdowa-507-098-858. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Płyn hamulcowy też wymieniłeś ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 oczywiście 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 tak jak wyżej, czyszczenie zacisku to nie tylko tłoczki ale i rowki przez które przepływa płyn między tłoczkami, ogarnij to i powinno być lepiej 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Nie zapomnij też o smarowidle to tłoczków... koszt w granicach 4-6zł za tubkę. Starcza na dłuuuuugo.Niektórzy (w tym ja) praktykują też smar miedziowy w spray'u, nałożony na wnętrze zacisku, z wciśniętymi w niego tłoczkami.https://youtu.be/tUyGTvLDrt4?t=473 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 jeżeli jest tak jak w hondzie i suzuki to boże być że tarcza hamulcowa nie "pływa "jak należy . Sprawdź jak pracuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 dzieki za odpowiedzi Ani jedna, ani druga tarcza nie pływa, a z tego co kojarzę, to w Yamaha tarcze nie pływają Właśnie rowków pod uszczelkami nie czyściłem, bo bałem się, że uszkodzę uszczelki podczas wyjmowania. Może tutaj jest problem? Ogólnie, to na zapieczonym zacisku tłoczki w ogóle nie chciały się chować, teraz pracują ładnie, jednak dziś sprawdziłem i 3 tłoczki się nie cofają, więc chyba jednak czeka mnie wymiana uszczelek Co do samru, to w sklepie motoryzacyjnym poprosiłem o smar do tłoczków i właśnie taki dostałem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktos Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 dzieki za odpowiedzi Ani jedna, ani druga tarcza nie pływa, a z tego co kojarzę, to w Yamaha tarcze nie pływają Właśnie rowków pod uszczelkami nie czyściłem, bo bałem się, że uszkodzę uszczelki podczas wyjmowania. Może tutaj jest problem? Ogólnie, to na zapieczonym zacisku tłoczki w ogóle nie chciały się chować, teraz pracują ładnie, jednak dziś sprawdziłem i 3 tłoczki się nie cofają, więc chyba jednak czeka mnie wymiana uszczelek Co do samru, to w sklepie motoryzacyjnym poprosiłem o smar do tłoczków i właśnie taki dostałem Wyczysc porzadnie rowki pod gumkami. 0 Cytuj Modjo Garage-mechanika pojazdowa-507-098-858. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi