Kopi161 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Tak jak w temacie, gs nie chce odpalic... Wybralem sie wczoraj w troszke dalsza podroz i w drodze powrotnej motocykl mi zgasl w czasie jazdy, odczekalem 15-20 min i z problemami ale zapalil, ujechalem moze 3-4km zowu zgasl, zobaczylem ze pokapuje mi paliwo, okazalo sie ze jeden wezyk pekl, probowalem go zaslepic i jakos dojechac do domu ale nie zdalo to egzaminu. Moje pytanie coz to za wezyk? Gdzie moge cos takiego dostac? Czy to wina tego weza? Nizej dodaje zdjecie (chodzi o ten waz po lewej str zdecia) Z gory dziekuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) niech ktoś jeszcze potwierdzi ale moim zdaniem w tym miejscu powinien być wężyk do baku, który jest podciśnieniem dzięki któremu paliwko schodzi do gaźników. Bez niego nie pojedziesz Edytowane 17 Maja 2015 przez Massi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pink-f Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 W/g mnie powinien tam być podłączony wężyk paliwowy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimekraf Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ten króciec powinien być połączony z kranikiem.Kup w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym 20 cm wężyka i po problemie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpieg Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Jeżeli mówimy o tym samym wężyku (wychodzi z górnej części gaźnika), to jest to podciśnienie do otwierania kranika, gdy ten jest w pozycji ON lub RES. Dla pozycji PRI paliwo leje się przez kranik cały czas. 0 Cytuj echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb2928435025443411snlbxq'|dc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Wężyk kup taki, który może mieć kontakt z paliwem. Nie wszystkie się nadają. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopi161 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Teraz dopiero zauwazylem ze na zdjeciu jest czerwone koleczko, to zdjecie z internetu, rozchodz mi sie o ten dlugi przewod widoczny po lewej stronie przy pokrywie, co to za przewod? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpieg Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Tak, jak pisałem, to jest podciśnienie do otwierania kranika. Przyjrzyj się rysunkowi, który wstawiłem. 0 Cytuj echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb2928435025443411snlbxq'|dc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopi161 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Sprawa juz chyba rozwiazana, otoz do plastikowej puszki z filtrem powietrza dostalo sie paliwo, znajomy mechanik stwierdzil gazniki do regulacji i problem z iglica, ktora przepusza paliwo. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi