Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, gs nie chce odpalic... Wybralem sie wczoraj w troszke dalsza podroz i w drodze powrotnej motocykl mi zgasl w czasie jazdy, odczekalem 15-20 min i z problemami ale zapalil, ujechalem moze 3-4km zowu zgasl, zobaczylem ze pokapuje mi paliwo, okazalo sie ze jeden wezyk pekl, probowalem go zaslepic i jakos dojechac do domu ale nie zdalo to egzaminu.

Moje pytanie coz to za wezyk? Gdzie moge cos takiego dostac? Czy to wina tego weza?

Nizej dodaje zdjecie (chodzi o ten waz po lewej str zdecia)

Z gory dziekuje :smile:

post-4776-0-85543900-1431863349_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

niech ktoś jeszcze potwierdzi ale moim zdaniem w tym miejscu powinien być wężyk do baku, który jest podciśnieniem dzięki któremu paliwko schodzi do gaźników. Bez niego nie pojedziesz 

Edytowane przez Massi (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W/g mnie powinien tam być podłączony wężyk paliwowy.

Opublikowano

Ten króciec powinien być połączony z kranikiem.Kup w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym 20 cm wężyka i po problemie

Opublikowano

Jeżeli mówimy o tym samym wężyku (wychodzi z górnej części gaźnika), to jest to podciśnienie do otwierania kranika, gdy ten jest w pozycji ON lub  RES.

Dla pozycji PRI paliwo leje się przez kranik cały czas.

post-4018-0-77614900-1431878900_thumb.png

echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb2928435025443411snlbxq'|dc

Opublikowano

Wężyk kup taki, który może mieć kontakt z paliwem. Nie wszystkie się nadają.

Opublikowano

Teraz dopiero zauwazylem ze na zdjeciu jest czerwone koleczko, to zdjecie z internetu, rozchodz mi sie o ten dlugi przewod widoczny po lewej stronie przy pokrywie, co to za przewod?

Opublikowano

Tak, jak pisałem, to jest podciśnienie do otwierania kranika.

Przyjrzyj się rysunkowi, który wstawiłem.

echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb2928435025443411snlbxq'|dc

Opublikowano

Sprawa juz chyba rozwiazana, otoz do plastikowej puszki z filtrem powietrza dostalo sie paliwo, znajomy mechanik stwierdzil gazniki do regulacji i problem z iglica, ktora przepusza paliwo.