Skocz do zawartości

Czy Już Wiosna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś szukałem przyjaznych motocykliście długoterminowych prognoz pogody. Wiele z nich pokazuje mniej więcej jak ta:

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm

Wiadomo, że takie prognozy o kant d**y można rozbić to wszystko może się zmienić ale co wy sądzicie? Wyciągacie już maszyny? Bo ja skłaniam się ku wydobycia z głębokiej piwnicy mojego rumaka i małej przejażdżce.

Piszcie jak to u was jest. Ilu z was już wyciągnęło swoje rumaki a ilu zamierza w najbliższym czasie.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Aidekk

9

• kaizen

8

• adany_76

6

• Lans

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

średnio. wczoraj było 8 stopni, trochę mokrawo, ale dla chcącego nic trudnego.niestety za kilka dni znów ma być zimniej i śniegowo, więc chyba jeszczę ciut za wcześnie ;)na razie skupiam się na dopicowaniu moto na sezon, czyli ładowanie aku, czyszczenie, podłączenie motooilera i takie tam pierdoły.nic przyjemniejszego podłubać w garażu przy moto z piwkiem w łapie, gdy na zewnątrz wieje i mokro ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Dla mnie też trochę za wcześnie jeszcze :smile: Nawet jak będzie z 12*C, to będzie mokro przez odwilż i wiaterek. Nie mniej jednak małymi krokami trzeba się wziąć za maszynę, aby jakoś w połowie marca móc zrobić rundkę :biggrin:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Ja wczoraj chwile platalem i dzisiaj tez planuje tylko ten wiatr ;/ ale damy rade jakos ;)

Opublikowano

właśnie wróciłem z jazdy . 45 km zaliczone . Stryków i okolice . Tylko wiatr chce zdmuchnąć z drogi . Olej , filtru i świece zmienione w czwartek , dziś była jazda testowa . Jeszcze tylko regulacja zaworów i synchro . Jak by ktoś szukał taniego oleju i filtrów to otwiera się nowy sklep na przędzalnianej 98 . Ja za filtry świece i motula zapłaciłem 180 zeta . Jak ktoś powie że jest z polecenia adama od gpz-a obiecał upust i jakiś gadżecik jak coś to na priv podam nr.tel.

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

Opublikowano

ja też zrobiłem mała rundke w środę ale niestety mokro i niezbyt ciepło jeszcze. Żeby guma się lepiła musi być z 15stopni

Opublikowano

Ale mi sie ryj ucieszył na widok tej prognozy :riding:

Opublikowano

Dzisiaj na teofilowie widziałem kawasaki GPZ 500 :smile: chyba jazda testowa bo kierowca bez kasku jechał.

Opublikowano

Wlasnie wrocilem zrobilem traske do tomaszowa i gdyby nie wiatr to bylo by idealnie :biggrin:

Opublikowano

W pizdu wyladowal........ :sad2:(

Opublikowano

i cały misterny plan też w pizdu :sad2:

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

Opublikowano

Oj tam jeszcze z miesiąć i da rade jeździć

Opublikowano

Muszę niestety poczekać z wyciągnięciem machiny :sad2: ale w przyszłym tyg, robiony będzie rozrząd, synchro i regulacje, no i najważniejsze kluczyk do stacyjki dorobić. I będzie można pośmigać :smile:

LwG!!!

Opublikowano

Ten sklep o którym piszesz Paweł czyli właściciel miał kiedyś na Wysokiej teraz się otworzył na Przędzalnianej polecam go z czystym sumieniem bo koleś nie sprzedaje gówna i zawsze doradzi sam jest motocyklistą i bardzo przyjemnym i spoko kolesiem. To jest przykładowa jego aukcja http://allegro.pl/tankpad-tank-pad-keiti-naklejka-na-bak-honda-rr-i2095217383.html nr telefonu jest na stronce więc lipy nie ma

Opublikowano

No proszę, sam znalazłem dwie rzeczy dla siebie u niego.

Opublikowano

Ja też się nie moge doczekać kiedy wyjadę z garażu, dzisiaj taka pogoda a ja w pracy :/Sezon zakończyłem 4 grudnia, wiec już czas najwyższy rozpocząć :DMuszę tylko na przegląd jeszcze gdzieś pojechać (wymiana filtrów, oleju, łańcuch itp.) tylko nie wiem gdzie...Może do motopublica podjadę, bo kupię wszystko i na miejscu wymienią.

Opublikowano

panowie czy wyglądaliście za okno zero wiatro i słoneczko JEDZIEM

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

Opublikowano

Dziś od rana ładne słonko ale łeb chce urwać. To samo wczoraj. Chyba jednak nie wyciągam w tym tygodniu, spróbuję w następny. A co do pierwszych testów, wczoraj koło Reala na Jana Pawła widziałem jakiegoś ściga pędzącego ze 120 przez most. Akurat z kobietą wracałem z zakupów. Pizgało niestety strasznie. Że mokro to mnie nie rusza, ale ten wiatr okropny.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Wczoraj na Aleksandrowskiej z pozycji mojego kieratu, jadąc wózkiem w pracy słyszałem ryk jakichś koników aż mi się zimno zrobiło. Jechać mogę tylko z rękawiczkami problem niewielki. mogą mi paznokcie zamarznąć.

Opublikowano

problem w tym, że tylko 3 stopnie :] poniżej 5 stopni nie jeżdżę - opony przyczepności za bardzo nie mają ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

fakt dziś od rana ładna pogoda ale wieje i temperatura w okolicach 0 wiec i lód na drodze może być. Ja też czekam z niecierpliwością jak i wszyscy kiedy będzie można już jeździć ale jeszcze trzeba poczekać. Obysmy mieli pogoda wiosnę i lato