Massi Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 jak będzie na wprost to rypnie w nieznaną stronę, a przy skręconej czy tam pchniętej kierownicy możesz sobie wybrać który bok do naprawy.... tak ja to widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Jak zespawasz na sztywno to nawet podczas jazdy się wypindoli. A przechył wynikający z przeciwskrętu przy 0km/h możemy wykorzystać do szybkiej zmiany kierunku jazdy. 1 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Znaczy sie ze zarwoce w miejscu ? Kupuje 2 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Na temat przeciwskretu przy 0 kazdy bedzie mial inne zdanie i mozemy sobie zadawac trudne pytania i obalac teorie poprzednika... mysle ze trzeba by zapytac jakiegos super fizyka ktory by nam rozwial wszelkie wadpliwosci i moze jeszcze narysowal :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A ja myślę, że wystarczy to nagrać i pokazać Chociaż wtedy pewnie znajdzie się grono ekspertów, którzy na filmie zobaczą montaż, trotyl, pancerną brzozę a nawet czary 1 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 To ja bede nagrywal a Ty bedziesz nagrywany wraz ze swoim rekwizytem haha :-) moze jeszcze bedzie slychac strzaly 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Przeciwskręt to technika odpowiadająca jedynie za inicjowanie skrętu poprzez wytrącenie maszyn ze stanu równowagi. Koło skręca się w przeciwną stronę tylko w początkowej fazie zakrętu później jak jedziecie w zakręcie to skręca w tą samą stronę chyba że ktoś jeździ na żużlu lub jest marquezem i jeździ power slidem. Ładnie to widać podczas eksperymentu na filmie Keith Code'a przy skręcaniu w prawo strzałeczka idzie najpierw w prawo a później w lewo. Jak Massi słusznie zauważył motocykl jako maszyna na dwóch kołach zostawiona sama sobie się przewróci w bliżej nieokreślonym kierunku, zatem jak się nie porusza i nie jest na stojaku jest sama w sobie niestabilna i nie trzeba jej z niczego wytrącać. Poza tym gdzie tu mowa o skręcaniu jak moto nie jedzie . Żeby moto było "stabilne" musi jechać albo stać na kosie albo ktoś musi jechać ale wtedy dyskusja o przeciwskręcie tez traci sens bo tez nie skręcamy. O ile przeciwskręt jest techniką udowodnioną i niezaprzeczalną działająca już od małych prędkości to dyskusja o przeciwskręcie i skręcaniu przy zerowej prędkości nie ma najmniejszego sensu. A przechył wynikający z przeciwskrętu przy 0km/h możemy wykorzystać do szybkiej zmiany kierunku jazdy. Jak ty chcesz zmienić kierunek jak moto jest w stanie spoczynku ?? 3 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsel Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Przemku lepiej bym tego tematu nie ujął. MotoTomasz podtrzymuje swoją wypowiedź, że się zagalopowałeś z 0 prędkością . 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Czyli jak na sztywno zaspawam kierownice na wprost to się nie przewróci, bo przeciwskrętu nie będzie ?? Dokładnie tak, jak mówisz !!!! 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Przemku lepiej bym tego tematu nie ujął. Przecież ja tego nie wymyśliłem MotoTomasz podtrzymuje swoją wypowiedź, że się zagalopowałeś z 0 prędkością . To zawsze dobry powód by się nad tematem zastanowić i przeczytać trochę materiałów Zatem każdemu proponuję samemu poczytać, poszukać, przemyśleć obejrzeć bo materiału jest dużo http://www.sportjazda.pl/index.php/techniki-jazdy/przeciwskt - w komentarzach są fajne linki A później iść potrenować bo wychodzi słonko 2 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi