Skocz do zawartości

Chopper - Kat. A2

Ankos

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo zastanawiała mnie opcja kupna motocykla o pojemności 125cm (ze względu na możliwość poruszania się takim motocyklem posiadając prawo jazdy kat. B od 3 lat).
Problem jest taki, że mam 194cm wzrostu i za bardzo nie potrafię znaleźć nic ciekawego w tej kategorii, jedynie Keenway Superlight, który jednak i tak jest za mały.
Do dyspozycji mam 14.000zł, ale rozważam opcję zdawania prawa jazdy kat. A2.
Rozglądam się za turystykami lub chopper'ami. Z tego co znalazłem podchodzi mi jedynie:
Honda Shadow, Junak M16, ROMET Malibu 320i by Johnny Pag - zainteresowałem się mocno tymi dwoma ostatnimi pozycjami, lecz opinie na ich temat są podzielone.

Jeśli czujesz że posiedzisz w bajkach trochę dłużej to zacznij od prawa jazdy. Nawet te 20 godzin na Gladiusie pozwolą Ci wyrobić sobie minimalne zdanie na temat motocykli, a kurs też sprawia frajdę . Jak już będziesz miał glejt , pojedziesz na jazdę próbną i będziesz testował . Kupowanie oczami nie ma sensu - musisz się przymierzyć do maszyny, zobaczyć czy Ci wygodnie, czy chcesz Vkę czy rzędówkę itd. Rosły chłop z Ciebie i 125 to chyba jednak troszkę za mało ;] 

Pozdrawiam i życzę powodzenia :smile:

Edytowane przez WojtasLDZ (wyświetl historię edycji)

Jeśli jednak 125 to polecam Shadow, ewentualnie DragStar - to są największe choppery 125. Mam 185cm i 110kg i nie wyglądam jak na zabawce

Oczywiście nie kupię nic w ciemno, bardziej skłaniam się ku prawie jazdy kat. A2 niż jeżdżąc na kat. B. Chciałbym zestawić sobię listę modeli, na które warto zwrócić uwagę by nie jeździć zbytnio po całym kraju, abym mógł znaleźć w miarę coś na terenie woj. łódzkiego. Shadow'a mam na uwadze, większą jej część zwróciła na mnie pozycja Junaka M16 albo wcześniej wpominanego też ROMET'a Malibu 320i by Johnny Pag, jako pierwszy 'chopper'.

Podobny temat już się pojawiał i podpowiadam też podobnie

Nie kupuj Chińczyka ich "średnia" opinia  nie bierze się znikąd. Sam tego doświadczyłem gdy zaczynałem przygodę z jednośladami.

Poza tym lepiej wpadnij  do powitalni bo taki tu zwyczaj i prikaz za razem coby cię jakiś moderator lub inny taki nie zbałamucił

Spotkałem przypadkiem ostatnio właśnie te dwa modele w jednym z salonów: Junaka M16 i Rometa Malibu 320i by Johnny Pag. Nie miałem niestety okazji przejechać się na żadnym z nich, ale mogłem się do każdego przymierzyć Junak ma wygodną pozycję, ale Romet jakoś bardziej do mnie trafił - podoba mi się również jego geometria. Znajdzie się coś w podobie? (pozycja rajdera, gabarytowo może być większy o ile jest)