Hapti Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Cześć wszystkim!Znacie może jakąś dobrą szkołę, gdzie nauczą dobrze jeździć (na tyle ile wystarcza czas, oczywiście) i dobrze przygotują do egzaminu praktycznego? Lokalizacja Widzew, lub gdzieś niedaleko (średnio uśmiecha mi się jeżdżenie w drugi koniec Łodzi...). Przystępna cena, na pewno będzie sporym plusem I szybkie pytanie. Czy OSK (a później WORD) zapewniają "środki bezpieczeństwa" (kask, kurtka)? Jeśli tak, to czy mimo wszystko można korzystać ze swoich?Pozdrawiam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Nie wiem jak jest obecnie z wyposażeniem wordów, ale polskie prawo wymaga kasku i tylko w to zostaniesz prawdopodombie wypozażony przez auto szkoły i później przez word. Dodatkowo kaski te posiadają intercom i masz komunikację z samochodęm jadącym za sobą. ,,Masz komunikację" to troszkę za dużo powiedziane zazwyczaj kaski te działają jednostronnnie a ty odpowiadasz czy zrozumialeś przez machanie głową Ja na egzamin przyszedłem ubrany praktycznie full opcja. Kask i tak musisz załozyć ich, bo jest wielki pomarańczowy z L i głośnikami Tylko mówie moje doznania dotyczą jeszcze dawnego egzaminu i jazd, ale motocykle się zmieniły sam ubiór i sposób nauczania pewnie nie. 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtasLDZ Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Od tego czasu trochę się zmieniło. Kask na egzaminie WORD dostajesz od nich razem z zestawem słuchawkowym + kamizelka z "L". Co do odzienia to musisz sobie je na egzamin zapewnić sam , tj. buty, rękawice , kurtkę i spodnie za kostkę. Z tego co pamiętam jakieś ochraniacze można było dostać , ja miałem swoje. W OSK zazwyczaj mają kaski i ochraniacze, za to już z rękawicami może być problem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hapti Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Okej. Czyli ta część dobrze omówiona.A co z OSK? Znajdzie się coś dobrego? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Ja się uczyłem w F1, bardzo fajna atmosfera, dobrze uczą i masz blisko do trasy egzaminacyjnej Sama szkoła jest w centrum przy Teatrze Wielkim. Tylko nie wiem czy przeklasyfikowali się na nowe przepisy, bo na stronie nie ma tak owej informacji A jeżeli chodzi o widzew ... to to nie pomogę ale w obecnej sytuacji będziesz musiał liczyć 20-30 min na dojechanie do trasy egzaminacyjnej. Biorąc pod uwagę że jedziesz ,,zgodnie z przepisami" nie ma mowy o wymijaniu stojących samochodów bo ciągniesz za sobą samochód szkoleniowy. czyli np z 2h jazd będziesz jechał może z 2 razy po trasie egzaminu większość czasu spędzisz w korkach .... Recepta na dziś: Nie chcesz jechać na drugi koniec Łodzi i zdajesz na Smutnej, musisz poświęcić swój wolny czas na dojazd do centrum, chyba że chcesz poświęcić czas ze szkolenia na stanie w korkach (nie polecam). Auto szkół jest sporo poszukaj w necie nie chcę robić żadnej reklamy 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi