Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Peknieta Sruba Od Mocowania Crashpada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otoz jak w temacie, po wczorajszym wypadzie na slowacje podjezdzajac pod dom poczulem pod lewym kolanem cze craspad jest luzny. Chwycilem go i wyszedl caly ze sroba ktora pekla i przy ramie i zostajac w srodku, czy ma ktos moze pomysl na usunicie kawalka sroby ktory zostal w srodku w gwincie, dodam ze srube sie ulamala na rowni wiec nie ma jak jej chwycic, jedynie co to chyba cos dospawac i odkrecic lub roziweric. czy ktos dzilal z czyms takim wczesniej?

Opublikowano

Przypuszczam, że to gruba śruba więc nie powinno być źle. Zależnie od dostępu albo można dospawać coś, albo rozwiercić ją i wbić specjalny przyrząd (można zrobić sobie prowizoryczny jak masz z czego). Zdarza się więc większość mechaników powinna się podjąć czegoś takiego.

PS nie zastanawia cię czemu nagle się ułamała? Miałeś jakąś glebę na tym crashpadzie?

Opublikowano

Ja przerabiałem temat u siebie tych rozwiertaków i połamałem wszystko- jest to bardzo twarda śruba. Polecam najlepsza metoda to dospawanie śruby do tego ułamanego elementu i zwyczajne później jej wykręcenie.

Opublikowano

PS nie zastanawia cię czemu nagle się ułamała?

Może napisz co to za model/firma crasha,co by ostrzec przed zakupem tego.Oczywiście jeżeli bez gleby się tak stało.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

srobe udalo sie rozwiercic, mysle ze temat mozna zamknac;) pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...