Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Pomysł Na Moto Dla Niskiej :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie myślę o zmianie mojego motocykla - GPZ 500S, na coś troszkę większego. Póki co ten sezon chcę jeszcze przejeździć na mojej Kawce, ale zaczęłam się rozglądać za czymś mocniejszym. Interesuje mnie jakiś sport-turystyk z nisko zawieszonym środkiem ciężkości, gdyż jestem kurduplem- tego nie da się ukryć, bo 1,60m robi swoje. Zależy mi na dostatecznie niskiej kanapie abym mogła swobodnie manewrować sama motocyklem i bezpiecznie stawać w zakorkowanych, dziurawych ulicach. Lub coś możliwego do obniżenia. Budżet? Tak myślę, że do 12 tys. max. 

Opublikowano

Suzuki sv plus kości do obniżenia

Opublikowano

W zależności od budżetu polecam BMW F650GS lub F650GS Twin lub F800GS. Są wersje obniżone. Zbiornik paliwa mają pod kanapą, dzięki czemu obniżono środek ciężkości i nie jest odczuwalna masa motocykla. Bardzo popularne wśród pań i osób o niskim wzroście.

EDIT: Nie doczytałem wcześniej na tematu kasy, w rachubę wchodzi tylko F650GS lub Suzuki V-Strom 650, o którym sam myślałem przed zakupem

Pozdrawiam

Opublikowano

cbrf4i niby sportowa pozycja ale wygodna i kanapa nisko

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Opublikowano

W zależności od budżetu polecam BMW F650GS lub F650GS Twin lub F800GS

tak tak i drabinę w zestawie...

dobra rada zawsze w cenie :biggrin:

Ave!

Opublikowano

No co fakt, to fakt.... CBR'ki mnie nie kręcą, ogólnie jakoś plastiki mnie nie przekonują. Wystarczy, że mąż ma 1000 RR

A może Z 750 S? Ostatnio w Częstochowie się rozglądałam, ale jakoś żadnej nie widziałam Kawki? Ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia? 

Opublikowano

Ostatnio w Częstochowie się rozglądałam, ale jakoś żadnej nie widziałam Kawki? Ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia? 

Bo to rzadki okaz jest :P Co do doświadczenia to ja już mam prawie 3 letnie i złego słowa powiedzieć nie mogę :laugh2:  jednak nie jestem jakiś bardzo niski więc nie wiem jak będzie z Tobą. Gleba raz się przysiadała ale stwierdziła, że za ciężki i coś w tym może być, bo waga na sucho w/g serwisówki 200 kg ale zatankowany do pełna to już z 210+ kg. Jednak siedzenie jest faktycznie dość nisko. Główna zaleta moim zdaniem to bardzo elastyczny silnik z fajnym dźwiękiem nawet na fabrycznym tłumiku. Co tu dużo dumać i się rozpisywać, można się kiedyś umówić i obejrzysz sobie maszynę z bliska i sama ocenisz czy wysoko i ciężko czy wręcz przeciwnie :smile:

Opublikowano (edytowane)

A może  CBF 600? Wydaje mi się że powinien być ok. Na Limanowskiego  w komisie chyba taki stoi to mogłabyś się przymierzyć.

Edytowane przez WojtasLDZ (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

tak tak i drabinę w zestawie...

dobra rada zawsze w cenie :biggrin:

Ave!

Oj tam, z tą drabiną

╬═╬

╬═╬

╬═╬

╬═╬

╬═╬

╬═╬

to przesada. :smile:

Opublikowano

Jeśli nie plastik to może Honda Hornet.

Moto nie za duże i nie za ciężkie ale z natury łobuz i zawadiaka :smile: i potrafi całkiem sprawnie odjechać.

Opublikowano

Polece stronkę http://cycle-ergo.com/ . Można w szybki sposób sprawdzi czy ci nogi nie braknie.

Skoro plastiki cie nie kręcą to możne coś w chromie przy tym wzroscie tutaj masz najwiekszy wybor:D

Opublikowano

Polece stronkę http://cycle-ergo.com/ . Można w szybki sposób sprawdzi czy ci nogi nie braknie.

Skoro plastiki cie nie kręcą to możne coś w chromie przy tym wzroscie tutaj masz najwiekszy wybor:D

Fajna stronka. Ale są jeszcze różne parametry oprócz wzrostu, których nie obejmuje np. grubość ud i wymiary poszczególnych "kończyn" tzw. proporcje ciała.

Najlepszym rozwiązaniem jest przymiarka w realu.

Opublikowano

Oj, tak. Przymierzyć się zawsze trzeba i zawsze jak mam okazję to to robię. Co do stronki, to widziałam ją nie raz, ale nijak to ma się do moich krótkich nóg. Choppery, chrom i ja?   :shock3:  Nie, lubię je zadbane oglądać i słuchać, ale nie czyścić  :biggrin:

Ważny jak dla mnie jest właśnie środek ciężkości motocykla, bo łatwiej mi się manewruje moją Kawą przy niskim wzroście, niż przykładowo CBR'ką F2. Mąż chciał mi ją zostawić w spadku, ale jak na pierwszy motocykl była dla mnie zbyt ciężka i ciut przy mocna w porównaniu z 500.

Opublikowano

A może Zipp Nitro 250 :biggrin:

Jeździłem, złego słowa nie powiem, a i kobitka 160 cm stała całą stopą. Od biedy jakaś zwinna 250tka (np. Ninja 250, YZF)

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano (edytowane)

Ależ śmieszne :smile: Nie chcę się cofać w rozwoju.... Jak już iść to z postępem   :P

Przymierzyłam się do kilku i kupiłam w końcu. Jednak Hornet w owiewkach. Lekki, niezbyt wysoki, zadbany, zwinny, wygodny i wiem, że go ogarnę :smile:

Edytowane przez miśka7558 (wyświetl historię edycji)