Skocz do zawartości

Krew Dla Rafała Pistolero85

Emil89

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już pewnie wiecie dzisiaj rano nasz kolega Rafał forumowy PISTOLERO85 miał bardzo poważny wypadek w Łodzi. Potrzebna jest dla niego każda ilość krwi ponieważ teraz ma już 2 operację i najprawdopodobniej czeka go jeszcze jedna. Jak możecie to oddajcie krew dla Rafała Borowieckiego leży na intensywnej terapii w szpitali Kopernika w Łodzi.

Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro, marz tak jakbyś miał żyć wiecznie...

nie w szpitalu tylko w punkcie krwiodawstwa

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

w punkcie krwiodawswta... w Łodzkiem:
http://www.krwiodawstwo.pl/44/punkty-pobran

Uprzedzając pytania, nie ma znaczenia Wasza grupa kwii. Oddajcie jeśli możecie z dopiskiem na kogo. Jeśli ktoś ma wątpliwości (zdrowie, leki itd) można zadzwonić i zapytać się czy można w takim, a takim stanie oddać krew. Trzymajmy kciuki za moto-kolegę!

a np poza województwem? np w mazowieckim można oddawać dla Rafała ?

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Mam pytanie, wiem że jak się oddaje krew to należy się dzień wolny tylko nie mogę pozwolić sobie na dzień przerwy w firmie .... wie ktoś czy po 16 można oddać krew dla Rafała bo poszedł bym z dziewczyną i chętnie oddamy tylko pytanie czy gdzieś o 16:30 ktoś nas przyjmie .... z góry dzięki i proszę o odp do 16 bo kwitnę w robocie.

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

tu masz godziny pracy w Łodzi

RCKIK 

91-433 Łódź
ul. Franciszkańska 17/25
tel. centrala +48 42 61 61 400

Godziny pracy:

Poniedziałek     8:00-15:30
Wtorek             8:00-17:30
Środa               8:00-15:30
Czwartek          8:00-17:30
Piątek              8:00-15:30
Sobota             8:00-13:30

z doświadczenia wiem, że lepiej być pół godziny wcześniej bo trochę się schodzi z procedurą

a tu macie oddziały terenowe

http://www.krwiodawstwo.pl/44/oddzialy-terenowe-

Edytowane przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji)

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Dzięki !!  O to właśnie mi chodziło :biggrin: dziś oddam swoją krew jak przejdę wszystkie te papierki 

Edytowane przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji)

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Krew oddana. Brata tez namowilem, tez oddal. Mowiac dla kogo krew Pan niezbyt zaskoczony, nie bylismy pierwsi.

Podobno kilka osob oddalo juz krew dla Rafala

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Krew dla każdego potrzebującego jest zapewniona także spokojnie :smile: Te zbiórki które są organizowane "dla kogoś" są miłym gestem niemniej jednak służy to tylko i wyłącznie uzupełnianiu zasobów w RCKiK :smile:

kamaras

ccm250.png

Byłem wczoraj, niestety nie udało się oddać... lekarz powiedział że jestem niedoleczony po przeziębieniu :sad2: jakieś przesunięcie białek czy coś  

icon3.png Suzuki SV650s

info z niedzieli

śpiączka farmakologiczna, stan bardzo ciężki

godzina widzenia dziennie, w niedzielę jechał do niego kolega

myślę, że jak będzie miał do przekazania jakieś pewne informacje to nam napisze

Edytowane przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji)

Na wstępie bardzo dziękuje w imieniu rodziny Rafała za oddaną krew. Wielkie dzięki za tak dużą mobilizację i tyle oddanej krwi.

Jestem cały czas w kontakcie z Pauliną, która na bieżąco podaje mi informację o Rafale (sam byłem u niego kilkakrotnie i pewnie jeszcze nie raz będę), jeśli chodzi o jego stan to Rafał jest w śpiączce farmakologicznej, jego stan jest bardzo ciężki ale jest stabilny, w tej chwili trzeba czekać. Jak dowiem się nowych informacji to na pewno napisze. Trzymajcie kciuki za Rafała.

Edytowane przez Emil89 (wyświetl historię edycji)

Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro, marz tak jakbyś miał żyć wiecznie...

Emil przekaż Paulinie że wszyscy trzymamy kciuki i jesteśmy cały czas z nimi myślami  RAFAŁ NIE PODDAWAJ SIĘ - WALCZ  :smile:

Edytowane przez AgaJaga (wyświetl historię edycji)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

@Pistolero85! Z racji profesji, wiem nieco więcej o tym co z Tobą zrobili w "Koprze" ;) - tym bardziej cieszę się z Twojej świetnej formy, gratuluję powrotu do zdrowia i dobrej kondycji!

Tylko teraz nie szalej za mocno! :moto:

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting