falki Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam !Dwa tygodnie mija jak wróciłem z Teneryfy i nadal nie mogę odreagować.Temperatura w cieniu 20-22stopni, zero deszczu,w trzy dni przejechane 800km, drogi w potężnych górach z tyloma winklami że w życiu jeszcze nie widziałem do tego tunele i przepiękne widoki, jak znajdę chwilę to wrzucę parę fot.Różnica pokonanych wzniesień od 0,00m npm przy oceanie do 2220m npm przy stacji kolejki górskiej na wulkan el Teide.Motocykl Yamaha XT 660 R oczywiście z lokalnej wypożyczalni (koszt 211 euro za 3dni-drogo ,ale warto było za to etylina po1 euro za literek)Jednym słowem coś czego nie da się zapomnieć.Gdyby ktoś wybierał się na Kanary, w szczególności Teneryfę to służę radą.Pozdrawiamfalki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
83matys Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Wybrałeś chyba najlepszy okres do zwiedzania tej miejscówki na moto.Ludzie są różni i wiem, że jest pewnie wśród nas wielu miłośników upału, ale ja dostaję kur..icy jak mi się jajka na twardo gotują, a koszulka klei do pleców. Robiłem już Węgry przy upałach 35 stopni i to wyleczyło mnie z pomysłów typu Chorwacja albo Dolomity w lipcu. Na Teneryfie 20-22 stopnie to spełnienie marzeń Gratuluję wypadu. Wrzuć fotki koniecznie! 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Dostawałeś kur...icy bo zwiedzałeś Węgry, miałem to samo. Prędkości małe a i ochłody od morza nie zaznasz, Chorwacja i inne tego typu miejsca to inna bajka więc się tak szybko nie zniechęcaj! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
83matys Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Byłem w lecie nad morzem. Tym w Chorwacji też. Jestem dziwakiem Nie lubię upałów 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 no to lipa, z sezonu zostaje ci wiosna i jesien:P 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
83matys Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 albo jazda na północ. W czerwcu planuję Talinn. Zapraszam 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Tallinn jest genialny, super pomysł. Wracałem przez Tallinn i posiedzieliśmy tam parę dni. Ale droga do niego - via baltica - totalny syf. Nuda i wariaci w TIRach. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif O ile jedno drugiego nie wyklucza... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
83matys Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 falki, możesz fotki wrzucić? 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falki Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 falki, możesz fotki wrzucić?Jasne że wrzucę jak tylko znajdę chwilkę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falki Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Wrzucam Wam obiecane fotki z Teneryfy. Południe wyspy. W drodze z Los Gigantes do Wąwozu Masca. Południe. Wąwóz Masca. Widok na El Teide i Pico Viejo (centrum wyspy). W tym rejonie jedne z nielicznych, prostych odcinków dróg (poza autostradami). Północny zachód Północny zachód. Po takich drogach jeździmy. Mój plecak z wynajętym XTekiem. W tle Golf I w stanie "igła". Koniec świata i ja. Żeby tu dojechać trzeba na odcinku 2km asfaltu pokonać różnicę wzniesień 1 km w dół (około kilkudziesięci zakrętów). Temperatura cały czas powyżej 20 stopni. Jedynie na wysokości powyżej 2000 metrów ok. kilku stopni . Pozdrawiam, falki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Super wypad Nic tylko wstawić swoje moto w samolot i śmigać po tamtejszej okolicy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi