falki Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam !Dwa tygodnie mija jak wróciłem z Teneryfy i nadal nie mogę odreagować.Temperatura w cieniu 20-22stopni, zero deszczu,w trzy dni przejechane 800km, drogi w potężnych górach z tyloma winklami że w życiu jeszcze nie widziałem do tego tunele i przepiękne widoki, jak znajdę chwilę to wrzucę parę fot.Różnica pokonanych wzniesień od 0,00m npm przy oceanie do 2220m npm przy stacji kolejki górskiej na wulkan el Teide.Motocykl Yamaha XT 660 R oczywiście z lokalnej wypożyczalni (koszt 211 euro za 3dni-drogo ,ale warto było za to etylina po1 euro za literek)Jednym słowem coś czego nie da się zapomnieć.Gdyby ktoś wybierał się na Kanary, w szczególności Teneryfę to służę radą.Pozdrawiamfalki 0 Cytuj
83matys Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Wybrałeś chyba najlepszy okres do zwiedzania tej miejscówki na moto.Ludzie są różni i wiem, że jest pewnie wśród nas wielu miłośników upału, ale ja dostaję kur..icy jak mi się jajka na twardo gotują, a koszulka klei do pleców. Robiłem już Węgry przy upałach 35 stopni i to wyleczyło mnie z pomysłów typu Chorwacja albo Dolomity w lipcu. Na Teneryfie 20-22 stopnie to spełnienie marzeń Gratuluję wypadu. Wrzuć fotki koniecznie! 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein
kuba Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Dostawałeś kur...icy bo zwiedzałeś Węgry, miałem to samo. Prędkości małe a i ochłody od morza nie zaznasz, Chorwacja i inne tego typu miejsca to inna bajka więc się tak szybko nie zniechęcaj! 0 Cytuj
83matys Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Byłem w lecie nad morzem. Tym w Chorwacji też. Jestem dziwakiem Nie lubię upałów 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein
kuba Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 no to lipa, z sezonu zostaje ci wiosna i jesien:P 0 Cytuj
83matys Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 albo jazda na północ. W czerwcu planuję Talinn. Zapraszam 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein
peter Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Tallinn jest genialny, super pomysł. Wracałem przez Tallinn i posiedzieliśmy tam parę dni. Ale droga do niego - via baltica - totalny syf. Nuda i wariaci w TIRach. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif O ile jedno drugiego nie wyklucza... 0 Cytuj
83matys Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 falki, możesz fotki wrzucić? 0 Cytuj Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein
falki Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 W dniu 18.02.2012 o 21:01, '83matys' napisał(a): falki, możesz fotki wrzucić?Jasne że wrzucę jak tylko znajdę chwilkę. 0 Cytuj
falki Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Wrzucam Wam obiecane fotki z Teneryfy. Południe wyspy. W drodze z Los Gigantes do Wąwozu Masca. Południe. Wąwóz Masca. Widok na El Teide i Pico Viejo (centrum wyspy). W tym rejonie jedne z nielicznych, prostych odcinków dróg (poza autostradami). Północny zachód Północny zachód. Po takich drogach jeździmy. Mój plecak z wynajętym XTekiem. W tle Golf I w stanie "igła". Koniec świata i ja. Żeby tu dojechać trzeba na odcinku 2km asfaltu pokonać różnicę wzniesień 1 km w dół (około kilkudziesięci zakrętów). Temperatura cały czas powyżej 20 stopni. Jedynie na wysokości powyżej 2000 metrów ok. kilku stopni . Pozdrawiam, falki 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Super wypad Nic tylko wstawić swoje moto w samolot i śmigać po tamtejszej okolicy 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi