Skocz do zawartości

Uwaga Kierowcy! Fotoradary Będą Pstrykać Od Tyłu

Bulba

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mi brat policjant tłumaczył to wystarczy wskazać 3 osoby które mogły w tym czasie prowadzić pojazd i już sprawa zostanie umorzona.

HONDA CBR 929RR icon3.png

KAWASAKI ZX10R   icon3.png

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ridrick

14

• siwutek

7

• dario29

5

• Bulba

5

Top użytkownicy w tym temacie

A czemu akurat 3 ??? nie wystarczy jedna oprócz mnie ??

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

być może dlatego że mniej mają problemów z zaproszeniem i przesłuchaniem 1 osoby niż 3, po prostu nieuzasadnione ekonomicznie :Dnajgorsze jednak jest to co napisał Andrzej, ta kasa nie idzie na poprawę bezpieczeństwa w ruchu drogowym ale na łatanie budżetu rozkradzionego przez yebanych złodzieji z rządu

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

Nasz rząd to gnoje i złodzieje. Zgadzam się u nas poprawa bezpieczeństwa to nic innego jak napierdala...e przy drodze nowych ograniczeń prędkości i ostrzegawczych o złej nawierzchni.

Dzisiaj TVBigos wrzucil swoj najnowszy filmik

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Właśnie w niedzielę 18 od strony Rzgowa do Tuszyna co jechaliśmy na Olsztyn miałem cuś koło 270 i wracając do Młyna Złotego z 200. Dziś przejeżdzałem wszędzie odwrócone. Wiecie od kiedy odwrócili?????? Może być kiszka http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

Krzysiek takich rzeczy się nie pisze nawet na forum. Powyżej dobrowolnie przyznałeś się do dwóch wykroczeń po 500 każde, a są też tacy którzy za to pierwsze postawiliby Cię przed sądem. To forum motocyklowe ale wejść i poczytać może każdy więc lepiej uważać. Na szczęście Ty chyba piszesz o tej wycieczce po niemieckich autostradach ;) Tylko nazw używasz spolszczonych :smile:

Nikt nie ma zadnego dowodu na to co napisal wiec bez przesady... Kazdy moze sobie cos w internecie napisac a przeciez nikt za to kary nie dostaje jak nie ma dowodu na popelniony czyn

Dobre :smile: muszę zapisać w ulubionych :smile:

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Jerry - kiedyś komuś coś to dało? Bo obawiam się, że w tym złodziejskim kraju takie pisma sa olewane i jeśli nie płacimy po mandat przyjdzie komornik i zwyczajnie ściągnie z konta.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

To że był błysk, nie znaczy koniecznie, że w środku jest aparat. Sam miałem sytuację, że błysnęło, ale zdjęcie nie przyszło.

Mają 180 dni na wysłanie zdjęcia od momentu wykrycia wykroczenia, więc generalnie 180 dni plus ok. miesiąc :/

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Do mnie niedawno przyszła fotka z lipca 2011. A auto sprzedałem 13miesięcy temu w styczniu. Czyli 8 miechów po wykroczeniu wzięli się za robotę.

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl

Z tego co mi brat policjant tłumaczył to wystarczy wskazać 3 osoby które mogły w tym czasie prowadzić pojazd i już sprawa zostanie umorzona.

brat ci źle wytłumaczył w tej chwili wszystkie fotoradary przejęła Inspekcja Transportu Drogowego i nic ci nie pomoże bo przysyłają ci już mandat

brat ci źle wytłumaczył w tej chwili wszystkie fotoradary przejęła Inspekcja Transportu Drogowego i nic ci nie pomoże bo przysyłają ci już mandat

To ze przysyłają mandat jeszcze nic nie oznacza. Widocznie trzeba nie odbierać pism od inspekcji. Poza tym zawsze istnieje droga by się odwołać. A wiedząc, że większość fotoradarów pstryka od tyłu to w ciemno mogę iść do sądu ;P. Nie mam zamiaru odpowiadać tylko za to że posiadam pojazd bo tym tropem idąc będzie jak w dowcipie z bacą: Przyszła pewnego razu Policja do Bacy. Jeden z policjantów mówi po chwili: - Musimy zamknąć Bacę, bo pędzicie bimber. - Czemuż to? - zdziwił się Baca. - Bo znaleźliśmy w stodole u Bacy aparaturkę do pędzenia bimbru. - wyjaśnił mu drugi policjant. Na to Baca: - To zamknijcie mnie też za gwałt, przeca aparaturke też posiadam...A jak przejdzie numer z takim wystawianiem mandatu to z miejsca idę załatwiać by w dowodzie rejestracyjnym było przynajmniej 3 właścicieli z różnymi miejscami zameldowania. I niech się wtedy pier... komu wystawić mandat ;P. Trzech nie wystawią a odpowiedzialności grupowej zastosować im nie wolno.

Czytałem gdzieś na naszym forum o patencie na tzw. zagranicznego kolegę. Najlepiej nie z Unii Europejskiej, tylko jakiś Jose z Meksyku bardzo nas prosił o możliwość przejażdżki i się zgodziliśmy, a co on nawyczyniał to nie wiemy :DDruga kwestia - właśnie, fotoradary (wszystkie puszki przygotowane do instalacji urządzenia pomiarowego) miały być jakoś pomalowane na żółto i to już dawno, a taki fotoradar widziałem póki co jeden. Widać, że gminy mają to w bardzo głębokim poważaniu, grunt, że kasa od kierowców leci -_-A postawić 50tke na prostym odcinku gładkiej kilku pasmowej drogi w okolicy której nie ma pieszych i wmawiać, że to dla bezpieczeństwa to każdy potrafi ;/

Czytałem gdzieś na naszym forum o patencie na tzw. zagranicznego kolegę. Najlepiej nie z Unii Europejskiej, tylko jakiś Jose z Meksyku bardzo nas prosił o możliwość przejażdżki i się zgodziliśmy, a co on nawyczyniał to nie wiemy

kolega ma na myśli taki oto patent => sposób na mandat :decayed:

• 2 miesiące temu...
działkowy emeryt

dziś z łonetu:

300 nowych fotoradarów - wiemy gdzie staną - Moto w Onet

a jakby się komuś czytać nie chciało:

1. łódzkie Aleksandrów Łódzki

2. łódzkie Blok Dobroszyce

3. łódzkie Dąbrowa Wrocławska

4. łódzkie Kietlin Radomszczańska

5. łódzkie Łódź Włókniarzy / Liściasta

6. łódzkie Łódź Palki / Smutna

7. łódzkie Łódź Pabianicka

8. łódzkie Niesięcin

9. łódzkie Osjaków

10. łódzkie Plecka Dąbrowa

11. łódzkie Poniatów

12. łódzkie Słomków Mokry Kamienna Brzozowiec

13. łódzkie Słowik Gdańska

14. łódzkie Spała

15. łódzkie Wojszyce

16. łódzkie Zduny

17. łódzkie Zduńska Wola Łódzka

18. łódzkie Zgierz

mam wrażenie, że to jakiś medialny farmazon, bo te wymienione kurat już stoją, w dokładnie tych miejscach http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

kolega ma na myśli taki oto patent => sposób na mandat

zajefajne, czytam to już któryś raz i cały czas jest niezła polewka. Ale ciekawe jak to się skończyło ? :drool:

==============================
Mercedes CLA 45 AMG Klub Polska

- MV AGUSTA DRAGSTER RR 2016

- Aprilia RSV4 2014 SC-Project

- Suzuki GSXR 1000 K6 RaceFIT
- Honda CB1000R 2009r PCIII, GP RACEFIT
- Buell 1125 CR 4000KM
- Yamaha FZ1 15000KM - crash
- Buell XB12S
- Suzuki GSX-r 1000 K2 15000KM
- Suzuki GSX-F 600 12000KM

https://www.youtube.com/user/nicram82b YouTube

fakt, w wiekszosci stoja ale puste skrzynki

No właśnie a ustawa mówi, że nie może stać sama puszka.

No właśnie a ustawa mówi, że nie może stać sama puszka.

Puszka niby może stać, ale nie może być to atrapa :biggrin: czyli tak jak to było kiedyś wsadzali coś al'a obiektyw i każdy zwalniał.

Kiedyś mówili jeszcze że jeżeli fotoradar jest wyłączony to powinien być zasłonięty i niby mają być obklejone odblaskowaą folią, a z tymi rzeczami w Łodzi się nie spotkałem ;/

Może będą stwaiać teraz podwójnie fotoradary <hahaha>

Stare puszki będą wymieniane na inne (te oczojebne). Stare znikną z krajobrazu, z tym, że jest jakiś okres przejściowy na wymianę.

flm_1375891738__88x31.gif

You'll never ska alone!

Stare puszki będą wymieniane na inne (te oczojebne). Stare znikną z krajobrazu, z tym, że jest jakiś okres przejściowy na wymianę.

I pewnie ten okres przejściowy będzie trwał 10 lat podczas których będą nas regularnie łupić.

Nie ma tu jakiegoś prawnika ?? ja bym się z ch... pokłócił trochę za te wałki ;)