Skocz do zawartości

Częściowe Zakrycie Tablicy Rejestracyjnej

AndrzejCBR

Rekomendowane odpowiedzi

to nie jest najgorsze, na zachodzie przeważnie się za autostrady płaci [wyjątek jaki znam to Niemcy] -coś co ma być dobre musi kosztować, tyle że co to u nas za autostrady- 2 pasy i cały czas zwężki bo remont- rozumiem płacenie za 4 pasy, no co najmniej 3 pasy gdzie remont od razu nie ogranicza się do zamknięcia i remontowania 2 pasów a jeden otwarty! Ale najgorsze jest to, że mądrzy włodarze [prawdopodobnie bez żadnych łapówek i z dobrej woli] podpisali umowy z właścicielami autostrad gwarantując im że w obrębie np. 30 km nie powstanie żadna droga równoległa, która normalnie mogłaby odciążyć autostradę i co za tym idzie ograniczyć zyski - paranoja.

Do tego jeszcze Wodzu chyba dochodzi brak nadzoru nad cenami, czyli prywatna firma która posiada w dzierżawie autostradę może dyktować ceny jakie sobie zechce.

Wiesz co ale „obrębie np. 30 km nie powstanie żadna droga równoległa, która normalnie mogłaby odciążyć autostradę” to nie słyszałem normalnie łazęgi robją co chcą :whip:

Rzyć ? A dobrze, dziekuję :biggrin:

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Do tego jeszcze Wodzu chyba dochodzi brak nadzoru nad cenami, czyli prywatna firma która posiada w dzierżawie autostradę może dyktować ceny jakie sobie zechce.

No takie są prawa rynku. Właściciel dyktuje cenę a manipuluje tę cenę rynek. Jak nie będzie chętnych to właściciel obniży cenę, jak będzie tłok cena zostanie podniesiona. I tak powinno być! Prawa rynku powinny rządzić a nie nasz głupi "żond" wtrącający się do relacji firma -> klient. A won od tego! Klient powinien decydowac co chce kupić, gdzie jeździć a nie zaporowe akcyzy np na silniki ponad 2.0 l 14% akcyza na import - to jest promowanie aut o małych pojemnościach! takie praktyki ze strony państwa powinny być surowo zakazane. To jest ograniczanie wolności obywatela. To samo dorzucanie sztucznych podatków w papierosach, alkoholu, nakaz zapinania pasów. To moje życie i ja chce o nim decydować a nie czuć się jak ubezwłasnowolniony niewolnik, którym zważywszy na to ile odbiera mi państwo z moich dochodów (83%) już prawie jestem.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Wiesz co ale „obrębie np. 30 km nie powstanie żadna droga równoległa, która normalnie mogłaby odciążyć autostradę” to nie słyszałem normalnie łazęgi robją co chcą :whip:

niestety - wiele rzeczy jest niejawne dla "szarych mas" dlatego takie przekręty robią i są bezkarni :sad2:

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

z tego co słyszałem na tvn turbo za myk-blache mają też teraz karaćjak by ktoś znalazł jakieś dokładniejsze info będę wdzięczny

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

Akurat taryfikator idzie w dobrą stronę - nie ma nic o zwiększeniu kar za prędkość - czyli to co najbardziej wszystkich interesuje.Natomiast zwraca się wreszcie uwagę na inne o wiele bardziej niebezpieczne manewry jak choćby wyprzedzanie na i przed przejściem, zwiększanie prędkości jak ktoś inny nas wyprzedza. Do tego większe kary dla kutasów parkujących na miejscach dla niepełnosprawnych.Jeszcze życzyłbym sobie żeby policja nie łapała tylko tych co przekraczają prędkość (w nocy na włókniarzy na przyklad) - bo tych złapać jest najłatwiej, a położyła nacisk na inne (choćby ww) bardzo niebezpieczne manewry, które są codziennością. Praktycznie nikt nie respektuje zakazu wyprzedzania na skrzyżowaniu, przejściu dla pieszych itd. Temat dróg to osobna kwestia i tutaj każdy wie jak fatalnie jest;]

• 5 miesięcy temu...

Co do przekraczania prędkośći, nie wydaje mi się, aby policja łapała motocykle jadące na 50 km/h - 90 km/h. Zawsze tyle jeździłem Rometem, i Policja nawet chyba nie "strzelała" we mnie. Nie wiem czy ze względu na markę, ale z daleka nie widzieli przecież, czy miałem szczęście.

Większym motocyklem, miałem sytuację gdzie zjeżdżałem z autostrady, przekraczałem prędkość nieznacznie o 20-30-35 nie wiem dokładnie, miałem kamizelkę odblaskową "ala policyjną", i też nie zatrzymali mnie chociaż myslalem, że juz po mnie.

Uważam, że jak ktoś "łamie przepisy" ale z głową, to nikt z tego powodu go nie zatrzyma. Ale jak ktoś jedzie 200 w pełnym ruchu na 50 przez skrzyżowanie, to niestety może zatrzymać go albo samochód wyjeżdżający z bocznej ulicy, albo właśnie Policja.

Tak więc, ja nie jestem za zakrywaniem tablic.

Edit: Po otrzymaniu ostatnio zdjęcia z 3 ma samochodami na fotce, dwa w przeciwnym kierunku, a mój od tyłu, jestem za !

Edytowane przez kamyks (wyświetl historię edycji)

Szanować prawo i jeździć zgodnie z przepisami a dać się ograbiać BANDYTOM w szachowanych czapkach to co innego. Mnie pstryknął na trasie do łodzi przed kruszowem 85 na 70. Jeśli w Polsce foto radar jest traktowany jako forma łatania dziury a urządzenia są stawiane na trasie szybkiego ruchu, gdzie teren zabudowany jest tylko z nazwy, to jestem jak najbardziej za zasłanianiem.

A co do kultury jazdy i bezpieczeństwa, to wystarczy wyjechać za granicę naszego kraju i bez problemu bez napinania można przejechać 300km w 3h bez łamania żadnego przepisu, co więcej jeśli ktoś przepis łamie to zazwyczaj to polak,miałem za granicą trzy incydenty wszystkie z polakami, smutne ale my nawet nie mamy się gdzie tej kultury nauczyć a właściwie to nie gdzie tylko na czym, bo droga jest jak krajobraz księżycowy, a ograniczenia stawiane tak by jak najwięcej zarobić.

Szanować prawo i jeździć zgodnie z przepisami a dać się ograbiać BANDYTOM w szachowanych czapkach to co innego. Mnie pstryknął na trasie do łodzi przed kruszowem 85 na 70. Jeśli w Polsce foto radar jest traktowany jako forma łatania dziury a urządzenia są stawiane na trasie szybkiego ruchu, gdzie teren zabudowany jest tylko z nazwy, to jestem jak najbardziej za zasłanianiem.

A co do kultury jazdy i bezpieczeństwa, to wystarczy wyjechać za granicę naszego kraju i bez problemu bez napinania można przejechać 300km w 3h bez łamania żadnego przepisu, co więcej jeśli ktoś przepis łamie to zazwyczaj to polak,miałem za granicą trzy incydenty wszystkie z polakami, smutne ale my nawet nie mamy się gdzie tej kultury nauczyć a właściwie to nie gdzie tylko na czym, bo droga jest jak krajobraz księżycowy, a ograniczenia stawiane tak by jak najwięcej zarobić.

Cholera, jak tu się z tobą nie zgodzić. :cheers:

Cholera, jak tu się z tobą nie zgodzić. :cheers:

Dziękować :cheers:

Właśnie jestem po tygodniu 4000km za granicą i tygodniu 1000km w kraju, moje obserwacje i porównania są bardzo przygnębiające http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif

Jak tak to już lepiej klejem z pistoletu- oderwie się ładnie a od góry nie będzie widać. Swoją drogą aż dziwne że nikt nie wymyślił jakiegoś automaciku "z klapką" uruchamianego przełącznikiem. Pewnie miałby niezły zbyt :smile:

Jak tak to już lepiej klejem z pistoletu- oderwie się ładnie a od góry nie będzie widać. Swoją drogą aż dziwne że nikt nie wymyślił jakiegoś automaciku "z klapką" uruchamianego przełącznikiem. Pewnie miałby niezły zbyt :smile:

Jak to nie CHOWANA TABLICA, RAMKA MOTO Z ROLETĄ! W-wa (2613110908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

eee Rado! w jakim Ty świecie żyjesz chłopie :biggrin:

http://allegro.pl/chowana-tablica-rejestracyjna-r6-r1-hornet-bandit-i2603522744.html

Takie częściowe zakrywanie tablicy rejestracyjnej kosztuje u misiaków 100zł i 3pkt.

Wczoraj miałem okazję się o tym przekonać http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png

A dla foto pstryka takie przewinienie jest darmowe :decayed: a nawet jeśli to mandat za nawet nieznacznie przekroczoną prędkość na pewno będzie wyższy. Poza tym u nas foto pstryków jest tyle co bobków przy króliczej d*pie a policja to różnie a raczej rzadko.

Zgadza się, i też dlatego moja tablica była częściowo zakryta. Ale niestety misiaki alfą wyczaili mnie skutecznie na trasie Zgierz- Ozorków obok "baru pod kogutem" i popędzili ile sił z całą tą dyskoteką.. Co najlepsze jeden z misiaków przyznał się że też jest motocyklistą i przyjeżdża na nasze czwartkowe spotkania. :ph34r:

Wlasnie wczoraj byl program w TV gdzie policjanci lali na potege z zabezpieczen przeciw radarom przenosnym i tak, najwiekszy polew z plyt CD na lusterkach, z ust udzielajacych wywiadu padlo ze plyta analogowa lepsza tylko ogranicza pole widzenia, pozniej lali z kierowcow puszek ktorzy jezdza na liscia ale maja odkryta naklejke za szyba i wszystko wciaz jest czytelne hehe, a na koniec stwierdzili ze antyradary w autah owszem dzialaly, lecz na te nowe co strzelaja o ile pamietam do 3 km napewno nie dzialaja.

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

.. Co najlepsze jeden z misiaków przyznał się że też jest motocyklistą i przyjeżdża na nasze czwartkowe spotkania. :ph34r:

Chce przerniknąć w tajne struktury ugrupowania :ph34r: , pozyskać informacje, zdobyć nasze zaufanie :ph34r:, by potem boleśnie zaskoczyc! Oooo strzeżmy sie MOTO INCOGNITO! http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/help.gif

..................SEX, DRUGS, AND DRUM 'N' BASS.....................

Mowi sie INKOGUTO ? A tak na marginesie to ciekawi mnie jak podejda do niego koledzy gdy go z nami zlapia jak zapitalamy do Mlyna hehe. Pozatym Policjant tez czlowiek, zaakceptujmy chlopaka, moze nie jest z drogowki, a moze jest i jak kogos zlapie to LWG i pusci? Hehe. Niebadzmy zbytnio przewrazliwieni.