Skocz do zawartości

Skrzynia 900Rr Sc33 Awaria - Regeneracja?

Czupryn

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Pod koniec ubiegłego sezonu w moim fajerze zaczął wyskakiwać 2-gi bieg. Raczej normalna sprawa.. 
Silnik rozłupałem i skrzynię mam teraz na wierzchu, widać zaokrąglone ranty wewnątrz trybów

Teraz pytanie: 

Czy ktoś regenerował taką skrzynię i jeśli tak to ile to wytrzymało i jak się sprawowała po regeneracji.
Rozmawiałem z majstrem który się tym trudni i wyjaśnił że taka regeneracja polega na szlifowaniu czy tam frezowaniu powierzchni zaokrąglonych tak aby te zaokrąglenia zniwelować a pozostawić jedynie kąt określony w specyfikacji. 

Jeśli macie namiary na kogoś sprawdzonego to poproszę.

Z góry dzięki za pomoc. 

Edytowane przez Czupryn (wyświetl historię edycji)

Miałem kiedyś   w thundercat-cie taki problem, mocno wywalona powierzchnia w 2-ce. Poszperałem i znalzałem części z rozbitka, było sporo taniej niż próba naprawy, o nowej nie wspomne. Moim zdaniem regeneracja na niewiele się przyda, działają tan naprawdę duże siły.  Powodzenie w naprawie i do zobacenia na drodze :moto: LWG.

• 2 tygodnie później...

Wszystkiego kosztowało mnie 250.

Regenerowali też 5 bieg. Na pierwszy rzut oka to szczerze mówiąc ta regeneracja d*py nie urywa. Podszlifowane, zrobione kąty na kłach. na profeske to nie wygląda. Precyzji brak..

Zobaczymy jak to bedzie wyglądało w praniu. Po świętach składam sprzęt i napisze co się bedzie działo.

• 2 tygodnie później...