Skocz do zawartości

Honda Cbr F2 Andrzejcbrf2

AndrzejCBR

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj założyłem nowy napęd DID'a 530 VX 'złoty' wraz z zębatkami JT całość pochłoneła trochę czasu ale od razu inne wrażenia z jazdy motocykl cichszy łańcuch nie hałasuje. Standardowe przełożenia przód 15z tył 43z łańcuch 108 ogniw.

v2wft73hzl85_t.jpg

fxznk8w1d803_t.jpg

499ccl36b5h8_t.jpg

lw039h6l4grd_t.jpg

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Nadchodzące ciepłe dni ruszyły mnie do przygotowania moto na sezon, rozebrałem owiewki wyczyściłem wypucowałem, doładowałem i założyłem akumulator, łańcuch umyłem naftą oraz kreszerem do wyschnięciu starannie nasmarowałem belrejem. Dodatkowo zmieniłem obicie kanapy tamto już było trochę wytarte skóra się wykruszyła, więc teraz jest nowa. Nie mogłem się powstrzymać delikatnie ja przespacerowałem:) 

flm_1392736085__sam_2808.jpg

flm_1392736127__sam_2814.jpg
Edytowane przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji)

Już nie mogę się doczekać ciepłych dni najlepiej wiosny, zatankować pod korek i polatać. Jeszcze nowa oliwa do pieca i będzie można kręcić na czerwone pole.:smile:

• 10 miesięcy temu...

thumb_flm_1421165688__sam_3468.jpg

thumb_flm_1421165825__sam_3466.jpg

thumb_flm_1421165910__sam_3472.jpg

thumb_flm_1421166545__sam_3474.jpg

Honda dostała przewody hamulcowe w stalowym oplocie oraz nowy płyn hamulcowy ATE DOT4 cl6

Dziś pogoda była w miarę i przejechałem się kawałek czuć znaczącą poprawę siły hamowania i dozowalność hamulca, w sezonie będę musiał też przyzwyczaić się do klamki, iż nie trzeba jej naciskać z taką siła, natomiast tył również jest na plus klocek lepiej klei ale nie czuć tak znaczącej różnicy jak na przodzie. Standardowo na przodzie od pompy wychodzi jeden przewód, wchodzi do trójnika a aktualnie są dwa przewodu bezpośrednio od pompy co też jest lepszym rozwiązaniem.

Edytowane przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji)