Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No no, to tylko zbieg okoliczności... ;)

Opublikowano

To dlatego pozbyłeś się swojego !

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj, Lutomierska-Włókniarzy. Widziałem leżące moto i białą puchę (chyba Renault) i straż, kierownika już chyba zabrali.

Opublikowano

Jechałem przed chwilą i moto dalej leży...

Opublikowano

tego to nie mógł przewidzieć:

19-latek zatrzymał się na pasie do skrętu w lewo w ulicę Lutomierską i zamierzał ominąć stojące przed nim samochody: hondę i volkswagena. W tym czasie dziecko siedzące w hondzie otworzyło drzwi. 19-letni motocyklista najpierw uderzył w drzwi hondy, potem w stojące na drugim pasie ruchu renault, a następnie w volkswagena.

Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/na-sygnale/wypadki/a/wypadek-na-al-wlokniarzy-w-lodzi-ranny-motocyklista-zdjecia,10643465/
Opublikowano

Ewidentnie wina kierowcy puszki w moim mniemaniu. Powinien zadbać o to żeby dziecko siedziało na d*pie w pasach i nie miało jak otworzyć drzwi.

Opublikowano

Jest tylko jeden problem. Motocyklem kierował 19-latek. Mógł mieć więc najwyżej prawko kat. A2. Jeśli dobrze widzę i UFG się nie myli, to jechał na  GSF1200S - czyli motocyklu, na który nie posiadał uprawnień, nawet gdyby był zablokowany. Chłopak będzie miał kłopoty.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Szczególnie że w każdym samochodzie są takie blokady antydzieciowe, że nie można drzwi otworzyć od wewnątrz.

Opublikowano (edytowane)
Chłopak będzie miał kłopoty.

dostanie 300 za brak uprawnień :smile: zakładając, że będzie uznany poszkodowanym i ma a2, bo jeśli nie ma w ogóle to może być gorzej - chyba moga mu wtedy założyć sprawę w sądzie. kłopoty będą jakby uznali go sprawcą - wtedy ubezpieczyciel się wypina i chłopak pokrywa wszystko z własnej kieszeni + oczywiście mandaty i tak dalej i tak dalej

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

Niby jazda pomiędzy autami jest prosta, a w razie W tak skomplikowana.

Na pewno dziecko otworzyło drzwi, na pewno motocyklista nie był w stanie się zatrzymać.

Możliwe, że był bez (wystarczających) uprawnień. 

Możliwe, że jechał po pasie na którym stało auto, a może omijał przekraczając linie między pasami, ale czy przerywaną czy ciągłą?

Możliwe, że omijał, a może wyprzedzał.

Możliwe, że jechał po pasie do skrętu, a chciał przejechać skrzyżowanie prosto?

Możliwe, że nie dał się zauważyć, bo właśnie wyjechał zza samochodu? (20 km/h to długość auta w sekundę).

Na koniec, kto był winien przekroczenia przepisów, kto spowodował kolizję, kto się będzie poczuwał do odpowiedzialności, a kogo sąd uzna za winnego i w jakim stopniu to są sprawy zupełnie niezależne.

Jak mawiał Forrest: "Shit happens", niezależnie jak się staramy.

Opublikowano

Dlatego czasem wolę sobie "tuptać" między puszkami. Może nie jest turbo profesjonalnie ale przynajmniej mam spokojniejszą głowę, a i są większe szanse na bycie zauważonym i czasem nawet powiększą Ci lukę ;)

Opublikowano

godzinę temu wypadek Al. Włókniarzy / Aleksandrowska. Kierownik przytomny opatrywany w karetce. Mam nadzieję że nic poważnego, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Opublikowano (edytowane)

To chyba chodzi o to co ja mijałem ale już tylko Policja i uszkodzone auto oraz pokiereszowane moto na trawniku przy pasach ale to było Al. Włókniarzy / Limanowskiego na wysokości  LOTOSA tak czy siak szybkiego powrotu do zdrowia

Edytowane przez sopranovw (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Tak oczywiście, to jeszcze Limanowskiego, od Aleksandrowa jechałem i tak mi w emocjach ta Aleksandrowska w głowie została. Osoby na miejscu mówiły że motocyklista wyprzedał auto skręcające w lewo z Włókniarzy w Limanowskiego w kierunku Aleksa. Ale czy tak było to nie wiadomo

Opublikowano

Godzinę temu Przybyszewskiego Puszkina Opel Corsa i motocyklista. Dużo krwi na asfalcie a motocyklista w karetce.

Opublikowano

@Wolf, a nie chodzi o Przybyszewskiego/Tatrzańska? Jest tekst w Expresie: http://www.expressilustrowany.pl/lodz/a/wypadek-na-przybyszewskiego-jechal-skuterem-zostal-potracony,10671736/

Przybyszewskiego/Puszkina jest rozkopane. Rondo w przebudowie.

Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak

Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/

Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647

Opublikowano

Ktoś znajomy w Zgierzu ok 17:30+?

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Osoby na miejscu mówiły że motocyklista wyprzedał auto skręcające w lewo z Włókniarzy w Limanowskiego w kierunku Aleksa. Ale czy tak było to nie wiadomo
czy ktoś coś wie wiecej ??
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj około 12-tej Kopcińskiego przed Nawrot zielona Kawka.Kierownik stał obok moto.