Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zapraszamy wszystkich motocyklistów Aglomeracji Łódzkiej na szkolenie poświęcone technice jazdy na motocyklu.Skupimy się na manewrach i jeździe miejskiej, oraz - dla chętnych - jeździe z pasażerem. Program szkolenia: - ergonomia na motocyklu: postawa i dosiad, regulacje klamek, dźwigni, etc.,- manewry z prędkością poniżej progu równowagi,- martwy ciąg,- patrzenie peryferyjne,- jazda z pasażerem (dla wcześniej zgłoszonych par),- hamowanie awaryjne. Ponieważ liczba motocykli rośnie, zaś dróg nie przybywa w takim samym tempie, na drogach jest coraz ciaśniej.Jednak motocykl pozwala na skuteczne poruszanie się w gęstym ruchu miejskim, co oszczędza nasz czas i nerwy.Jednak skuteczne przedzieranie się jest bezpieczne wtedy, gdy kierujemy motocyklem pewną ręką i znamy jego możliwości. Spotykamy się na obiekcie przy :ul. Maratońskiej 102A teren WORD Łódź ,w niedzielę 19 kwietnia, o godzinie 10.00 ,Wjazd na obiekt od godziny 9:30. Zapraszają: Szkoła Motocyklowa Turbo i KULIKOWISKO Motocyklowa szkoła Tomka Kulika Cena szkolenia: 150 zł- cena obejmuje szkolenie oraz ciepły poczęstunek z grilla po zajęciach. Wystawiamy rachunki. Rezerwacja miejsc i szczegółowe informacje: poczta@kulikowisko.pl lub Zapisz się online !Tel.:692 026 505 - Tomek Kulik504 222 585 - Robert Chmielewski 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Czy prawo jazdy kat A jest wymagane? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tytuł marzec a w opisie kwiecień. ... I nie wiem na kiedy się szykować 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Czy prawo jazdy kat A jest wymagane? Tak Tytuł marzec a w opisie kwiecień. ... I nie wiem na kiedy się szykować dzięki za zwrócenie uwagi oczywiście że kwiecień 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 UWAGA !!!! WAŻNE !!! Nastąpiła Zmiana lokalizacji:WORD Łódź, ul. Maratońska 102A. Za utrudnienia przepraszamy pozdrawiam Robert Chmielewski Wszystkich chętnych proszę o zapis online : http://www.turbo.auto.pl/zapisz-sie.php Formularz jest ze szkolenia podstawowego jeśli ktoś ma prawko w pozycji PKK niech wpisuje tytuł imprezypozdrawiamRobert Chmielewski 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 No to jak już tak blisko to obowiązkowo trzeba się pojawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Zmiana lokalizacji!? Już miałem się pisać,ale do Łodzi też pojadę :-) Trzeba poznać w końcu tego Kulika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zwróciła moją uwagę pozycja obowiązkowa "PKK", co gdy osoby takiego profilu nie mają ze względu na prawo jazdy zrobione przed zmianami przepisów? Profil Kandydata na Kierowcę jest do czegokolwiek potrzebny w praktyce? W rezultacie to badania, zmiany i kolejna kasa. 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Numer PKK nie jest wymagany do tych szkoleń. Robert musi zmienić szablon formularza. 2 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zwróciła moją uwagę pozycja obowiązkowa "PKK", co gdy osoby takiego profilu nie mają ze względu na prawo jazdy zrobione przed zmianami przepisów? Profil Kandydata na Kierowcę jest do czegokolwiek potrzebny w praktyce? W rezultacie to badania, zmiany i kolejna kasa.Formularz jest ze szkolenia podstawowego jeśli ktoś ma prawko w pozycji PKK niech wpisuje tytuł imprezy pozdrawiam Robert Chmielewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutToDie Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Będę na 100% 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Będę na 100% ZAPISZ SIĘ ONLINE : http://www.turbo.aut.../zapisz-sie.php w miejscu PKK wpisujesz nazwę imprezy pozdrawiam Robert Chmielewski 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutToDie Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Uczyniłem to przed napisaniem posta Pozdrawiam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wielkie wydarzenie motocyklowe !!! Po raz pierwszy w Łodzi szkolenie poprowadzi TOMEK KULIK z ekipą z kulikowisko.plZostało już kilka ostatnich miejsc na szkolenie !Nie zwlekajcie super trening przed sezonem !Rezerwacja miejsc i szczegółowe informacje: poczta@kulikowisko.pllubZAPISZ SIĘ ONLINE :http://www.turbo.auto.pl/zapisz-sie.phpTel.:692 026 505 - Tomek Kulik504 222 585 - Robert Chmielewski 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 W związku z odbywającym się jutro Maratonem w okolicy WORD na ul. Maratońskiej, zalecamy dojazd ul. Wyszyńskiego (lub Kusocińskiego), następnie ul. Popiełuszki i na końcu w prawo w ul. Maratońską. Generalnie jutro Łódź będzie poblokowana, więc wyjedźcie znacznie wcześniej. Do zobaczenia. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 I już po szkoleniu pogoda dopisała nie padało podziękowania dla Tomka Kulika i czekamy Suchy na zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Bardzo dużo się dowiedziałem na szkoleniu.Niestety smutna prawda wyszła na jaw,jak jeszcze wiele mam do ogarnięcia.Slalom z wykorzystaniem martwego ciągu bardzo mi się podobał i nie najgorzej mi szło,natomiast p...a podkowa doprowadzała mnie i yadzkę do wrzenia płynów.Jednak po kilku żałosnych próbach okazało się,że i sportem da się to wykonać. Najbardziej widowiskowe chyba było pchanie motocykla innym motocyklem.Ogólnie jestem zadowolony,kolejny mały kroczek... Pozdrawiam wszystkich-dzięki za dobrą i pożyteczną zabawę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zino a pomyśl jak na podkowie kolega bulevardem się musiał namęczyć Podziękowania dla Roberta i Tomka za zoganizowanie szkolenia, dobrze jest na początku sezonu dowiedzieć się jak wiele jeszcze się nie wie i nie umie. Pchanie motocykla motocyklem było niesamowite 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtasLDZ Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Było ekstra , chcę więcej. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne , ale mnie to pchanie ani nie szło , ani się bezpieczny nie czułem. Ważne że jak coś się przytrafi to technikę znam. Ćwiczenia fajne i można sobie od czasu do czasu podjechać na market i popróbować. Dziękuje wszystkim i pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Dziękuję wszystkim obecnym za bardzo miłe towarzystwo. Mam nadzieję, że parę mitów zostało w Waszych głowach obalonych, sporo nowych umiejętności zostało nabytych oraz, że już zapamiętacie, że mityczny przeciwskręt działa przy 0 km/h a "kontrolowane położenie motocykla" to bzdet Czołem Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Dziękuję wszystkim obecnym za bardzo miłe towarzystwo. Mam nadzieję, że parę mitów zostało w Waszych głowach obalonych, sporo nowych umiejętności zostało nabytych oraz, że już zapamiętacie, że mityczny przeciwskręt działa przy 0 km/h a "kontrolowane położenie motocykla" to bzdet Czołem Filmik dołączam : https://www.facebook.com/SK.TURBO.sebastian.chmielewski1/videos/vb.100001662190046/898908313507900/?type=2&theater Na razie tylko taki jak materiał będzie odpowiednio obrobiony to wtedy dołączę odpowiedniej jakości Jeszcze raz dziękuję wszystkim uczestnikom szkolenia pozdrawiam Robert Chmielewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Czy jeszcze jakieś szkolenia są w planach ( Łódź )? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkoła Motocyklowa Turbo Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jasne jak ustalę termin z kulikowisko.pl to odrazu wstawię wydarzenie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 FOTORELACJA Z KULIKOWISKA 19.04.2015 – WORD MARATOŃSKAFoty do pobrania masowo tutaj: http://info.motocykle-lodz.pl/inne/Kulikowisko-Lodz(kwiecien).zip 4 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jesteś Pan wielki!Panie Prezesie-dzięki za foty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi