Skocz do zawartości

Tor Bydgoszcz Z Kulikowisko.pl 11.04.2015R.

Szkoła Motocyklowa Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoła Motocyklowa Turbo

post-2244-0-58876000-1424381140_thumb.jpg

Tor Bydgoszcz

Zapraszamy na kolejną edycję szkolenia motocyklowego poświęconego technice jazdy, które organizujemy na torze PZM Bydgoszcz.

Data: sobota 11 kwietnia - w sam raz, by wysiłek pomógł zrzucić tuszę świąteczną :smile:
Godzina: 10.00 do 16-ej.
Miejsce: tor PZM Bydgoszcz, ul. Fordońska 116, vis'a vis OBI.

Plan szkolenia:

- zbiórka na torze od godziny 9.00, biuro szkolenia, regulacje, ciśnienie, etc.
- teoria: 10.00,
- wyjazd na tor: godzina 11.00,
- zakończenie szkolenia o 16-ej.

Program szkolenia:

- ergonomia na motocyklu, postawa i dosiad,
- technika kierowania, przeciwskręt - fakty i mity,
- praca stóp i bioder podczas jazdy,
- technika i taktyka pokonywania zakrętu,
- manewry na motocyklu.

Z uwagi na różnorodny poziom wyszkolenia i doświadczenia naszych uczestników szkolenia, tradycyjnie podzielimy się na podgrupy, w których nacisk na dany temat będzie zależny od umiejętności i potrzeb osób szkolonych.

Kadra: instruktorzy techniki jazdy z uprawnieniami instruktorskimi.

Cel szkolenia: sprawić by jazda motocyklem była bezpieczniejsza i bardziej komfortowa, ale niekoniecznie wolniejsza niż dotychczas.

Cena szkolenia: 300 zł

a tak to wyglądało w 2014r.

Adres toru: Bydgoszcz, ul. Fordońska 116.

Rezerwacja miejsc: info@turbo.auto.pl lub 504222 585

Robert Chmielewski

Tylko 8 miejsc ! Zapisz się online !

post-2244-0-63858800-1424346100_thumb.png

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Szkoła Motocyklowa Turbo

Już po szkoleniu piękna pododa wszystko okej dziękuję wszystkim którzy byli z nami na szkoleniu i proszę o więcej !!!

Czekamy na relacje filmowo zdjęciowe

pozdrawiam wszystkich 

Robert Chmielewski

Pogoda była wymarzona.Poznałem w końcu Generała Kulika-za***isty gość,jak i reszta instruktorów...

Dla mnie to spotkanie było bardzo cenne,więcej się nauczyłem przez jedną sobotę niż przez kilka amatorskich wypadów na tor RADOM,na którym też było mnóstwo kolesi udzielających wskazówek.Jednak profesjonalne szkolenie,przekazywanie wiedzy,dyscyplina sprawiły,że zrobiłem kolejny mały kroczek w nauce.

Dosiad,pozycja na motocyklu,hamowanie,praca gazem,zakładka,przyspieszanie... i wiele innych rzeczy potrzebnych, żeby bezpiecznie i z przyjemnością poruszać się na motocyklu,pokonywać zakręty -można liznąć na takim szkoleniu!

Dziękuje wszystkim-ekipie szkolącej,uczestnikom,foto i wideo reporterom za dobrą i pożyteczną zabawę.

Szczególne podziękowania dla OSK TURBO.

Pozdrawiam.

Szkoła Motocyklowa Turbo

Kiedy następne szkolenie??

9 maja kolejny termin jak umieszczę na forum to trzeba przesłac zapis online lub możesz go teraz wysłać bo tak jak mówię termin juz mamy 9 maja 

Wszystkich chętnych proszę o zapis online :

http://www.turbo.auto.pl/zapisz-sie.php 

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Motory na TORy :smile: Szkolenie jak marzenie,

Pierwszy raz na takim jednodniowym szkoleniu, a efekty czuje się jakby to było co najmniej tydzień czasu. Najważniejsze co można opisać to faktyczne przełożenie teorii w praktyczne zajęcia. Nie jeden motocyklista który przeczytał o np. przeciwskręcie uważa że wszystko już mu nie jest obce. Otóż póki nie spróbuje pod okiem instruktora wcielić to w życie na własnym moto to tak na prawdę nie poczuje tego faktu i nie wdroży w własną psychikę, poczucie tego co czuje się naprawdę w momencie pokonywania zakrętu z świadomością przeciwskrętu. A przecież tak jak ważny jest fakt co najmniej utrzymywania prędkości w zakręcie to już nie zawsze można wychwycić z opisu czy też filmu na YT.

Zapisałam się na kurs z czystej ciekawości i chęci poznania teorii ale w praktyce. Moje oczekiwania zostały co najmniej spełnione po pierwszych powiedzmy 2h. A po zakończonym kursie wiedziałam, że to były najlepiej wydane pieniądze w ostatnim czasie. Po pierwsze utrwaliłam sobie wiedzę teoretyczną, a po drugie zaopatrzyłam się w nowe doświadczenia na motocyklu. Wiadomo po zmianie motocykla i tak będzie trzeba się ponownie udać na tor w celu poznania nowego sprzętu. Najważniejsze co można wynieść z takiego szkolenia to doświadczenie zdobyte pod okiem ludzi zajmujących się tą profesją nie od wczoraj. Mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że nie mogę się doczekać jak ponownie wyruszę na tor :smile:. Zdobywanie wiedzy praktyczniej w sposób bezpieczny i profesjonalny to najlepsze co możemy zrobić dla bezpieczeństwa samego siebie i innych na drodze. A jak wiadomo jeździmy codziennie i jest nas coraz więcej tak więc doskonalmy swoje umiejętności ale na torze w jeszcze liczniejszej grupie :smile:.

Ogarnąłem ponad 400 fotek, ale video będzie złożone za jakiś czas :smile: Jeśli ktoś chciałby pobrać zdjęcia na pamiątkę, proszę o info to pomogę.Tymczasem zachęcam do zajrzenia na portal:

FOTORELACJA Z KULIKOWISKA 11.04.2015 – TOR BYDGOSZCZ

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Szkoła Motocyklowa Turbo

Ogarnąłem ponad 400 fotek, ale video będzie złożone za jakiś czas :smile: Jeśli ktoś chciałby pobrać zdjęcia na pamiątkę, proszę o info to pomogę.Tymczasem zachęcam do zajrzenia na portal:

FOTORELACJA Z KULIKOWISKA 11.04.2015 – TOR BYDGOSZCZ

Ekstra czekamy na filmy pozdrawiam

Poniżej umieszczam dwie paczki po niecałe 210 zdjęć dla łatwiejszego ściągania i przeglądania:

http://info.motocykle-lodz.pl/inne/Kulikowisko_Bydgoszcz1.zip

http://info.motocykle-lodz.pl/inne/Kulikowisko_Bydgoszcz2.zip

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Poprzednicy wszystko ujęli tak jak było faktycznie. W skrócie:

- bardzo dużo przydatnych i praktycznych informacji

- super instruktorzy

- fajna atmosfera

Każdy kto dopiero zaczął przygodę z motocyklami i się waha czy to na jego siły odpowiadam zdecydowanie: podczas 1 dnia na torze można się dowiedzieć i nauczyć więcej niż przez cały kurs na kat A.

Oglądając zdjęcia widzę teraz dokładnie czemu instruktorzy cały czas poprawiali moją sylwetkę na motorze  :hihi: też jest to bardzo przydatna rzecz także dzięki za fotki  :smile:

Szkoła Motocyklowa Turbo

No i nasz Mariusz kierowca busa takiego kumpla i motocyklisty ze świcą szukać.
Dzięki wielkie Mariusz że jesteś z nami na każdym wyjeździe !!!

pozdrawiam 

Robert Chmielewski

post-2244-0-65766300-1428994758_thumb.jpgpost-2244-0-02876500-1428994761_thumb.jpgpost-2244-0-25355100-1428994763_thumb.jpgpost-2244-0-73413700-1428994765_thumb.jpgpost-2244-0-17359000-1428994769_thumb.jpgpost-2244-0-91104800-1428994771_thumb.jpgpost-2244-0-01706800-1428994774_thumb.jpgpost-2244-0-40497200-1428994776_thumb.jpgpost-2244-0-47694600-1428994778_thumb.jpg