Skocz do zawartości

Motorynka Romet Pony M2

Ryba RCC&MG

Rekomendowane odpowiedzi

No moja pierwsza maszyna taka była :smile: Tylko pierwszą motorynkę miałem na okrągłym silniku. Sprzęt fajny do nauki jazdy dla najmłodszych ale ja miałem ciągle pecha do tłumika - niszczył się gwint na mocowaniu kolanka do cylindra :/

ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie :smile:

Mam też taką w podobnym stanie, mój 12 letni bratanek jeździ nią co wakacje od 4 lat :smile:

Zastanawia mnie tylko czemu tak wysoka cena ? Masz do niej papiery?

Nie śledzę zbytnio rynku starych motorowerów , ale jeżeli to jest realna cena to ciesze się niezmiernie, że ceny idą w górę :smile: może kiedyś będę bogaty :smile: :)

Mam też taką w podobnym stanie, mój 12 letni bratanek jeździ nią co wakacje od 4 lat :smile:

Zastanawia mnie tylko czemu tak wysoka cena ? Masz do niej papiery?

Nie śledzę zbytnio rynku starych motorowerów , ale jeżeli to jest realna cena to ciesze się niezmiernie że ceny idą w górę :smile: może kiedyś będę bogaty :smile: :)

W ciągu ostatnich 5 lat ceny wzrosły.

Niestety nie mam do niej dokumentów ale Motorynki w dobrym stanie są tyle warte.

Też dopisuję się do listy wielbicieli, których motorynka rozdziewiczyła w temacie motongów  :biggrin: bo jak mówi mądrość ludowa "liczy się ten pierwszy raz"  ;) .

Na początku można było jeździć na niej bez kasku ale kiedy wprowadzili ten obowiązek wyglądało się komicznie bak wielkości kasku. 

Dostałem taką na komunię :smile: Pamiętam, że pierwsze tankowania to "niebieska" na kartki, a o pomoc musiałem prosić "złotówy" bo dzieciakowi nie chcieli sprzedać. Jeździłem nią po siostrę odebrać ją z przedszkola. Dzisiaj nie do pomyślenia :smile:

Piękna. Miałem nowszą wersję - z prostokątnym bakiem (Romet Pony 301)  :smile: Świetnie się nią jeździło po Retkini. Mój najdłuższy kurs to Retkinia - Tuszyn (miałem chyba ze 12 lat). Oczywiście w kasku się wtedy nie jeździło. Miałem na niej nawet dzwona po wjechaniu w bok innej szalonej bestii, czyli Fiata 126p (osiedlowe wyścigi motorynek to było istne "szaleństwo" :riding:). Na szczęście to ja wjechałem w Malucha, a nie maluch we mnie... Skończyło się na rozwalonej motorynce, wybitej szybie i wgniecionych drzwiach i dachu Malucha. Do tej pory mam barometr w kolanie...

Edytowane przez Spons78 (wyświetl historię edycji)

Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak

Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/

Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647