gary Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Cześć, z przyczyn zdrowotnych mojego synka, wakacje 2015 musimy spędzić na morzem. Idealnie 5-6tyg ale realnie 2-3tyg. uda się w pracy załatwić.Z tego co czytałem, najcieplejsza woda jest w Świnoujściu, Kołobrzegu, Puck zależnie od prądu itd ;-) Szukam oczywiście na własną rękę, ale przyszło mi na myśl, że może ktoś z Szanownych Forumowiczów ma jakieś sprawdzone lokum do polecenia? Z drugiej strony chodzą słuchy, że lepiej jechać za granicę, bo wyjdzie taniej albo za tę samą kaskę więcej. Nie mam żadnych doświadczeń bo ja całe życie "ino tylko" Mazury i Góry ;-) Nie mogą to być hotele 5 gwiazdkowe, może być agroturystyka. Byle było blisko do morza, w nocy cicho i spokojnie. Z góry dziękuję za wszelki odzew. pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Dziadek mojej byłej dziewczyny ma pensjonat nad morzem w Jarosławcu. Namiary i szczegóły napisze jutro, bo moja obecne leży obok plecami do mnie i nie wiem kiedy sie odwróci i to przeczyta... Pozdro. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Rogal (wyświetl historię edycji) 2 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Polecam Chłapowo, "Willa Horyzont". 7-10 minut spacerkiem do morza, cicho i spokojnie. Właścicielka przesympatyczna, dla dzieciaków plac zabaw a dla dorosłych duży grill. W miarę tanio i przyjemnie. Blisko Biedronka, Lidl i jeszcze jakiś market, więc tanio Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Bardzo fajne miejsce jakie mogę polecić to http://www.stonka.ta.pl/miejsce bardzo fajne około 5 min do wody a jak będziesz biegł to może i minuta. Miejsce zamknięte z dużym placem, grilem etc. Ceny do porównania są duże 2 piętrowe apartamenty jak i pokoje. Musisz zobaczyć i porównać bo ja zawsze jak jeździłem to tam. Miejsce śmiało polecam, blisko w miarę Kołobrzeg, Mielno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ok, więc tak jak wspomniałem wyżej. Dom gościnny gwiazda morza w Jarosławcu - http://gwiazdamorza.info.pl/Swego czasu sporo tam bywałem. Ceny są ustalane indywidualne i zależne od długości pobytu. Dom dość nowy, może 5 letni.Sam Jarosławiec to fajne i spokojne miasteczko. Nie ma tam dyskotek i raczej życie nocne jest ubogie.Z domu gościnnego jest kawałek do pobliskiego aqua parku.Jeśli szukasz tanio, blisko morza i spokojnie... to serdecznie polecam. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Namiary i szczegóły napisze jutro, bo moja obecne leży obok plecami do mnie i nie wiem kiedy sie odwróci i to przeczyta... @Rogal, nawet jeśli nie podesłałbyś mi tych namiarów to Twój post jest najlepszą odpowiedzą jaka się tu mogła trafić ;-) Dziękuję wszystkim za konkretne odpowiedzi i namiary. Podzwonię, rozważę i wybiorę cosik odpowiedniego. pozdrosy dla wszystkich i niech ta zima już sobie idzie bo tęsknota za moto coraz większa ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie wiem czy to takie względy zdrowotne jak u mnie były w dzieciństwie... ale mnie rodzice wieku lat 4 też zabrali nad morze bo zalecana przez lekarza była zmiana klimatu na morski. Cały czas chorowałem na grypy, zapalenia oskrzeli, płuc i generalnie cały rok potrafiłem być chory. Ojciec wybrał wakacje w Sopocie i później już mniej chorowałem. Nie wiem czy ma znaczenie miejsce, chodzi raczej o ilość jodu w powietrzu. Co do temperatury wody - to się różnie układa i bywa, że w zatoce Puckiej jest cieplejsza niż w Kołobrzegu. Ja osobiście polecam Juratę lub Jastarnię, bo z jednej strony masz Bałtyk a z drugiej zatokę... no i te lasy dokoła tez robią swoje. Ale co kto lubi Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark_Ka Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ja mogę polecić dwa miejsca 1. Chłapowo - jest tam dużo lokalizacji - wcześniej kolega podawał jakiś namiar na jakąś miejscówę. Blisko władysławowa ale mniej tłumu trochę i bardzo blisko wody. 2. Kąty rybackie - dla odmiany mała wioska w okolicach Krynicy morskiej (mierzeja wiślana) - zazwyczaj woda cieplejsza niż na zachodzie wybrzeża. Z uwagi na większe odludzie ceny są niższe i mniej tłumu na ulicach. Niestety z wsi do morza idzie się lasem kawałek - to sprawdzenia na mapie Mogę poszukać namiarów na miejsca gdzie byłem ewentualnie. ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i dane kontaktowe, w tym te na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi