Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Honda Cbr - Pomoc W Wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiesz Aidek, kolega się nie pyta co na pierwsze moto ma wybrać, bo już wybrał czym chce jeździć.
Na razie nawet prawka nie ma ;P Ale jak zacznie kurs to na pewno przejedzie się jakimś sprzętem zbliżonym lub identycznym co model egzaminacyjny, czyli jakimś sv650 i to będzie pierwsza przymiarka.
Druga to jak spikniemy się w sezonie...

Sprawdzone staropolskie powiedzenie mówi - Jak ktoś nie ma wyobraźni to i na hulajnodze się wy***ie :smile:

Dlatego dużo wyobraźni siadając na 600 i granicę ustaliś sobie nisko, np. 5 tysięcy obrotów i powolutku ją powiększać to będzie dobrze.

...

Opublikowano

W dniu 30.01.2015 o 14:38, Rogal napisał(a):
No wiesz Aidek, kolega się nie pyta co na pierwsze moto ma wybrać, bo już wybrał czym chce jeździć.

Grunt to wiedzieć co się chce i zawsze można wiosną podjechać na spot i pogadać z ludźmi :smile: Trzeba być ostrożnym z jazdą na mocnym/mocniejszym sprzęcie i tyle. Kolega już jakieś tam doświadczenie ma i wybiera się na kurs gdzie pojeździ sobie większymi pojemnościami wiec nie będzie źle moim zdaniem.  A co do samej jazdy ja z Hondy NSR przesiadłem się na FZS 600 i żyję więc się da ;)  

Opublikowano

Ja z 50ccm się przesiadłem na honde cbr 600 f4i i jakoś żyje, sezon przejeździłem bez wypadku ;-) ja również nie wiem ile moja maks pojedzie, bo jechałem 250km/h ale jeszcze trochę miałem w zapasie mocy :-) Też jestem zdania, jeżeli ma się choć troche rozumu i oleju w głowie, potrafi się przewidywać sytuacje na drodze i nie przecenia się swoich umiejętności to można jakoś dać radę. Powodzenia w wyborze i kupnie. LWG! 

"...a żyć możesz tylko dzięki temu za co mógłbyś umrzeć..."

Opublikowano

Prawko  na A mam od 3 lat długo myślałem co kupić (chodzi o pojemność) decyzja podjęta cbr 600f4 , doświadczenia z taką pojemnością nie mam wcale w to lato jedynie miałem okazje przejechać się yamahą fz6 i ta przejażdzka uświadomiła mi że przy takiej pojemności trzeba mieć respekt do maszyny i dużą wyobraźnie na to co może się stać jak nas poniesie.Ale i tak wyboru nie zmienie :smile: Powodzenia w poszukiwaniu bo i ja jestem na tym samym etapie

Opublikowano
  W dniu 4.02.2015 o 20:06, michal750 napisał(a):

Zapraszam do siebie. Mam kilka CBRek na sprzedanie. Bedziesz mogl przysiasc sie do kazdej z nich i porownac sobie. Sluze pomoca techniczna i porada przy ogledzinach :smile:

http://olx.pl/mojolx/

To podaj jeszcze login i hasło do swojego OLX :smile:

tak poważnie to popraw link

Opublikowano

Dzięki będę miał na uwadze

czarna ładniutka :biggrin:

Opublikowano
  W dniu 4.02.2015 o 20:06, michal750 napisał(a):

Zapraszam do siebie. Mam kilka CBRek na sprzedanie. Bedziesz mogl przysiasc sie do kazdej z nich i porownac sobie. Sluze pomoca techniczna i porada przy ogledzinach :smile:

http://olx.pl/mojolx/

To jednorazowa akcja czy w sezonie także masz zamiar handlować ?:smile:

ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie :smile:

Opublikowano

W sezonie mniej aktywnie, ale cały czas :smile: