piyok Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witajcie, wiem że w sieci tego pełno ale nie chcę odkrywać ameryki na nowo i testować różnych metod. Na pewno wiele osób ma już doświadczenie w czyszczeniu i konserwacji skórzanych ciuchów motocyklowych i wie co i jak. Podzielcie się tą wiedzą. Jak czyścić? Jakie środki są sprawdzone i najlepsze? Jak konserwować skórę aby długo służyła? 0 Cytuj nie ufaj, nie proś, nie bój się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Słyszałem wiele sposobów ale testowałem niewiele: -Środki do czyszczenia skór. Przede wszystkim -Krem Nivea(Powiem ci że jak o tym słyszałem to beka, ale spróbuj ) Jak czyścić?-Najpierw kombinezon szmatą wodą samą żeby brud,syf i owady zmyć. Potem preparatami, kremami różnymi i czekać aż wsiąknie Jak konserwować skórę aby długo służyła?- Nie wywal się i sposoby powyżej. Trzeba dbać po prostu Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Nico (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tanio i domowo to nawilżane chusteczki i oliwka dla bobasów ewentualnie pronto Możesz również potraktować to plakiem jeżeli lubisz czuć zapach auta na sobie. 2 w 1 czyści i smaruje a niektórzy twierdzą, że zmniejsza opory powietrza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu421 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja kupuję chusteczki nawilżane do czyszczenia skórzanej tapicerki samochodowej i sprawdzają się bardzo dobrze na co dzień, natomiast dwa do czterech razy w sezonie czyszczę pastą [ uniwersalny balsam do skór z prawdziwym wyciągiem pszczelim ] zakupiona na weteranie. Bardzo dobrze sprawdza się do skórzanych butów. Natomiast poza tematem, do czyszczenia szybki w kasku używam chusteczek nawilżanych do czyszczenia okularów, produkt Tesco pakowane po 50 szt. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie ma nic lepszego na weteranie 20 zł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi