piyok Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witajcie, wiem że w sieci tego pełno ale nie chcę odkrywać ameryki na nowo i testować różnych metod. Na pewno wiele osób ma już doświadczenie w czyszczeniu i konserwacji skórzanych ciuchów motocyklowych i wie co i jak. Podzielcie się tą wiedzą. Jak czyścić? Jakie środki są sprawdzone i najlepsze? Jak konserwować skórę aby długo służyła? 0 Cytuj nie ufaj, nie proś, nie bój się...
Nico Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Słyszałem wiele sposobów ale testowałem niewiele: -Środki do czyszczenia skór. Przede wszystkim -Krem Nivea(Powiem ci że jak o tym słyszałem to beka, ale spróbuj ) Jak czyścić?-Najpierw kombinezon szmatą wodą samą żeby brud,syf i owady zmyć. Potem preparatami, kremami różnymi i czekać aż wsiąknie Jak konserwować skórę aby długo służyła?- Nie wywal się i sposoby powyżej. Trzeba dbać po prostu Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Nico (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Lord Vader Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tanio i domowo to nawilżane chusteczki i oliwka dla bobasów ewentualnie pronto Możesz również potraktować to plakiem jeżeli lubisz czuć zapach auta na sobie. 2 w 1 czyści i smaruje a niektórzy twierdzą, że zmniejsza opory powietrza 0 Cytuj
krzysiu421 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja kupuję chusteczki nawilżane do czyszczenia skórzanej tapicerki samochodowej i sprawdzają się bardzo dobrze na co dzień, natomiast dwa do czterech razy w sezonie czyszczę pastą [ uniwersalny balsam do skór z prawdziwym wyciągiem pszczelim ] zakupiona na weteranie. Bardzo dobrze sprawdza się do skórzanych butów. Natomiast poza tematem, do czyszczenia szybki w kasku używam chusteczek nawilżanych do czyszczenia okularów, produkt Tesco pakowane po 50 szt. 0 Cytuj
wielebny67 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie ma nic lepszego na weteranie 20 zł 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi